Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σπανούλης έσωσε τον Ολυμπιακό από το «κάζο» του Ηλυσιακού στο ΣΕΦ

Ο Σπανούλης έσωσε τον Ολυμπιακό από το «κάζο» του Ηλυσιακού στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός... φλέρταρε με μία εκτός προγράμματος ήττα στη λήξη του πρώτου γύρου της Α1 ανδρών και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πέσει θύμα του Ηλυσιακού μέσα στο ΣΕΦ, τελικά, χρειάστηκε να μπει στο παρκέ ο Βασίλης Σπανούλης για να ανατρέψει την κατάσταση και με αντεπίθεση διαρκείας, οι «ερυθρόλευκοι» να φτάσουν στην αγχωτική νίκη με 77-73.

Ο Ολυμπιακός… φλέρταρε με μία εκτός προγράμματος ήττα στη λήξη του πρώτου γύρου της Α1 ανδρών και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πέσει θύμα του Ηλυσιακού μέσα στο ΣΕΦ, τελικά, χρειάστηκε να μπει στο παρκέ ο Βασίλης Σπανούλης για να ανατρέψει την κατάσταση και με αντεπίθεση διαρκείας, οι «ερυθρόλευκοι» να φτάσουν στην αγχωτική νίκη με 77-73.

Έτσι, οι Πειραιώτες παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα -ισόβαθμοι με τον «πρωταθλητή χειμώνα» Παναθηναϊκό.

Ο Ηλυσιακός παρουσιάστηκε μαχητικός από την αρχή και αν και βρέθηκε πίσω 10-8 στο 4ο λεπτό, βρήκε λύσεις με τον Νάνα Ενγκουαϊερ και πήρε τον πλήρη έλεγχο. Οι φιλοξενούμενοι, προηγήθηκαν 19-12 τρία λεπτά πριν το τέλος, με τον Χατζή να βοηθά στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στο ριμπάουντ, ήταν άστοχος και δεν είχε συγκέντρωση στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο Ηλυσιακός να φτάνει εύκολα στο καλάθι. Γαλιώτος, Κασελάκης και Τόμπσον έδωσαν προβάδισμα δώδεκα πόντων, 26-14 (!) στην ομάδα τους, με το δεκάλεπτο να λήγει 26-17 χάρη σε τρίποντο του Γκεστεβίτσιους.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, με τον Ηλυσιακό να κάνει όμορφα πράγματα στο παρκέ και να προηγείται 31-20 στο 13′. Η αστοχία των παικτών του Ίβκοβιτς που δεν πίστευε αυτό που έβλεπε, ήταν αποκαρδιωτική. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη προηγήθηκε 15 πόντους (!), 38-23 τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο και 46-31 σε αυτό, με τους «ερυθρόλευκους» να θυμίζουν το μέγεθος της ομάδας τους μόνο από τη φανέλα. Είναι χαρακτηριστικό πως είχαν 12/39 σουτ εντός παιδιάς και η συνέχεια προμηνύονταν δύσκολη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Βασίλης Σπανούλης πέρασε στο παρκέ για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του σε μία προσπάθεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς να δώσει ώθηση στους Πειραιώτες. Έτσι, ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να μειώσει, πιέζοντας παράλληλα έπειτα από δύο διαδοχικά τρίποντα του Έλληνα γκαρντ σε 43-52.

Ο Ηλυσιακός, παρόλα αυτά διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ και παρά την πίεση του Ολυμπιακού κατάφερε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με 53-60. Οι «ερυθρόλευκοι» με την έναρξη της τέταρτης περιόδου θα ανεβάσουν την απόδοση τους θα πιέσουν και θα φτάσουν τελικά στη νίκη απέναντι στον Ηλυσιακό, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Ολυμπιακός πήρε στο τέλος το θετικό αποτέλεσμα με 77-73, κόντρα σε μία ομάδα που διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 31-46, 53-60, 77-73

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς):
Χάινς 8, Λούκας 2, Σπανούλης 15(3), Χάουαρντ, Κέσελ 2, Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 3(1), Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 13, Μάντζαρης, Σλούκας 10.

Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Παπανικολόπουλος 2, Ενγκουέρ 16(17ριμπ.), Χατζής 14, Αποστολίδης, Τόμπσον 17(2), Κασελάκης 7(1), Γαλιώτος 13, Τσιάκος 4.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024