Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρίμηνος αποκλεισμός από τα γήπεδα για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Τρίμηνος αποκλεισμός από τα γήπεδα για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Με τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα όπου αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός και πρόστιμο 22.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, για τη συμπεριφορά του στον χθεσινό τρίτο τελικό της Α1 Ανδρών με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, η οποία και σημειώθηκε στο φύλλο αγώνα. Ο ίδιος νωρίτερα είχε εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση, εξηγώντας ότι δεν ήθελε να θίξει ούτε τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά ούτε και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Παράλληλα, ο Αθλητικός Δικαστής απέρριψε την ένσταση που υπέβαλε η «πράσινη» ΚΑΕ, κατά του κύρους του αγώνα, ενώ την Παρασκευή είχαμε και την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα. Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα εν όψει ΣΕΦ.

Με τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα όπου αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός και πρόστιμο 22.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, για τη συμπεριφορά του στον χθεσινό τρίτο τελικό της Α1 Ανδρών με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, η οποία και σημειώθηκε στο φύλλο αγώνα. Ο ίδιος νωρίτερα είχε εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση, εξηγώντας ότι δεν ήθελε να θίξει ούτε τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά ούτε και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ωστόσο, ο «ισχυρός άνδρας» των κυπελλούχων Ελλάδας μπορεί να γλίτωσε τα χειρότερα από τον αθλητικό δικαστή, αλλά όχι και από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (Ε.ΦΙ.Π), η οποία αναμένεται να τον καλέσει σε απολογία για τα όσα διέπραξε την Πέμπτη.

Τέλος, η ομάδα του Παναθηναϊκού καλείται να πληρώσει και το πρόστιμο των 11.200 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

1. Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ:

α) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας (υβριστικά συνθήματα), πρόστιμο 1.200,00€,

β) για τα υβριστικά συνθήματα εκτεταμένης έντασης με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα, με δυο έγγραφες προειδοποιήσεις, επίπληξη και πρόστιμο 1.400,00€ ΕΥΡΩ για κάθε μια, ήτοι συνολικά δυο επιπλήξεις και πρόστιμο 2.800,00€,

γ) για ενέργεια του Προέδρου του Δ.Σ. της ΚΑΕ της κ. Δ. Γιαννακόπουλου, πρόστιμο 22.000,00€,

δ) για περιορισμένης έκτασης επεισόδια (είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο όπου και εξύβρισαν τον Α’ διαιτητή), πρόστιμο 5.000,00€ και ε) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (χρήση καπνογόνων στις κερκίδες) πρόστιμο 2.200,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 29-5-2014.

2. Επιβάλλει στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για παράβαση διατάξεων του Κανονισμού, οι οποίες αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα, απαγόρευση εισόδου στα τα γήπεδα που αγωνίζεται η ομάδα της ΚΑΕ του, για τρεις (3) μήνες, για τον ως άνω αγώνα.

3) Απαλλάσσει τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για παράβαση διατάξεων του Κανονισμού, οι οποίες αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα (παρότρυνση οπαδών για είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο όπου και εξύβρισαν τον Α’ διαιτητή), για τον ως άνω αγώνα.

Απορρίφθηκε η ένσταση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Παράλληλα, ο Αθλητικός Δικαστής με νέα ανακοίνωσή του απέρριψε την ένσταση που υπέβαλε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απορρίπτεται η ένσταση που υπέβαλε η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, κατά του κύρους του αγώνα πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης, περιόδου 2013-2014, μεταξύ των ομάδων «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.», ο οποίος διεξήχθη στις 29-5-2014, διότι η παράβαση του άρθρου 35 του Κανονισμού Πρωταθλήματος ως προς τον αριθμό τον δικαιουμένων εισόδου στον αγωνιστικό χώρο, φέροντας την ειδική διαπίστευση του ΕΣΑΚΕ, της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, δεν είχε ως συνέπεια την διαμόρφωση του συγκεκριμένου αποτελέσματος, που σε αντίθετη περίπτωση ενδεχόμενα να ήταν υπέρ της ενιστάμενης ομάδας».

Παρέμβαση του αθλητικού Εισαγγελέα

Στο μεταξύ, υπό εισαγγελική έρευνα τίθενται όσα έγιναν στον τρίτο τελικό και θα κριθούν από τον αθλητικό Εισαγγελέα, Χαρ. Λακαφώση, ο οποίος θα διαπιστώσει αν προκύπτουν ποινικά αδικήματα και θα εντοπίσει τους υπαίτιους. Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν όχι μόνο οι υβριστικές δημόσιες δηλώσεις του προέδρου του Παναθηναϊκού, αλλάκαι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως το γεγονός ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πέταξε χαρτονομίσματα προς τους διαιτητές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024