Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
20o «All Star Game»: Μπρεντ did it his... Petway στην Πάτρα

20o «All Star Game»: Μπρεντ did it his… Petway στην Πάτρα

Πλούσιο θέαμα απόλαυσαν όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά (ή έστω από την τηλεόραση) το 20ο «All Star Game» που έγινε την Κυριακή στην Πάτρα και στο οποίο οι Ξένοι νίκησαν με 131-125 τους Έλληνες με μεγάλο πρωταγωνιστή... για διάφορους λόγους τον Μπρεντ Πέτγουεϊ που έκλεψε την παράσταση. Θυμίζουμε ότι το εφετινό All Star Game ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά που πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή.

Πλούσιο θέαμα απόλαυσαν όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά (ή έστω από την τηλεόραση) το 20ο «All Star Game» που έγινε την Κυριακή στην Πάτρα και στο οποίο οι Ξένοι νίκησαν με 131-125 τους Έλληνες με μεγάλο πρωταγωνιστή… για διάφορους λόγους τον Μπρεντ Πέτγουεϊ που έκλεψε την παράσταση. Θυμίζουμε ότι το εφετινό All Star Game ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά που πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Αμερικανός άσος του Ρεθύμνου (Μπρεντ Πέτγουεϊ) είχε ιδιαίτερα κέφια, κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων, χόρεψε Μάικλ Τζάκσον, και τραγούδησε… Πάνο Κιάμο και όπως ήταν φυσικό αναδείχθηκε MVP.

Όλοι όσοι αγωνίστηκαν έδειξαν ιδιαίτερα ορεξάτοι και δεν απογοήτευσαν το κοινό της Πάτρας που γέμισε το κλειστό γήπεδο της πόλης. Στα δυσάρεστα ότι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης τραυματίστηκε στον αντίχειρα, ενώ στα… περίεργα ήταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος που προσπάθησε να κάνει τον πλέι μέικερ.

Σπανούλης και Διαμαντίδης μοίραζαν τρομερές ασίστ, ενώ οι Θανάσης και Γιάννης Αντετοκούμπο έδωσαν τη δική τους ξεχωριστή νότα στο ραντεβού των κορυφαίων της Α1.

Πάντως, οι Ξένοι ήταν καλύτεροι και πήραν τη νίκη, σπάζοντας το σερί των τριών συνεχόμενων νικών που είχαν από τις προηγούμενες χρονιές οι Greek Stars.

Τα δεκάλεπτα:
30-25, 58-52, 84-94, 125-131.

Greek Stars (Πεδουλάκης – Μαρκόπουλος): Χαραλαμπίδης 2, Γιάνκοβιτς 4, Αντετοκούμπο 18, Μπράμος 8, Παππάς 10(2), Σλούκας 2, Παπανικολάου 15, Παπαδόπουλος 24(1), Διαμαντίδης 6(2), Πρίντεζης 11(1), Σπανούλης 7(1), Τσαϊρέλης 4.

Rest Of The World (Μπαρτζώκας – Σφαιρόπουλος): Στόγκλιν 12(2), Χαντ 9(3), ΜακΚόλουμ 13(2), Ματσιούλις 2, Μίλμπουρν 10, Ούκιτς 18(4), Λο 6, Λάσμε 4, Γκραντ 6, Γκιστ 12, Πέτγουεϊ 26(1), Χάινς 13(1).

Κάρφωσε καλύτερα ο Πέτγουεϊ

Ο Πέτγουεϊ του ΑΓΟ Ρεθύμνου αναδείχθηκε νικητής στο διαγωνισμό καρφωμάτων του 20ου All Star Game. Ο φόργουορντ των Κρητών ισοβάθμησε στον πρώτο γύρο με τον Κίτον Γκραντ του Απόλλωνα Πατρών με 49 βαθμούς και οι δύο Αμερικανοί πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό, όπου ο Πέτγουεϊ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον Γκραντ, συγκεντρώνοντας 50 βαθμούς, έναντι 45 του συμπατριώτη του. Μάλιστα, στο νικητήριο κάρφωμα ο Πέτγουεϊ «πέταξε» πάνω από τον ΜακΚόλουμ που κρατούσε την μπάλα ψηλά και περνώντας την κάτω από τα πόδια του ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό κάρφωμα με το ένα χέρι.

«Το σκεπτόμουν εδώ και καιρό αυτό το κάρφωμα και το είχα δοκιμάσει στις προπονήσεις του Ρεθύμνου. Ευτυχώς ο Μακ Κόλουμ ήταν ο μόνος από τους συμπαίκτες μου που φάνηκε πρόθυμος να με βοηθήσει, διότι όλοι οι άλλοι ένιωθαν φόβο! Είμαι ευτυχισμένος για τη νίκη μου και την αφιερώνω σε όλο το Ρέθυμνο» τόνισε ο Πέτγουεϊ.

1ος γύρος
Μπρεντ Πέτγουεϊ (ΑΓΟΡ) 49 βαθμοί
Κίτον Γκραντ (Απόλλων Π.) 49
Στέφαν Λάσμε (Παναθηναϊκός) 48
Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός) 48
Λάντον Μίλμπουρν (Πανιώνιος) 46
Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός) 45
Βασίλης Καββαδάς (Πανιώνιος-Νικητής Διαγωνισμού Καρφωμάτων Επίλεκτων) 45
Θανάσης Αντετοκούμπο (Φιλαθλητικός, Α2) 45

Τελικός
Μπρεντ Πέτγουεϊ (ΑΓΟΡ) 50
Κίτον Γκραντ (Απόλλων Π.) 45


Δέδας ο πιο… εύστοχος από τα 6.75

Ο Γιώργος Δέδας αναδείχτηκε νικητής στο διαγωνισμό τριπόντων του 20ου All Star Game. Στο κλειστό της Περιβόλας, ο παίκτης του ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 17 βαθμούς στον τελικό έναντι 15 του έτερου φιναλίστ, Βλάντιμιρ Πέτροβιτς από τον Απόλλωνα Πατρών. Ο Γιώργος Δέδας ήταν αυτός που εντυπωσίασε στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού τριπόντων συγκεντρώνοντας 20 βαθμούς. Θα είχε μάλιστα περισσότερους αν δεν ήταν άστοχος από την τελευταία θέση. Ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς είχε ξεκινήσει πρώτος συγκεντρώνοντας 15 βαθμούς. Από 14 βαθμούς συγκέντρωσαν οι Μπράμος, Γκετσεβίτσιους, 12 ο Γκίμπσον, ενώ από 11 είχαν οι Γκίκας και ο νικητής των διαγωνισμού τριπόντων των Ελπίδων χθες, Φώτης Ζούμπος. Τη μικρότερη συγκομιδή βαθμών στον πρώτο γύρο είχε ο Τερέλ Στόγκλιν του Ηλυσιακού με 8.

1ος γύρος
Βλάντιμιρ Πέτροβιτς Απόλλων Πατρών 15 Βαθμοί
Μάικ Μπράμος Παναθηναϊκός 14
Γιώργος Δέδας ΠΑΟΚ 20
Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους Ολυμπιακός 14
Ντάνι Γκίμπσον Ίκαρος Καλλιθέας 12
Τερέλ Στόγκλιν Ηλυσιακός 8
Νίκος Γκίκας Φιλαθλητικός Α2 11
Φώτης Ζούμπος Περιστέρι 11

Τελικός
Γιώργος Δέδας ΠΑΟΚ 17 Βαθμοί
Βλάντιμιρ Πέτροβιτς Απόλλων Πατρών 15

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024