Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ψυχραιμία του Ίβκοβιτς και η... αστοχία του Ομπράντοβιτς

Η ψυχραιμία του Ίβκοβιτς και η… αστοχία του Ομπράντοβιτς

Η ψυχραιμία των παικτών του στα κρίσιμα σημεία ήταν αυτή που έδωσε στον Ολυμπιακό σύμφωνα με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος θεωρεί πως κορυφαίος παίκτης του παρκέ ήταν ο Ράσο Νεστέροβιτς, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην απόδοση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Από την πλευρά του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε πως ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος και πλήρωσε τα δικά του λάθη. Παράλληλα, ο «Ζοτς» χαρακτήρισε εξαιρετική τη συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Η ψυχραιμία των παικτών του στα κρίσιμα σημεία ήταν αυτή που έδωσε στον Ολυμπιακό σύμφωνα με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος θεωρεί πως κορυφαίος παίκτης του παρκέ ήταν ο Ράσο Νεστέροβιτς, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην απόδοση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου.

Από την πλευρά του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε πως ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος και πλήρωσε τα δικά του λάθη. Παράλληλα, ο «Ζοτς» χαρακτήρισε εξαιρετική τη συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Πρώτος μίλησε ο νικητής, Ντούσαν Ίβκοβιτς και στο αρχικό του σχόλιο τόνισε: «Το παιχνίδι ήταν σκληρό και δεν ήταν θεαματικό. Έτσι είναι αυτά τα παιχνίδια. Καταφέραμε με τους γκαρντ να ελέγξουμε το ρυθμό. Θεωρώ πως ήταν κομβικό το σημείο στο τέλος του ημιχρόνου που γυρίσαμε το ματς και πήραμε το προβάδισμα. Παίξαμε έξυπνα μέχρι το τέλος και φτάσαμε στη νίκη».

Επίσης, ο «Ντούντα» στάθηκε και στο γεγονός ότι η νίκη αυτή έρχεται σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν: «Για μας είναι μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη, η οποία έρχεται σε ένα κρίσιμο σημείο, καθώς την επόμενη εβδομάδα ξεκινάνε οι υποχρεώσεις μας στο Top 16 της Ευρωλίγκα».

Κλείνοντας, ο τεχνικός του Ολυμπιακού στάθηκε ιδιαίτερα στην απόδοση των Νεστέροβιτς και Βασιλόπουλου: «Παίξαμε ομαδικό μπάσκετ και είχαμε μεγάλη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία. Νεστέροβιτς και Βασιλόπουλος ήταν οι κορυφαίοι στο τελευταίο πεντάλεπτο και βοήθησαν σημαντικά για να φτάσουμε στη νίκη. Ο Κέσελ δεν έπαιξε γιατί προερχόταν από τραυματισμό και δεν ήταν έτοιμος».

Ζοτς: «Έξυπνος ο Ολυμπιακός, χωρίς ψυχραιμία εμείς»

Από τη δική του πλευρά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς χαρακτήρισε δίκαια τη νίκη του Ολυμπιακού: «Αρχικά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Νομίζω πως κέρδισε δίκαια. Τα τελευταία τρία λεπτά έπαιξαν πολύ έξυπνα και γι’ αυτό μας κέρδισαν. Ήταν ένα σπουδαίο ντέρμπι για το οποίο μιλάνε όλοι στην Ελλάδα και νομίζω εμείς το αντιμετωπίσαμε με νευρικότητα. Ήμασταν πολύ άστοχοι από την περιφέρεια, κάναμε βιαστικές επιθέσεις, ενώ ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλή άμυνα μέσα στη ρακέτα».

Όσο για τη δική του ομάδα και την αμυντική της λειτουργία, είπε: «Στο αμυντικό κομμάτι ήμασταν αρκετά καλοί, αλλά δεχθήκαμε και μερικά… φτηνά καλάθια τα οποία μας στοίχισαν, ιδιαίτερα στο τέλος του αγώνα. Μία ομάδα με την εμπειρία μας δεν δικαιολογείται να αντιδρά έτσι στα κρίσιμα σημεία ενός αγώνα».

Αναφερόμενος στον κόσμο του Παναθηναϊκού και τη συμπεριφορά του ο Ομπράντοβιτς είπε: «Είμαι περήφανος για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοί μας απόψε έδωσαν το παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα. Πριν από την έναρξη του αγώνα ο πρώτος διαιτητής μας είπε πως σε περίπτωση διακοπής θα πρέπει να αποχωρήσουμε και το κάναμε. Πιστεύω πως αυτό είναι καλό και ελπίζω να συνεχίσει να γίνεται και στο μέλλον».

Ο «Ζοτς» μάλιστα έκανε σύγκριση του αγώνα της Τετάρτης με τον τέταρτο τελικό του ΣΕΦ της περασμένης περιόδου: «Παρότι χάσαμε το παιχνίδι οι οπαδοί σεβάστηκαν τον Ολυμπιακό και αυτό διαφέρει πολύ σε σχέση με ό,τι συνέβη πέρυσι στο ΣΕΦ. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν αυτό το παράδειγμα. Συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας».

Σε ερώτηση σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Ομπράντοβιτς σχολίασε: «Ο Διαμαντίδης έκανε μόλις μία προπόνηση πριν από το ντέρμπι. Απόψε, όμως, ήρθε να παίξει. Είναι ο ηγέτης της ομάδας μας και δεν μπορούσε να λείψει. Είναι αλήθεια πως απόψε δεν είχε ενέργεια, αλλά δεν φταίει αυτός. Ήταν άρρωστος. Αν κάποιος ευθύνεται, αυτός είμαι εγώ που τον χρησιμοποίησα. Το πρόβλημά μας, όμως, δεν ήταν ο Διαμαντίδης, ήταν η αστοχία των ψηλών μας».

Τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος είπε: «Δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα. Παίξαμε έξυπνα και καταφέραμε να μην κάνουμε πολλά λάθη. Δείξαμε χαρακτήρα και καταφέραμε σε μία δύσκολη έδρα να σταθούμε όρθιοι και να κερδίσουμε δίκαια. Πολύ σημαντική νίκη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Ελπίζουμε πως θα έρθει πιο κοντά μας ο κόσμος έπειτα από αυτή την επιτυχία».

Από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Αντώνης Φώτσης, τόνισε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, οι δύο ομάδες βάδιζαν πόντο – πόντο. Στο τέλος φάνηκε πως ο Ολυμπιακός ήθελε πιο πολύ τη νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, ώστε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να γίνουμε καλύτεροι».

Νεστέροβιτς: «Ήρθα για τίτλους»

Διψασμένος για τίτλους δήλωσε μετά το διπλό του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ ο κορυφαίος παίκτης των «ερυθρόλευκων», Ράσο Νεστέροβιτς. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού δήλωσε συγκεκριμένα: «Η νίκη ήταν προϊόν ομαδικής δουλειάς. Γύρισα από το ΝΒΑ για να πάρω τίτλους με τον Ολυμπιακό. Στην Αμερική αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Ήμουν ευλογημένος που τα κατάφερα με τους Σπερς και ελπίζω η φετινή σεζόν να έχει την ίδια κατάληξη».

Ο Γιάννης Μπουρούσης από την πλευρά του είπε: «Είναι μία σπουδαία επιτυχία για μας. Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ήταν κακός και στηριχθήκαμε πολύ στην άμυνά μας. Δεν μένουμε όμως σ’ αυτή τη νίκη γιατί το αποτέλεσμα αυτό δεν κρίνει το πρωτάθλημα. Αν δεν πάρεις τον τίτλο στο τέλος, αυτή η νίκη δεν θα έχει καμία σημασία».

Τέλος, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, που όπως είπε και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη νίκη του Ολυμπιακού σχολίασε: «Είχαμε πίστη και συγκέντρωση. Ακόμα και όταν κατά διαστήματα χάναμε, πράγμα φυσιολογικό όταν παίζεις στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια. Είχαμε πει ότι δεν θέλουμε να δεχθούμε εύκολα καλάθια από τον Παναθηναϊκό και τα καταφέραμε. Σίγουρα είναι μία μεγάλη νίκη αλλά δεν αλλάζει κάτι για τη συνέχεια».

Θ. Γιαννακόπουλος: «Η ζωή συνεχίζεται»

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έσπευσε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού για να δηλώσει τη στήριξή του στους παίκτες της ομάδας και κατά την έξοδό του έκανε δηλώσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «…η ζωή συνεχίζεται». Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, σχολίασε:

«Η ζωή συνεχίζεται. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα και μπορούμε να ανατρέψουμε τα προγνωστικά και να νικήσουμε στο ΣΕΦ, στον επόμενο γύρο. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Μάικ Μπατίστ, ο οποίος θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει το break στο ΣΕΦ και να τερματίσει αυτός πρώτος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος: «Μας πόνεσε αυτή η ήττα. Όμως έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε μέσα στο ΣΕΦ, το έχουμε ξανακάνει και μπορούμε να το ξανακάνουμε. Αρκεί να είμαστε όλοι υγιείς».

Τέλος, ο Ίαν Βουγιούκας σχολίασε: «Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μας βγήκε το παιχνίδι. Η διακοπή δεν μας ευνόησε καθόλου αλλά και εμείς από την πλευρά μας δεν μπήκαμε καθόλου συγκεντρωμένοι μετά το γεγονός αυτό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024