Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποθέωση για Γκάλη, εύκολα στον τελικό ο Άρης

Αποθέωση για Γκάλη, εύκολα στον τελικό ο Άρης

Υπό τους ήχους του «Simply the best» της Τίνα Τάρνερ και με γιγαντοοθόνη να προβάλει τις ένδοξες στιγμές του Νίκου Γκάλη στο παρκέ, άνοιξε το Σάββατο η αυλαία στο Αλεξάνδρειο για το «1ο Nick Galis Cup». Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι με κορυφαίο τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ ο Αρης επιβλήθηκε επί της Μπάνβιτ με 66-48 και πήρε τη πρόκριση για τον τελικό, που θα προκύψει από τον αγώνα Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Υπό τους ήχους του «Simply the best» της Τίνα Τάρνερ και με γιγαντοοθόνη να προβάλει τις ένδοξες στιγμές του Νίκου Γκάλη στο παρκέ, άνοιξε το Σάββατο η αυλαία στο Αλεξάνδρειο για το «1ο Nick Galis Cup».

Τουρνουά προς τιμή του κορυφαίου Ελληνα καλαθοσφαιριστή από την ΚΑΕ Αρης, ενταγμένο στο πλαίσιο εορτασμού των 100 ετών του συλλόγου.

Εχοντας διακριτικά στο πλευρό του τη σύζυγό του Ελένη και την κόρη του Στέλλα, ο Γκάλης εμφανίστηκε στην κεντρική σάλα του γηπέδου λίγο μετά τις 18.15, εισπράττοντας αποθεωτική υποδοχή από τον κόσμο που δεν είχε γεμίσει το κλειστό «Nick Galis Hall».

«Ο Αρης είναι ένας, χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί για να τον κάνουμε ξανά μεγάλο. Χαίρομαι που και το ποδόσφαιρο βρίσκει το δρόμο του», ανέφερε μερικά λεπτά αργότερα ο «γκάνγκστερ» από το κέντρο του αγωνιστικού χώρου, χαιρετώντας στην πορεία έναν- έναν τους παίκτες του Αρη και της Μπάνβιτ, που άνοιξαν το… αγωνιστικό μενού της διοργάνωσης με τον πρώτο ημιτελικό, όπως και τους διαιτητές και τα στελέχη της γραμματείας.

«Στον εορτασμό των 100 ετών του συλλόγου η ομάδα βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της. Αν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, γίνουμε συμμέτοχοι της προσπάθειας που καταβάλλεται σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, ο Αρης θα καταφέρει να βρίσκεται εκεί που πρέπει.

»Οφείλουμε να τον παραδώσουμε έτσι όπως τον παραλάβαμε από τους προγόνους μας, μεγάλο, πρωταγωνιστή, πρωταθλητή. Αυτό μπορεί να γίνει αν δώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλο, δώσουμε καρδιά με καρδιά, ψυχή με ψυχή. Ευχαριστούμε τις ομάδες, αλλά και όλους όσοι ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας για το τουρνουά», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Λευτέρης Αρβανίτης.

Άρης – Μπάνβιτ 66

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι με κορυφαίο τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ ο Αρης επιβλήθηκε επί της Μπάνβιτ με 66-48 και πήρε τη πρόκριση για τον τελικό, που θα προκύψει από τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

O Βούλγαρος φόργουορντ έκανε τη διαφορά στο παρκέ (25 πόντοι, 10 ριμπάουντ), συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στο να φτάσει με άνεση η ομάδα του στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο Αρης «καθάρισε» ουσιαστικά το παιχνίδι από τη δεύτερη περίοδο, όταν με σερί 17-0 προηγήθηκε με 20 πόντους (17’ 33-13), διαφορά που «έπιασε» τους 23 πόντους δύο φορές ως το φινάλε (44-27, 56-33).

Η Μπάνβιτ μείωσε στους 14 πόντους (56-42), τάχιστα, ωστόσο, οι «κίτρινοι»… έκοψαν τη φόρα τους και οδηγήθηκαν στο τελικό 66-48. Δεν αγωνίστηκε για τον Αρη ο τραυματίας, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι αρχηγοί του Αρη, του Παναθηναϊκού, της Μπάνβιτ και της ΤΣΣΚΑ, Σπύρος Μούρτος, Δημήτρης Διαμαντίδης, Κιθ Σίμονς και Βίκτορ Κριάπα, αντίστοιχα, έδωσαν υπογεγραμμένες, απ’ όλους τους συμπαίκτες τους, φανέλες των ομάδων τους στον Νίκο Γκάλη.

Με τη συμβολή του τελευταίου θα δημοπρατηθούν αυτές και τα έσοδα από τη διαδικασία θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Δεκάλεπτα: 16-11, 35-18, 46-31, 66-48

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πάσαλιτς 6 (2) , Γκίκας 7 (1), Ριντ 6, Τόμας 10 (1), Πουλιανίτης, Χαρίσης, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 25 (2), Νέιμικ 7, Μούρτος 1, Σίμτσακ 4, Φλιώνης

ΜΠΑΝΒΙΤ (Ζόραν Λούκιτς):
Βεϊσέλογλου 2, Ρόουλαντ 11 (2), Ουλουσόι, Καντάν 8 (1), Εντζ 3 (1), Ντέιβις 7, Μεχία, Βερεμένκο 4, Σίμονς 5 (1), Γκετσίμ 2, Μουτάφ , Οζέρ 6 (2)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024