Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Να μας μάθουν στην άλλη άκρη του κόσμου...» λένε στον ΠΑΟ

«Να μας μάθουν στην άλλη άκρη του κόσμου…» λένε στον ΠΑΟ

Λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού για την Κίνα, οι «πράσινοι» πρωταγωνιστές μίλησαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το ταξίδι των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, αποκάλυψε ότι... «βασικός στόχος του ταξιδιού είναι να γίνει γνωστό το όνομα του Παναθηναϊκού σε μία από τις μεγαλύτερες χώρες», ενώ ο Μάικ Μπατίστ συμπλήρωσε: «πάμε στην άλλη άκρη του κόσμου, θα μας μάθουν κι εκεί καλύτερα και ελπίζω το ταξίδι αυτό να κάνει ακριβώς αυτό».

Λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού για την Κίνα, οι «πράσινοι» πρωταγωνιστές μίλησαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το ταξίδι των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, αποκάλυψε ότι… «βασικός στόχος του ταξιδιού είναι να γίνει γνωστό το όνομα του Παναθηναϊκού σε μία από τις μεγαλύτερες χώρες», ενώ ο Μάικ Μπατίστ συμπλήρωσε: «πάμε στην άλλη άκρη του κόσμου, θα μας μάθουν κι εκεί καλύτερα και ελπίζω το ταξίδι αυτό να κάνει ακριβώς αυτό».

«Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας με αρκετές ελλείψεις εξαιτίας της παρουσίας παικτών στο Ευρωμπάσκετ 2013», είπε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, και συνέχισε: «Το ταξίδι αυτό γίνεται με βασικό στόχο να γίνει γνωστό το όνομα του Παναθηναϊκού και μία από τις μεγαλύτερες χώρες. Παράλληλα, θα αποκτήσουμε εμπειρίες από ένα μπάσκετ διαφορετικό από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, το ΝΒΑ ή το κολλεγιακό. Θέλουμε το όνομα του Παναθηναϊκό να μπει στην ασιατική αγορά. Θα συνεχίσουμε και την προετοιμασία μας. Οι παίκτες δουλεύουν αρκετά καλά με μοναδικό αρνητικό τις απουσίες. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες. Όλοι όσοι είναι εδώ δείχνουν μεγάλη διάθεση. έχουν «δέσει» και θελουμε και οι νέοι παίκτες να μπουν στη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Και πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Ο Παναθηναϊκός έχει ταξιδέψει στον Καναδά, στο Χιούστον, στο Σαν Αντόνιο και τώρα ετοιμάζεται για την Κίνα. Ο Μάικ Μπατίστ γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο όνομα, όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Μπαρτσελόνα. Πάμε στην άλλη άκρη του κόσμου, θα μας μάθουν κι εκεί καλύτερα και ελπίζω το ταξίδι αυτό να κάνει ακριβώς αυτό. Θα δώσουμε ένα φιλικό αγώνα, αλλά ειλικρινά σε αυτή τη φάση το αποτέλεσμα δεν είναι το ζητούμενο. Το κλειδί είναι να μπούμε στο ρυθμό των αγώνων σταδιακά, να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος. Θέλεις να νικάς κάθε φορά που πατάς στο παρκέ, αλλά σε αυτή τη φάση δεν είναι το ζητούμενο. Μην ξεχνάμε ότι μας λείπουν και αρκετοί παίκτες».

Σε ό,τι αφορά το δικό του ρόλο ο Μπατίστ τόνισε: «Είμαι ο…. μεγάλος της ομάδας. Είμαι εδώ για να κάνω ότι καλύτερο μπορώ και να βοηθήσω τους άλλους παίκτες. Μίλησα με τον προπονητή, μου το ζήτησε και όπως είπα και όταν επέστρεψα, ότι θέλει ο κόουτς θα το κάνω όσο καλύτερα μπορώ».

Από την πλευρά του ο Πινγκ Σανγκ, είπε: «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην πατρίδα μου. Και νιώθω χαρούμενος που οι φίλοι μου, οι φίλαθλοι στην Κίνα, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Εύχομαι μετά το ταξίδι αυτό ακόμη περισσότεροι φίλαθλοι να γνωρίζουν καλύτερα τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Προσωπικά βελτιώνομαι κάθε μέρα στο γήπεδο. Ο προπονητής με βοηθά πολύ και όλοι είναι σαν μια οικογένεια για μένα».

Νίκος Παππάς και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, νέοι στον Παναθηναϊκό, δηλώνουν και αυτοί έτοιμοι για το ταξίδι στην Κίνα. «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και αγωνιστικά, αλλά και λόγους που αφορούν το μάρκετινγκ», τόνισε ο Παππάς για να συνεχίσει: «Για το δεύτερο σίγουρα δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω. Μπορώ όμως να σας πω για το πρώτο, καθώς ο αγώνας αυτός είναι σημαντικός για εμάς, είναι ένα σημαντικό τεστ, καθώς είναι περίοδος προετοιμασίας. Εκεί θα πρέπει να συγκεντρωθούμε εμείς οι παίκτες. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που διεκδικεί κάθε χρόνο και τους τρεις τίτλου και αυτό θα κάνει και φέτος. Και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ταξίδι ζωής που θα κάνουμε».

Ο Γιάνκοβιτς δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που μετέχουμε κι εμείς σε αυτό το ιστορικό ταξίδι. Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα ταξιδέψει και θα δώσει έναν φιλικό αγώνα στην Κίνα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Βρισκόμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας, κάνουμε δυνατές προπονήσεις και τώρα θα ακολουθήσει μια σειρά φιλικών αγώνων αρχικά στην Κίνα, μετά στη Μόσχα και στη συνέχεια στο Ρέθυμνο. Δεν μπορώ να πω τίποτα για στόχους, πέρα από το ότι ο καθένας μας θα δίνει το 150% του εαυτού του. Η χημεία είναι σωστή και έχω πολύ καλή αίσθηση για το τι θα ακολουθήσει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024