Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αδιέξοδο στις συζητήσεις ΠΑΟ με Λάσμε, ανανέωσε ο Γκιστ

Αδιέξοδο στις συζητήσεις ΠΑΟ με Λάσμε, ανανέωσε ο Γκιστ

Ο Στεφάν Λάσμε δεν αποδέχτηκε τη νέα βελτιωμένη πρόταση του Παναθηναϊκού και πλέον πολύ δύσκολα θα βρίσκεται στο ρόστερ των νταμπλούχων Ελλάδας για τη νέα σεζόν. Μετά τη νέα τροπή που πήρε η υπόθεση, θεωρείται σχεδόν απίθανο να παραμείνει ο Γκαμπονέζος σέντερ που έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από την προσφορά του «τριφυλλιού». Παίκτης του Παναθηναϊκού θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ανακοινώθηκε και επίσημα από το «τριφύλλι».

Ο Στεφάν Λάσμε δεν αποδέχτηκε τη νέα βελτιωμένη πρόταση του Παναθηναϊκού και πλέον πολύ δύσκολα θα βρίσκεται στο ρόστερ των νταμπλούχων Ελλάδας για τη νέα σεζόν. Μετά τη νέα τροπή που πήρε η υπόθεση, θεωρείται σχεδόν απίθανο να παραμείνει ο Γκαμπονέζος σέντερ που έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από την προσφορά του «τριφυλλιού».

Μάλιστα, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα εξετάσει άλλες λύσεις, αφού έχει κάνει ήδη προεργασία για τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Λάσμε. Η προσφορά του Παναθηναϊκού στον παίκτη ξεπερνούσε τα 2 εκατομμύρια δολάρια για διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ίδιο να αξιώνει περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ για το ίδιο διάστημα!

Ο εκπρόσωπός του Λάσμε δεν έριξε τις απαιτήσεις του πελάτη του, οι οποίες κρίθηκαν εξ αρχής υπέρογκες από τους «πράσινους» και εάν δεν υπάρχει θεαματική αλλαγή δεδομένων από την πλευρά του παίκτη, τότε ο καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκα για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε θα αποτελέσει παρελθόν και δεν αποκλείεται να έχει επόμενο σταθμό της καριέρα του την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Γκιστ για δύο χρόνια

Παίκτης του Παναθηναϊκού θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ανακοινώθηκε και επίσημα από το «τριφύλλι». Ο Αμερικανός ήρθε στην ομάδα στις 21 Δεκεμβρίου, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα των «πρασίνων», κατακτώντας το νταμπλ. Σε 23 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ ο Γκιστ είχε 8,2 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ στην Ευρωλίγκα σημείωνε 7,8 πόντους ανά ματς. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Έφτασε στα… μισά της χρονιάς πέρυσι, για να αποδειχθεί βασικό συστατικό των επιτυχιών του Παναθηναϊκού και της κατάκτησης του νταμπλ για την αγωνιστική περίοδο 2012-13. Ο Τζέιμς Γκιστ ήρθε για να μείνει και το απέδειξε δίνοντας τα χέρια με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Θα παραμείνει στην πράσινη οικογένεια για δύο ακόμη χρόνια.

Ο Γκιστ δεν ήταν με την ομάδα από την αρχή της περσινής χρονιάς. Ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός στις 21 Δεκεμβρίου, άφησε την Ισπανία και την Ουνικάχα Μάλαγα και έφτασε την επόμενη μέρα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από το αεροδρόμιο πήγε στο ΟΑΚΑ, παρακολούθησε την αναμέτρηση με τον ΚΑΟΔ για το Κύπελλο Ελλάδας και… έπιασε δουλειά. Από τους πρώτους αγώνες βοήθησε την ομάδα με την ενέργεια και τη μαχητικότητά του, φτάνοντας να είναι από τους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του νταμπλ. Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού είχε φέτος στην Basket League ΟΠΑΠ σε 23 αγώνες 188 πόντους (8,2 μ.ο.) με 53/96 δίποντα, 17/49 τρίποντα, 31/45 ελεύθερες βολές, είχε 120 ριμπάουντ (90-30), 19 ασίστ, 12 κοψίματα και 20 κλεψίματα. Στην Ευρωλίγκα αγωνίστηκε σε 28 αγώνες με Ουνικάχα Μάλαγα και Παναθηναϊκό. Είχε σε 19 αγώνες 149 πόντους (7,8μ.ο.) με 40/79 δίποντα, 17/49 τρίποντα, 18/32 ελεύθερες βολές, 83 (55-28) ριμπάουντ, 14 ασίστ, 12 κλεψίματα, 15 κοψίματα.

Ποιος είναι ο Γκιστ

Ο Τζέιμς Γκιστ (2.07) γεννήθηκε στα Άδανα της Τουρκίας στις 26 Οκτωβρίου 1986. Αγωνίστηκε στο γυμνάσιο (Our Lady of Good Counsel) και στη συνέχεια φοίτησε στο κολλέγιο του Μέριλαντ. Επιλέχθηκε στο νούμερο 57 του ντραφτ το 2008 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά άμεσα έκανε το ταξίδι στην Ευρώπη. Αγωνίστηκε στην Αντζέλικα Μπιέλα (2008-09) και αργότερα στις Λοκομοτίβ Κιούμπαν (2009-10), Παρτιζάν Βελιγραδίου (2010-11), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (2011-12) και το καλοκαίρι συμφώνησε με την Ουνικάχα Μάλαγα. Αναδείχθηκε MVP του Κυπέλλου Σερβίας (2011), ενώ με την Παρτιζάν κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Σερβίας, αλλά και τον τίτλο στην Αδριατική Λίγκα. Η συλλογή του αυξήθηκε φέτος, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024