Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αγγίζει» την Ευρωλίγκα ο Αρης, «καίει» τον ΠΑΟΚ το φύλλο αγώνα

«Αγγίζει» την Ευρωλίγκα ο Αρης, «καίει» τον ΠΑΟΚ το φύλλο αγώνα

Ο Αρης πέτυχε μεγάλη νίκη στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ με 59-67, έκανε το 2-1 στη σειρά και πλέον έχει την ευκαιρία στο Αλεξάνδρειο την Κυριακή (05/06) να εξασφαλίσει την έξοδό του στα προκριματικά της Euroleague. Ο Χατζηβρέττας με 19 πόντους εκτέλεσε τον Δικέφαλο στο τέλος, μεγάλο παιχνίδι από τον Κώστα Σλούκα (15 πόντοι, 8 ριμπ. 6 ασίστ). «Καίει» το φύλλο αγώνα τον ΠΑΟΚ.

Χαλιλάϊ Ανδρέας

Ο Αρης πέτυχε μεγάλη νίκη στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ με 59-67, έκανε το 2-1 στη σειρά και πλέον έχει την ευκαιρία στο Αλεξάνδρειο την Κυριακή (05/06) να εξασφαλίσει την έξοδό του στα προκριματικά της Euroleague. Ο Χατζηβρέττας με 19 πόντους εκτέλεσε τον Δικέφαλο στο τέλος, μεγάλο παιχνίδι από τον Κώστα Σλούκα (15 πόντοι, 8 ριμπ. 6 ασίστ).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και με όπλο την γεμάτη Πυλαία και την πολύ καλή του άμυνα κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ στην αρχή. Μετά το καλάθι του Κώστα Σλούκα που μείωσε σε 6-4 στο 4′, ο Δικέφαλος με μπροστάρη τον Μάρσαλ έτρεξε εάν σερί 10-0. Ο Αμερικανός με έξι σερί πόντους έστειλε τη διαφορά στο +12 (16-4) στο 8′, με τον Αρη να καταφέρνει να μειώσει κάπως το σκορ με τη λήξη της περιόδου με ένα τρίποντο του Χατζηβρέττα.

Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς όμως δεν είχε διάθεση να παρατήσει το ματς από νωρίς και σφίγγοντας την άμυνά της κατάφερε να βρει ρυθμό και στην επίθεση και να επιστρέψει στο ματς. Με οδηγό τον Σλούκα στη επίθεση που πέτυχε έξι γρήγορους πόντους έφτασε τους Κίτρινους σε απόσταση βολής (20-18) στο 14΄ και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (27-28) με καλάθι του Μπράουν ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης συνέχιζε να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα και στο 22′ ήταν μπροστά 35-32. Από εκεί και πέρα και για τα επόμενα τέσσερα λεπτά οι δύο ομάδες επιδίδονταν σε μία «μάχη» αστοχίας με το σκορ να παραμένει κολλημένο μέχρι το 36′ όταν ο Μπάβτσιτς με λέι απ έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Οι Κίτρινοι με δύο βολές του Σλούκα έστειλαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (32-42), όμως ο ΠΑΟΚ με τους Κρίστμας, Μάρσαλ και Ντοζίερ έκλεισε το δεκάλεπτο στο -3 (39-42).

Στην τελευταία περίοδο ο Κρίστμας με πέντε πόντους (ένα τρίποντο και ένα κάρφωμα στον αιφνιδιασμό μετά από κλέψιμο) με το ξεκίνημα της περιόδου, έβαλε φωτιά στην εξέδρα και στην αναμέτρηση. Στο 35′ ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με έξι πόντους (50-44) με καλάθι του Μάρσαλ, όμως στη συνέχεια μίλησαν οι Χατζηβρέττας και Σλούκας που με ένα τρίποντο και ένα καλαθι έφεραν τη διαφορά στον πόντο (50-49).

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ με τον Χατζηβρέττα να παίρνει τ’ όπλο του και να εκτελεί τον ΠΑΟΚ στο τέλος. Με τον Δικέφαλο μπροστά στο σκορ (56-54) ο Ελληνας γκαρντ πέτυχε εφτά πόντους, έκανε το σκορ (56-62) και έριξε την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου στο «καναβάτσο».

Δεκάλεπτα: 16-9, 28-30,39-42,59-67

ΠΑΟΚ(Μαρκόπουλος):Μάρσαλ 16, Κριστμας 10, Αράπης, Αποστολίδης, Δέδας, Ντόζιερ 14, Στίγκερς 2, Μπούλιαν 2, Γιαννακίδης 3, Γκετσέφσκι 12

Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 10, Κινγκ 15, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 19, Χαραλαμπίδης, Κασίροφ 2, Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 6, Σλούκας 15, Βεργίνης

«Καίει» το φύλλο αγώνα τον ΠΑΟΚ

Αρνητικοί στο να επανακάμψουν στο παρκέ για την ολοκλήρωση του τρίτου μικρού τελικού στο κλειστό της Πυλαίας, μετά τη διακοπή του στα 18» και 3»’ που απέμεναν για το φινάλε, λόγω της κροτίδας που έσκασε στον πάγκο τους, ήταν οι καλαθοσφαιριστές του Αρη.

«Φυσικά και δε θέλαμε να γυρίσουμε. Φοβούνται αυτοί που είναι υπεύθυνοι να πάρουν αποφάσεις, γιατί οι ομάδες έχουν κόσμο. Το ίδιο ισχύει για τον ΠΑΟΚ, τον Αρη, τον Παναθηναϊκό. Κάθε φορά λέμε τα ίδια λόγια, από πράξεις τίποτα. Ετσι, θα θρηνήσουμε θύματα. Την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο θέλω να μη γίνει ότι έγινε σήμερα, ο κόσμος μας να σεβαστεί τους παίκτες του ΠΑΟΚ και εμάς… », ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Νίκου Χατζηβρέττα ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου.

Η διακοπή στο ματς, εξαιτίας της κροτίδας στον πάγκο του Αρη (18,3» πριν τη λήξη του αγώνα), ο τραυματισμός του Γιάννη Διαμιανίδη σε εκείνο το σημείο (σ.σ. ο πρόεδρος των «κίτρινων» εμφανίστηκε με τσιρότο στο κεφάλι μετά τον αγώνα) και η επανέναρξη της αναμέτρησης ύστερα από δεκαπέντε λεπτά, σημειώθηκαν στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές. Χαρακτηριστικό, επίσης, και ότι από την κροτίδα ο Εντιν Μπάβτσιτς είχε πρόβλημα ακοής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024