Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Γκιστ έρχεται στον ΠΑΟ που κέρδισε τον Πανιώνιο

Ο Γκιστ έρχεται στον ΠΑΟ που κέρδισε τον Πανιώνιο

Με τον εξ αναβολής αγώνα της 9ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός επικράτησε δύσκολα με 75-61 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ και τον... έπιασε στη δεύτερη θέση όπου υπάρχει πλέον τριπλή ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ. Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο σέντερ της Μάλαγα Τζέιμς Γκιστ, ανακοίνωσε μέσω του Facebook ότι αφήνει τη Μάλαγα για να έρθει στον Παναθηναϊκό, με τον Πάνκο παίρνει τον δρόο για τη Μάλαγα ως ανταλλαγή.

Με τον εξ αναβολής αγώνα της 9ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός επικράτησε δύσκολα με 75-61 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ και τον… έπιασε στη δεύτερη θέση όπου υπάρχει πλέον τριπλή ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας επικράτησαν 75-61 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, πανηγύρισαν την 8η νίκη τους στο πρωτάθλημα, ενώ υποχρέωσαν τους «κυανέρυθρους» στην πρώτη εκτός έδρας απώλειά τους.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Λάσμε με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Διαμαντίδης με 13 πόντους και 8 ασίστ. Ο Μπανκς (10 πόντοι) έδωσε «ανάσες» στους «πράσινους», όταν ο Πανιώνιος επιχείρησε την ανατροπή, ενώ ικανοποιητική εμφάνιση πραγματοποίησε στο ντεμπούτο του ο Καπόνο (5 πόντοι, 3 ασίστ).

Από τους «κυανέρυθρους» ξεχώρισαν οι -«συνήθεις ύποπτοι»- Παππάς και Γιάνκοβιτς με 18 και 14 πόντους, αντίστοιχα.

Ο Πανιώνιος «πλήρωσε» στο πρώτο ημίχρονο την αδυναμία του στα ριμπάουντ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε με 27 έναντι έναντι μόλις 7 των «κυανέρυθρων».

Με οδηγό στην επίθεση τον Λάσμε, ο οποίος παράλληλα «μάζευε» το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, οι «πράσινοι» πάτησαν… γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια, έχοντας οικοδομήσει μία διαφορά ασφαλείας (+17, 42-25).

Στην τρίτη περίοδο, οι «πράσινοι» κράτησαν τη διψήφια διαφορά (+14, 58-44), αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο ένα ξέσπασμα του Πανιωνίου, με κύριο εκφραστή τον Γιάνκοβιτς, έκανε τους γηπεδούχους να «καρδιοχτυπήσουν».

Με 5 πόντους του διεθνούς φόργουορντ (1 τρίποντο), ο Πανιώνιος έτρεξε σερί 8-0 και μείωσε στο 33΄ σε 58-52.

Η «απάντηση» ήρθε από τον Μπανκς, ο οποίος με 5 διαδοχικούς πόντους (1 τρίποντο) «έγραψε» το 63-52, ο Παππάς προσπάθησε από τα 6.75 να μειώσει και πάλι σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά, αλλά ανέλαβε και πάλι δράση ο Λάσμε και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με το τελικό 75-61.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακατσούνης-Μητσόπουλος-Αναστόπουλος Αντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 42-25, 58-44, 75-61

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8(2), Πάνκο 2, Ματσιούλις 7, Καπόνο 5(1), Λάσμε 20, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 13(1), Μπανκς 10(1), Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης.
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 3, Μοτσενίγος, Αθηναίου 8(2), Κις 3(1), Μίλμπουρν 7(1), Αθανασούλας 2, Γιάνκοβιτς 14(2), Καββαδάς, Παππάς 18(2), Ντραγκίσεβιτς 2, Μπούκερ 4.

Ανακοίνωσε ότι πάει στον Παναθηναϊκό ο Γκιστ

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο σέντερ της Μάλαγα Τζέιμς Γκιστ, ανακοίνωσε μέσω του Facebook ότι αφήνει τη Μάλαγα για να έρθει στον Παναθηναϊκό, με τον Πάνκο παίρνει τον δρόο για τη Μάλαγα ως ανταλλαγή.

«Το αποψινό παιχνίδι θα είναι πιθανότατα το τελευταίο μου με τη Μάλαγα. Φεύγω για τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής (σ.σ.: Γιάσμιν Ρέπεσα) δεν με θέλει κι έτσι δεν θέλω να μείνω για να ζεσταίνω τον πάγκο», έγραψε ο Αμερικανός.

Ο Γκιστ το 2008 είχε επιλεγεί στο νούμεο 57 του ντραφτ από τους Σπερς, όμως δεν αγωνίστηκε στο ΝΒΑ. Ακολούθησαν οι Μπιέλα, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Παρτίζαν και Φενέρμπαχτσε, προτού υπογράψει συμβόλαιο με τη Μάλαγα. Στην Ευρωλίγκα με τον σύλλογο της Ανδαλουσίας είχε 8,6 πόντους και 4,8 ριμπάουντ.

Το πιθανότερο, αν ο ο Γκιστ έρθει στην Ελλάδα για τους Πράσινους, ώστε να καλύψει το κενό του Σχορτσιανίτη, είναι να γίνει ανταλλαγή με τον Άντι Πανκο να συνεχίζει στη Μάλαγα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024