Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απόδραση των... 12 από το ΟΑΚΑ και μάλιστα με «διπλό»

Η απόδραση των… 12 από το ΟΑΚΑ και μάλιστα με «διπλό»

Σε ένα ντέρμπι που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν έλεγαν να... ξεκολλήσουν βαδίζοντας πόντο - πόντο για 40 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έκαναν τελικά το break εκμεταλλευόμενοι την κυριαρχία του Ράσο Νεστέροβιτς κάτω από το καλάθι. Με κορυφαίο τον Σλοβένο σέντερ οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 65-61 και ανέβηκαν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Α1.

Σε ένα ντέρμπι που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν έλεγαν να… ξεκολλήσουν βαδίζοντας πόντο – πόντο για 40 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έκαναν τελικά το break εκμεταλλευόμενοι την κυριαρχία του Ράσο Νεστέροβιτς κάτω από το καλάθι. Με κορυφαίο τον Σλοβένο σέντερ οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 65-61 και ανέβηκαν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Α1.

Το ντέρμπι, πάντως, ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη, με μπόλικο πάθος, αλλά και πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές. Όσο για τον Βασίλη Σπανούλη, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, σημείωσε τέσσερις πόντους.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τον Σπανούλη να ακούει τα… εξ αμάξης από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και να χάνει τις δύο πρώτες επιθέσεις. Οι «πράσινοι» από την άλλη πλευρά ξεκίνησαν με ένα 4-0, χάρη στον Μπατίστ, αλλά ο V-Span έσπασε από νωρίς το… ρόδι με τρίποντο (3-4).

Από εκεί κι έπειτα οι δύο ομάδες… φόρτωσαν την μπάλα κοντά στο καλάθι και βάδιζαν πόντο – πόντο. Ακόμη και όταν ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο των ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός βρήκε τις απαιτούμενες λύσεις και με τρίποντο του Τεόντοσιτς η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες (18-18).

Ντέρμπι με τα όλα του και στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς η ισοπαλία ήταν το… κυρίαρχο αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός, απλώς κατάφερε με τον Σάτο τρέξει ένα σερί 5-0 και να προηγηθεί με 32-29, λίγα λεπτά πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Μέχρι να ολοκληρωθεί, όμως, η δεύτερη περίοδος, ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς και πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια με καλάθι του Χαλπερίν (36-34, 20′).

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ξεφεύγοντας με 41-36. Ο Νίκολας, όμως, έκοψε τη φόρα των «ερυθρόλευκων» και είχαμε μία ακόμη ισοπαλία στο παιχνίδι (41-41, 24′).

Φοβερό πάθος, αλλά και πολλά λάθη ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου. Ο ταλαιπωρημένος από τον πυρετό, Διαμαντίδης, δεν ήταν στα καλύτερά του, ενώ και από πλευράς Ολυμπιακού, οι περιφερειακοί παίκτες δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικοί. Έτσι το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με 51-49.

Πόντο – πόντο κύλησε το ματς και στην τελευταία κρίσιμη περίοδο. Λόγω άγχους, βέβαια το σκορ παρέμεινε χαμηλό (54-53 υπέρ του Παναθηναϊκού στο 35′) και τα λάθη ήταν πολλά. Μία φωτοβολίδα, που έπεσε και βρήκε τον Θοδωρή Παπαλουκά, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει, οδήγησε τους διαιτητές στην απόφαση να διακόψουν προσωρινά το ματς.

Η ολιγόλεπτη διακοπή δεν φάνηκε να ευνοεί κάποια από τις δύο ομάδες που συνέχισαν να βαδίζουν πόντο – πόντο και όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ένα λεπτό και σαράντα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, Ράσο Νεστέροβιτς έβαλε τους φιλοξενούμενους στο +4 και στη συνέχεια έπειτα από λάθος του Νίκολας και καλάθι του Παπαλουκά, η ομάδα του Ιβκοβιτς πήρε πλεονέκτημα νίκης (64-58).

Οι προσπάθειες του Διαμαντίδη και του Μπατίστ δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα στο τελευταίο λεπτό του ντέρμπι και ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό (65-61) που τον φέρνει μόνο πρώτο στην κορυφή της Α1.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 34-36, 49-51, 61-65

Διαιτητές: Σχινάς, Αναστόπουλος, Κορομηλάς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράν τοβιτς): Τέπιτς 2, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 6, Φώτσης 9 (1), Σάτο 13, Νίκολας 15 (1), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 2, Βουγιούκας 5, Καλάθης 3 (1), Καϊμακόγλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9, Νεστέροβιτς 17, Γκόρντον, Σπανούλης 4 (1), Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 8, Μαυροκεφαλίδης 2, Χαλπερίν 5 (1), Παπανικολάου, Έρτσεγκ 10, Τεόντοσιτς 10 (2).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024