Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ίβκοβιτς: «Δεν κερδίζει το μπάτζετ»

Ίβκοβιτς: «Δεν κερδίζει το μπάτζετ»

«Δεν κερδίζει το μπάτζετ» τόνισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ από τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» πρόσθεσε ότι «δίκαια κερδίσαμε, ήμασταν καλύτεροι». Σπανούλης: «Υπερήφανος που ανήκω στον Ολυμπιακό».

«Δεν κερδίζει το μπάτζετ» τόνισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ από τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» πρόσθεσε ότι «δίκαια κερδίσαμε, ήμασταν καλύτεροι».

Αρχικά, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους της εργάτες αυτής της επιτυχίας. Όλη η δόξα ανήκει στους παίκτες. Μετά στο προπονητικό τιμ και όλους όσους βρίσκονται στην ομάδα, που ήταν ενωμένοι και δούλεψαν σκληρά. Ακόμη και σε πολύ δύσκολες στιγμές μαζί με την διοίκηση και την οικογένεια Αγγελόπουλου τα ξεπεράσαμε όλα. Ασφαλώς να μην ξεχάσουμε τους φιλάθλους. Το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο και σε αυτούς. Και στον φίλο μου τον Δημήτρη Μητροπάνο, που ήταν μεγάλος Ολυμπιακός και δυστυχώς δεν πρόλαβε να το πανηγυρίσει.

Για τον πέμπτο τελικό:

«Μετά το Ευρωπαϊκό η ομάδα συνέχισε να βελτιώνεται και κόντρα σε έναν αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός. Απέναντι στον οποίο δεν μπορείς να χαλαρώσεις ούτε δευτερόλεπτο. Δίκαια κερδίσαμε. Ήμασταν καλύτεροι. Ωστόσο δεν θέλω να ξεχάσω τον Παναθηναϊκό. Αυτή την μεγάλη ομάδα που έχει προσφέρει στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε βελτιωθεί τόσο. Νομίζω ότι ο ένας βοήθησε τον άλλο».

Για την βελτίωση που παρουσίασε στη διάρκεια της σεζόν η ομάδα.

«Μετά το πρώτο παιχνίδι στο Μπιλμπάο κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάσουμε ούτε στο top-16. Εμείς δουλέψαμε σκληρά και είχαμε τρομερή βελτίωση. Ο χρόνος δούλεψε για εμάς. Δεν είναι εύκολο να βρεις χημεία. Επίσης δεν κερδίζει το μπάτζετ. Συστήνω να δείχνουμε παραπάνω εμπιστοσύνη στους μικρούς, ιδιαίτερα με την κρίση που υπάρχει τώρα. Είμαι ευτυχισμένος που είχα την ευκαιρία να δουλέψω μαζί τους. Επιμένω ο παίκτης δεν πρέπει να κρίνεται από το πόσο μεγάλο συμβόλαιο έχει».

Για το συμβόλαιό του που λήγει:

«Αυτή τη στιγμή το θέμα δεν είναι αν θα μείνω ή όχι, ούτε αν θέλω να μείνω ή όχι. Εγώ ξέρω από την πλευρά μου, ότι μήνες πριν, είχα πει αυτή η ομάδα πρέπει να δουλέψει χρόνια μαζί. Η διοίκηση ξέρει την δουλειά της».

Σπανούλης: «Υπερήφανος που ανήκω στον Ολυμπιακό»

Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε περήφανος που ανήκει στην οικογένεια του Ολυμπιακού και παράλληλα αποθέωσε τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, λέγοντας ότι μόνο ο Ντούντα μπορούσε πετύχει τόσα πολλά με ένα περιορισμένο μπάτζετ σαν το φετινό.

«Ολοκληρώνεται μία εξαιρετική χρονιά για την ομάδα. Μεγάλωσε αυτή η ομάδα σε χρόνο ρεκόρ. Χτίσαμε μία ομάδα από την αρχή, ο κόουτς και οι πρόεδροι, πιστέψαμε σε αυτήν. Όλα αυτά έχουν γίνει μέσα από πολλή δουλειά… Μέσα από δύσκολες βραδιές. Αυτή η ομάδα έπαιζε τελικούς όλη την χρονιά, με την πλάτη στον τοίχο συνεχώς και αυτό μας έχτισε χαρακτήρα. Δεν θυμάμαι ομάδα με τέτοια βελτίωση μέσα σε μία σεζόν», τόνισε αρχικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού και πρόσθεσε:

«Είμαστε πολύ τυχεροί που είχαμε τον κόουτς μαζί μας. Καλώς ή κακώς οι χαρές είναι λιγότερες από τις λύπες σε αυτήν την δουλειά και πρέπει να τις ευχαριστηθούμε. Να είμαστε όλοι δίπλα στην ομάδα. Είμαι περήφανος που έπαιξα με αυτούς τους συμπαίκτες και τους προπονητές… Αυτή να είναι η αρχή για να πάρουμε και άλλες κούπες».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην εικόνα που είχε η ομάδα στην αρχή και την αντιμετώπιση, λέγοντας: «Πολλοί δεν μας υπολόγιζαν ούτε για το top16… Δεν ξέρω ομάδα που με τέτοιες μειώσεις και με δημιουργία ομάδας από το μηδέν, να έχει κάνει κάτι ανάλογο. Τώρα είναι η στιγμή να στηρίξουμε αυτή την ομάδα. Χτίσαμε αυτήν την ομάδα και αυτός ο κορμός πρέπει να μείνει στην ομάδα και το τεχνικό τιμ για να έρθουν και άλλες επιτυχίες. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε δίπλα μας τον κόουτς. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος που μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα με τέτοιο μπάτζετ. Δουλέψουμε σκληρά από την αρχή… Τον ακούσαμε και είμαι πολύ περήφανος».

Ερωτηθείς για το πού αφιερώνει το τρόπαιο, είπε: «Στην οικογένειά μου. Έχω μία ισορροπημένη ζωή και αυτό είναι σημαντικό. Στην μάνα μου και τον αδερφό μου που με κρατάνε στην γη, στον κ. Ίβκοβιτς, την διοίκηση, τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο μας. Πρέπει να χτίσουμε σε αυτόν τον κορμό. Πιστεύω ότι για να έρθουν επιτυχίες πρέπει να έχουμε έναν σταθερό κορμό».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την δύσκολη μετάβαση από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, απάντησε: «Δύσκολο ήταν για σας που κάνετε κριτική. Για μένα ήταν εύκολα γιατί ήταν μία συνειδητοποιημένη επιλογή. Εγώ είμαι χαρούμενος δύο χρόνια και απολαμβάνω το μπάσκετ. Οι ήττες πολλές φορές είναι πιο σημαντικές από τις νίκες και από τους τίτλους και σε μαθαίνουν πράγματα. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας αυτής».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024