Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Πλήρες ρόστερ και παίκτες με κίνητρο» είπε ο Μπαρτζώκας

«Πλήρες ρόστερ και παίκτες με κίνητρο» είπε ο Μπαρτζώκας

Στην πληρότητα που διαθέτει το εφετινό ρόστερ του Ολυμπιακού, στο κίνητρο των παικτών, αλλά και στην επένδυση στους νέους που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη Media Day των πρωταθλητών Ευρώπης. Ο Βασίλης Σπανούλης με την σειρά του ξεκαθάρισε πως όταν μίλησε για ξεσκαρτάρισμα στην Εθνική εννοούσε ρόλων και όχι προσώπων, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου αφού πρώτα δήλωσε δικαιωμένος για την απόφαση του να υπογράψει στον Ολυμπιακό, έθεσε και τους στόχους της χρονιάς.

Στην πληρότητα που διαθέτει το εφετινό ρόστερ του Ολυμπιακού, στο κίνητρο των παικτών, αλλά και στην επένδυση στους νέους που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη Media Day των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Βασίλης Σπανούλης με την σειρά του ξεκαθάρισε πως όταν μίλησε για ξεσκαρτάρισμα στην Εθνική εννοούσε ρόλων και όχι προσώπων. Στην συνέχεια ο Στράτος Περπέρογλου αφού πρώτα δήλωσε δικαιωμένος για την απόφαση του να υπογράψει στον Ολυμπιακό, μετά έθεσε τους στόχους της χρονιάς.

Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Είναι μεγάλη πρόκληση που είμαι στην καθοδήγηση μιας τόσο σημαντικής ομάδας. Το να είσαι μέλος του Ολυμπιακού συνεπάγεται δύσκολη χρονιά με μεγάλες απαιτήσεις και πολλές υποχρεώσεις. Εύχομαι να έχουμε υγεία και νέες προκλήσεις έρχονται για όλους μας, όπως και νέες επιτυχίες».

Μιλώντας για το ρόστερ του Ολυμπιακού, είπε: «Όλοι είδαν πέρσι ότι υπάρχει φθορά με τόσα πολλά παιχνίδια. Συζητήσαμε με τη διοίκηση και νιώθω πως φέτος έχουμε πιο βαθύ ρόστερ, με τουλάχιστον τρεις παίκτες σε κάθε θέση με ταλέντο. Η σεζόν τελείωσε για μας πέρσι στο πρωτάθλημα χωρίς τους δύο βασικούς γκαρντ, τον Μάντζαρη και τον Λο. Για να μη συμβεί το ίδιο, προσπαθήσαμε να μεγαλώσουμε το ρόστερ μας».

Αναφερόμενος στους ψηλούς, δήλωσε: «Οι περσινοί παίκτες με τα δεδομένα που υπήρχαν, γιατί ο Ντόρσεϊ έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας, βοήθησαν. Κάναμε μια αλλαγή που δεν θέλαμε να κάνουμε και δεν υπήρχαν πολλές επιλογές. Φέτος για να μη βρεθούμε στην ίδια θέση κάναμε κάτι από πριν. Έχουμε παίκτες σε όλες τις θέσεις, πιστεύω πως είμαστε γεμάτοι και μένει να έχουμε καλή χημεία και ατμόσφαιρα».

Οσο για το το κίνητρο των παικτών: «Δεν χρειάζεται να δώσω εγώ κανένα κίνητρο. Οι παίκτες που είναι εδώ έχουν κίνητρο ατομικό και ομαδικό. Το έχουν από μόνοι τους. Και οι νέοι παίκτες έχουν μεγάλο κίνητρο, είναι ευτυχισμένοι που ήρθαν σε αυτό το σύλλογο».

Σχετικά με τη διαχείριση που πρέπει να κάνει, είπε:
«Σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα. Δεν έχουμε παίκτη που να είναι στο ίδιο επίπεδο φόρμας με κάποιον άλλο. Το Ευρωμπάσκετ με έμμεσο ή άμεσο τρόπο μας επηρέασε. Ο Λοτζέσκι ήρθε τραυματίας, ο Σπανούλης το ίδιο, ένας δύο παίκτες μας γύρισαν με ψυχολογικά προβλήματα από αυτό. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ανομοιογενές σύνολο που πρέπει να γίνει ομάδα. Οι τίτλοι κρίνονται στο μέσο και το τέλος της χρονιάς, όμως, και είμαστε αισιόδοξοι πως θα βρεθούμε σύντομα στο ίδιο επίπεδο».

Τέλος, για την επένδυση στους νέους, ανέφερε: «Εμείς κάναμε μια εισήγηση, μιλάμε για τους Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Χριστοδούλου, η διοίκηση το έκανε πράξη, υπέγραψαν πολυετή συμβόλαια και πιστεύουμε πως θα είναι διεθνείς τα επόμενα χρόνια. Η ένταξή τους σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο εξαρτάται από τους ίδιους. Εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε».

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού, Χρήστος Σταυρόπουλος, πρόσθεσε: «Σας καλωσορίζω στη σημερινή επίσημη παρουσίαση της ομάδας. Όπως και τα τελευταία δύο χρόνια που είναι η σεζόν που τελειώνουν με καταπληκτικό τρόπο. Εύχομαι να ζήσουμε ανάλογες στιγμές, εύχομαι να έχουμε υγεία και να συνεχίσουμε τη φιλοσοφία που έχουν χαράξει οι πρόεδροι».

Αναφερόμενος στην απουσία των προέδρων από την παρουσίαση, σχολίασε: «Πρόκειται για επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν τους επέτρεψαν να είναι κοντά μας σήμερα».

Σχετικά με τη διακοπή του τελευταίου τελικού, είπε: «Το έχουμε πει πολλές φορές, όλοι είδαμε πως τέλειωσε το πρωτάθλημα πέρσι, όλοι είδαμε και τι έγινε. Το άθλημα πρέπει να προστατευτεί από τις αρχές, είτε εάν αυτές είναι ο ΕΣΑΚΕ, είτε η ΕΟΚ, είτε οι ομάδες. Κάνουμε ό,τι καλύτερο και ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε το άθλημα».

Σε ερώτηση για τα περί ντόμπινγκ της περασμένης σεζόν, σχολίασε:
«Καλύτερα να απαντήσουν οι πρόεδροι σε αυτό, εκείνοι χαράζουν την πολιτική, όχι εγώ, οπότε δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό».

Βασίλης Σπανούλης:

«Στην Εθνική έγιναν πολλά πράγματα λάθος. Ό,τι και να λέω έχουν την τάση να το μεταφράζουν κάποιοι θετικά και κάποιοι αρνητικά», είπε αρχικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Όταν μίλησα για ξεσκαρτάρισμα στην Εθνική, δεν είχε να κάνει με πρόσωπα αυτό. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να πω ποιοι θα είναι και ποιοι όχι στην Εθνική. Εννοούσα περισσότερο ξεσκαρτάρισμα ρόλων. Στην Εθνική πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο, το οποίο ν΄ αρχίζει από τη διοίκηση και να καταλήγει στους παίκτες. Αυτό το πλάνο, φέτος, δεν το είχαμε».

Στράτος Περπέρογλου:

Για τις βλέψεις του φετινού Ολυμπιακού: «Πάντα ξεκινάμε με τον ίδιο στόχο, την κορυφή. Θα είναι δύσκολη η δουλειά μας, διότι όλες οι ομάδες θέλουν να μας νικήσουν. Αυτό που προέχει είναι να είμαστε υγιείς και να βρούμε χημεία ως ομάδα, αφού έχουμε αρκετούς νέους παίκτες. Από ‘κει και πέρα, στόχος μας θα ‘ναι ένα ακόμα Final Four. Πρέπει να ξεπεράσουμε ό,τι προκύψει μέσα στη χρονιά και να τα καταφέρουμε».

Για τη σύγκριση της ομάδας με την περσινή: «Φέτος είναι πιο γεμάτο το ρόστερ. Έχει δοθεί αρκετή έμφαση σε παίκτες με καλή φυσική κατάσταση κι έχουν έρθει και πολλοί ψηλοί. Η ομάδα έχει κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση και είμαι σίγουρος πως αυτό θα φανεί και στο γήπεδο».

Για το Διηπειρωτικό Κύπελλο: «Είναι ένα τρόπαιο για την ομάδα και πρέπει να το πάρουμε. Θα είναι δύσκολα τα παιχνίδια που θα δώσουμε, αλλά στόχος είναι να πάρουμε το Κύπελλο και να δώσουμε ένα ακόμα τίτλο στον Ολυμπιακό».

Για την πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα: «Όταν παίζεις στην έδρα σου με τον Παναθηναϊκό, το μόνο που θέλεις φυσικά είναι να νικήσεις. Το είδαμε όμως και πέρυσι. Ό,τι και να γίνει στην κανονική σεζόν, μπορεί να ανατραπεί στα πλέι-οφ».

Για την απόκτηση του Παπαπέτρου: «Ο Γιάννης είναι ένας παίκτης με πολύ καλά στοιχεία και ξέρει πολύ καλά που έχει έρθει. Είναι πολύ νέος και δουλεύοντας με τις κατάλληλες συνθήκες στον Ολυμπιακό, έχει όλο το μέλλον μπροστά του».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος από τη μετακίνηση στον Ολυμπιακό: «Φυσικά και νιώθω δικαιωμένος. Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και κατάφερα να το ζήσω με τον Ολυμπιακό».

Για την κούραση των παικτών που έπαιξαν και στο Ευρωμπάσκετ: «Οι προπονητές γνωρίζουν την κατάσταση κάθε παίκτη και μας κρατάνε όσο το δυνατόν πιο φρέσκους. Σε συνεννόηση και με τον γυμναστή, πήραμε κάποιες μέρες ρεπό και μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για ν’ ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις της ομάδας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024