Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παραμένει στην Α1 η ΑΕΚ, αποβάλλεται ο Ηλυσιακός

Παραμένει στην Α1 η ΑΕΚ, αποβάλλεται ο Ηλυσιακός

Ο ΕΣΑΚΕ αποδέχθηκε την ένσταση της ΑΕΚ για τη σχέση του Δελημπαλταδάκη με τον Ηλυσιακό, ο οποίος πέφτει και η Ένωση παραμένει στην Α1 κατηγορία. Στο ΑΣΕΑΔ θα προσφύγει η ομάδα των Ιλισσίων, στον αέρα τα πλέι οφ αφού δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία. Το μονομελές πρωτοδικείο αποδέχθηκε την προσφυγή της Ένωσης και τις κατηγορίες της για άμεση σχέση του μάνατζερ Τάσου Δελημπαλταδάκη με τα διοικητικά δρώμενα στον Ηλυσιακό και αποφάσισε την αποβολή της ομάδας των Ιλισίων από την Α1. Πρόστιμο για Περιστέρι, απαλλαγή για ΑΕΚ και Κολλοσσό.

Ο ΕΣΑΚΕ αποδέχθηκε την ένσταση της ΑΕΚ για τη σχέση του Δελημπαλταδάκη με τον Ηλυσιακό, ο οποίος πέφτει και η Ένωση παραμένει στην Α1 κατηγορία. Στο ΑΣΕΑΔ θα προσφύγει η ομάδα των Ιλισσίων, στον αέρα τα πλέι οφ αφού δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία…

Το μονομελές πρωτοδικείο αποδέχθηκε την προσφυγή της Ένωσης και τις κατηγορίες της για άμεση σχέση του μάνατζερ Τάσου Δελημπαλταδάκη με τα διοικητικά δρώμενα στον Ηλυσιακό και αποφάσισε την αποβολή της ομάδας των Ιλισίων από την Α1.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την παραμονή της Ένωσης, ωστόσο αναμένεται σίγουρα αντίδραση και προσφυγή στον ΑΣΕΑΔ από την πλευρά του Ηλύσιακού.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην απογευματινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, όπου αναμένεται να είναι παρών ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μπάμπης Καραμανλής, αλλά και εκπρόσωπος του Ηλυσιακού, με τη βαθμολογία να μην μπορεί να επικυρωθεί και τα πλέι-οφ να μένουν εν μέρει στον αέρα.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει: Αποβάλλεται η Α.Ο. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΚΑΕ από το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΑΚΕ Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (διατάξεις του άρθρου 69 του νόμου 2725/1999 παρ. 8, 9 και 12, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 17 του νόμου 3057/2002)».

Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος, νομικός εκπρόσωπος του Γιάννη Φιλίππου αλλά και της ΑΕΚ, εξερχόμενος από την αίθουσα δήλωσε:

«Η ΑΕΚ κατέθεσε μία σειρά εγγράφων από το 2005 έως σήμερα που αποδεικνύουν ότι ο Δελημπαλταδάκης είναι ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ηλυσιακός, όπως επίσης και τα πρακτικά των συμβουλίων του ΕΣΑΚΕ, όπου ο εν λόγω κύριος εκφωνείται ως μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Ηλυσιακός.

«Μας παρουσιάζει ως πρόεδρο τον Θοδωρή Καρατζά, ο οποίος είναι υπάλληλος του. Επίσης, γνώμης μας είναι ότι ο κύριος Γαμπιεράκης είναι ένας αχυράνθρωπος, ο οποίος δεν έχει την κατάλληλη περιουσία για να είναι σε αυτήν τη θέση ομάδος της Α1, καθότι είναι υπάλληλος της εταιρίας «Ιατρική Ανάπτυξη» και βγάζει 1000 ευρώ το μήνα. Θα ζητήσουμε διερεύνηση των λογαριασμών του για να δούμε σε ποιο όνομα πάνε οι επιταγές από τα τηλεοπτικά και τις διαφημίσεις του ΕΣΑΚΕ, ως προς τον Ηλυσιακό».

Ο δικηγόρος της ΚΑΕ Ηλυσιακός, Νίκος Πετράτος, από την πλευρά είπε: «Όλος ο κόσμος ξέρει ότι φέτος στον Ηλυσιακό κουμάντο κάνει ο Γαμπιεράκης. Αυτά που λέει η ΑΕΚ για τον Τάσο Δελημπαλταδάκη, εκτός του ότι δεν ισχύουν, είναι καθυστερημένα χρονικά.

«Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει και ο Ηλυσιακός δεν μπορεί να αποβληθεί. Η σύνθεση της ομάδας έχει ελεγχθεί πολλάκις και πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έπεσε αγωνιστικά και δεν την τιμούν αυτά που κάνει».

Πρόστιμο για Περιστέρι, απαλλαγή για ΑΕΚ και Κολλοσσό

Με πρόστιμο 2.200 ευρώ τιμώρησε το Περιστέρι ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ για ρίψεις κροτίδων και μπουκαλιών με νερό προς τον μάνατζερ του Αμαρουσίου, Σταύρο Ελληνιάδη, στον μεταξύ τους αγώνα στις 20 Απριλίου. Απάλλαξε την ΚΑΕ Κολοσσός από τις κυρώσεις περί μη καταβολής αμοιβής των κριτών-σημειωτών και τεχνικών παρατηρητών στην αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό (20/4).

Απαλλακτική ήταν η απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ και για την ΚΑΕ AEK για ρίψεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο χαρτιών και ενός πλαστικού ποτηριού με πάγο καθώς και για τη μη συμμετοχή καλαθοσφαιριστή της μετά τη λήξη του αγώνα με τον Πανιώνιο στην συνέντευξη Τύπου. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση διεξήχθη επίσης στις 20 Απριλίου, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στην Α1 μπάσκετ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Δεν θέλω να μαθαίνω από ήττες, θέλω να συνεχίσω να κερδίζω»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στη Daily Mail για την απόφαση να ασχοληθεί με τον ιστορικό αγγλικό σύλλογο και τους στόχους που θέλει να πετύχει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024