Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ταιριάζω απόλυτα στον Παναθηναϊκό» είπε ο Λασμέ

«Ταιριάζω απόλυτα στον Παναθηναϊκό» είπε ο Λασμέ

Στην άμεση προσαρμογή του στον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε ο Στεφάν Λάσμε, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα. Ο φόργουορντ από την Γκαμπόν αναφέρθηκε στο γεγονός πως είναι πρώτος σε κοψίματα στη διοργάνωση, ενώ κατέθεσε και την άποψή του για τον αρχηγό των Πρασίνων, Δημήτρη Διαμαντίδη. Πρώτα όμως αναφέρθηκε στον αγώνα της Πέμπτης με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας στο ΟΑΚΑ.

Στην άμεση προσαρμογή του στον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε ο Στεφάν Λάσμε, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα. Ο φόργουορντ από την Γκαμπόν αναφέρθηκε στο γεγονός πως είναι πρώτος σε κοψίματα στη διοργάνωση, ενώ κατέθεσε και την άποψή του για τον αρχηγό των Πρασίνων, Δημήτρη Διαμαντίδη. Πρώτα όμως αναφέρθηκε στον αγώνα της Πέμπτης με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας στο ΟΑΚΑ.

«Νομίζω ότι ο Μπέινς είναι ένας πολύ σκληρός παίκτης. Είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις. Θα χρειαστεί η βοήθεια όλων, ειδικά εφόσον δεν αγωνιστεί ο «Σόφο», ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στο να τον σταματήσει. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι. Είναι αυτό που μας λέει το προπονητικό επιτελείο και αυτό που η ομάδα θα πρέπει να κάνει. Είναι πάντα θέμα ομαδικής δουλειάς στο μπάσκετ» εξήγησε για την αναμέτρηση με την ομάδα από τη Σλοβενία.

Ο Λάσμε, που έχει μόλις επτά άστοχα σουτ, συμπεριλαμβανομένων και των ελευθέρων βολών στην Ευρωλίγκα φέτος, σχολίασε αυτή την επιτυχία του: «Η μπάλα φτάνει σε εμένα την κατάλληλη στιγμή. Το στυλ με το οποίο παίζουμε, ο τρόπος που χρησιμοποιούμε στην επίθεση το κάνει πιο εύκολο για μένα να σκοράρω. Είναι όλα θέμα ομαδικής δουλειάς». Ρωτήθηκε πως καταφέρνει να είναι τόσο αποτελεσματικός, αν και μέχρι στιγμής έχει παίξει είτε χωρίς τον Σχορτσανίτη, είτε χωρίς τον Τσαρτσαρή, τον Σκορδίλη ή τον Άρμστρονγκ και απάντησε:

«Νομίζω ότι απλά είναι προσπάθεια όλων. Καθένας υψώνει το ανάστημα του σε κάθε παιχνίδι. Είδαμε τον Μάικ Μπράμος και τι έκανε στα δύο τελευταία παιχνίδια. Δεν είναι θέμα ενός μόνο παίκτη. Δεν είναι ποτέ μόνο ένας που κάνει τη διαφορά. Όλη η ομάδα είναι συγκεντρωμένη στο να κάνει τα σωστά πράγματα. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, πολύ ταλαντούχα και, αν “χάσουμε” κάποιον παίκτη, οι υπόλοιποι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Οπότε δεν έχουμε νιώσει ακόμα τα αποτελέσματα των απουσιών».

Αναφορικά στην έφεση που παρουσιάζει στα κοψίματα κατέθεσε: «Νομίζω ότι είναι περισσότερο θέμα ενστίκτου. Δεν θα έλεγα ότι προπονούμαι στα κοψίματα. Είναι περισσότερο ένστικτο και φυσικά βοηθά το γεγονός ότι είμαι αρκετά αθλητικός. Βοηθά πολύ αμυντικά, αλλά και επιθετικά».

Ο Λάσμε είπε για τον Παναθηναϊκό και τον Αργύρη Πεδουλάκη: «Πιστεύω πολύ στη σκληρή δουλειά. Θεωρώ ότι, αν δουλέψεις σκληρά, θα φανεί κάποια στιγμή. Προσωπικά νιώθω τυχερός εδώ στον Παναθηναϊκό, επειδή ο προπονητής μου με εμπιστεύεται. Νομίζω ότι ταιριάζω απόλυτα στην ομάδα. Γνωρίζοντας ότι είναι ένα νέο ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, κάνει την κατάσταση ιδιαίτερη. Νομίζω ότι είναι τιμή να είσαι μέλος αυτή της ομάδας, η οποία έχει τόσο μεγάλη ιστορία. Το να μαθαίνω ολοένα και περισσότερα από την ομάδα είναι για εμένα ευκαιρία καριέρας».

Στη συνέχεια υπογράμμισε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Πιστεύω ότι έχει υψηλό μπασκετικό IQ. Όταν παίζεις εναντίον του, αυτό μπορεί να το υποτιμήσεις. Φέτος, που ήρθα εδώ, πραγματικά κατάλαβα πόσο καλός παίκτης είναι. Πραγματικά σε παραπλάνα το παρουσιαστικό του, ο τρόπος που παίζει. Είναι όμως ένας από τους καλύτερους παίκτες».

Στο τέλος, αφού επισήμανε πως στόχος του Παναθηναϊκού είναι «να νικάμε ένα παιχνίδι τη φορά» κατέθεσε την άποψή του για την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής στην Ευρωλίγκα φέτος, με περισσότερους αγώνες στη φάση των «16»: «Όσα περισσότερα ματς, τόσο λιγότερη η προπόνηση. Είναι πιο διασκεδαστικό νομίζω. Επιπλέον όσα περισσότερα παιχνίδια δίνεις, τόσες περισσότερες ευκαιρίες έχεις να δείξεις το ταλέντο σου ως ομάδα αλλά και ως παίκτης. Είναι πολύ καλό για τη διοργανώτρια αρχή. Δείχνει ότι η Ευρωλίγκα επεκτείνεται κάθε χρόνο, αλλάζει και προσαρμόζεται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024