Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντίο από Μαργέτη στον Πανιώνιο και αναστολή προπονήσεων

Αντίο από Μαργέτη στον Πανιώνιο και αναστολή προπονήσεων

Αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Αντώνης Μαργέτης, ο επιχειρηματίας που από τα μέσα Αυγούστου ηγείτο διοικητικά της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου -μετά την αποχώρηση του Ηλία Λιανού- και των προσπαθειών για το «χτίσιμο» ενός αξιόλογου συνόλου. Αν και ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει τελικά από την ΕΕΑ το πιστοποιητικό συμμετοχής, μετά την καταβολή του ποσού της εγγυητικής από τον Ηλία Λιανό, ο Αντώνης Μαργέτης αποφάσισε να μην παραμείνει στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ν' αναστείλλει τις προπονήσεις ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», Γιώργος Καλαφατάκης.

Αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Αντώνης Μαργέτης, ο επιχειρηματίας που από τα μέσα Αυγούστου ηγείτο διοικητικά της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου -μετά την αποχώρηση του Ηλία Λιανού- και των προσπαθειών για το «χτίσιμο» ενός αξιόλογου συνόλου.

Αν και ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει τελικά από την ΕΕΑ το πιστοποιητικό συμμετοχής, μετά την καταβολή του ποσού της εγγυητικής από τον Ηλία Λιανό, ο Αντώνης Μαργέτης αποφάσισε να μην παραμείνει στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ν’ αναστείλλει τις προπονήσεις ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», Γιώργος Καλαφατάκης, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣπορFM».

Στη σχετική ανακοίνωση αποχώρησης του Αντώνη Μαργέτη αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα:

«Σήμερα κλείνει για εμένα ο κύκλος που άνοιξε στις 12 Αυγούστου. Το τι συνέβη και για ποιους λόγους, έχει υπέρ αναλυθεί και αφήνω τα συμπεράσματα στον κάθε νοήμονα φίλαθλο.

Η ομάδα μας, από προχθές, εξασφάλισε την θέση που πρέπει πάντα να έχει στο ελληνικό μπάσκετ χωρίς καμιά αμφιβολία και αμφισβήτηση από κανέναν, τόσο θεσμικά όσο και ουσιαστικά. Πανηγυρίζουμε τη συμμετοχή μας εκεί που θα έπρεπε να είμαστε χωρίς να έχει γεννηθεί το παραμικρό ζήτημα, γιατί οι υπεύθυνοι έπραξαν το αυτονόητο αφού προηγουμένως είχαν διαπράξει το αδιανόητο.

Αφήνω μια πλήρη ομάδα, η οποία δημιουργήθηκε από το μηδέν κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες, αλλά με σαφή στρατηγική και την φιλοσοφία που ήθελα να περάσω για το παρόν και το μέλλον του Πανιωνίου. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και τους αθλητές που δουλεύουν πολύ σκληρά, μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα αφήνοντας έξω από τον αγωνιστικό σχεδιασμό και την προετοιμασία όλα τα τεκταινόμενα αυτό το διάστημα, δείχνοντας στο παρκέ ποιες είναι οι δυνατότητες αυτής της ομάδας. Ευχαριστώ επίσης τον πρόεδρο της ΠΑΕ Πανιώνιος, κ. Χρήστο Δάρα, ο οποίος βρέθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή ασπαζόμενος πλήρως την ανάγκη για σύμπραξη σε όλα τα επίπεδα γιατί ο Πανιώνιος είναι ένας.

Ντρέπομαι ως «παράγοντας» να ακούω την σπέκουλα των χρεών να ανεβοκατεβαίνει σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όταν στην ομάδα μας υπάρχουν ορφανά παιδιά με πολύ ταλέντο που φτύνουν αίμα μέσα στο γήπεδο, ενώ τους οφείλονται μισθοί πείνας, έχοντας απλήρωτα ενοίκια και κοινόχρηστα ή που παίρνουν τρεις συγκοινωνίες για να κάνουν προπόνηση.

Καλώ τα μέλη του νέου Δ.Σ. με τα οποία δεν είχα ως τώρα καμία επαφή, αντί υποδείξεων για σιωπή και επαναλαμβανόμενων δηλώσεων στήριξης και ευχαριστιών στον απερχόμενο ιδιοκτήτη, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν πράξη τις δεσμεύσεις τους συνεχίζοντας το έργο μας, οκτώ ημέρες πριν την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, όπως καλά γνωρίζω ότι είναι απαραίτητο.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι πρόθεσή μας δεν ήταν να πουληθεί κανένας παίκτης με την απλή λογική της ανάδειξης και καταξίωσης όλων των νέων παιδιών του Πανιωνίου μέσα στο γήπεδο με βάση τον σχεδιασμό μας, ώστε και να εξαργυρώσουν κάποια στιγμή στο πολλαπλάσιο την όποια υπεραξία τους προς όφελος της ομάδας αλλά και να εξασφαλίσουν για τους ίδιους την μεγαλύτερη δυνατή καριέρα».

Καλαφατάκης: «Δεν έχω αρμοδιότητα να κρατήσω τους παίκτες»

Η ανακοίνωση από πλευράς Μαργέτη καταλήγει με τα ονόματα όσων επελέγησαν στο τεχνικό επιτελείο, το ιατρικό τιμ και τις θέσεις προσωπικού επί των ημερών του, καθώς και τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο στον Πανιώνιο.

Ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Γιώργος Καλαφατάκης, τοποθετήθηκε λίγο αργότερα λέγοντας:

«Θα είμαστε εδώ γιατί δεν θέλουμε να αφήσουμε την ομάδα στο… έλεος του Θεού, αλλά ο χρόνος πιέζει και σε μία εβδομάδα η ομάδα παίζει αγώνα Κυπέλλου. Θα είμαστε στο γήπεδο, αλλά από σήμερα αναστέλλουμε τις προπονήσεις. Ευελπιστώ πως οι άνθρωποι που θέλουν να αναλάβουν από τα τμήματα υποδομής θα τα καταφέρουν. Είναι επιστήμονες και οικογενειάρχες, αλλά έχουν να βγάλουν εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο.

Ο κ. Μαργέτης σήμερα ανακοίνωσε πως αποχωρεί, αλλά είχε δώσει κάποια λεφτά για να «τρέξει» η ομάδα και να καλυφθούν κάποιες ανάγκες. Περιμέναμε μέχρι σήμερα μήπως υπάρξει εξέλιξη. Από αυτή τη στιγμή δε μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω από το να περιμένουμε».

Ερωτηθείς αν υφίσταται ακόμη και ο κίνδυνος να μην σχηματιστεί εν τέλει η ομάδα, ο Χανιώτης τεχνικός απάντησε: «Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, αλλά αν η ομάδα μείνει ως έχει, επειδή έχουμε δουλέψει καλά θα είναι πολύ καλή. Δεν έχω όμως αρμοδιότητα να κρατήσω τους παίκτες με το ζόρι».

Ο Καλαφατάκης εξήγησε επίσης: «Εδώ και 25 ημέρες έχουμε φτιάξει μία ομάδα που αγωνιστικά είναι έτοιμη. Η ομάδα μπορεί να παίξει Κύπελλο και πρωτάθλημα με πέντε ξένους και επτά Έλληνες παίκτες.

Είχε γίνει μία προσπάθεια με τον υποψήφιο επενδυτή κ. Μαργέτη, αλλά είμαστε στον «αέρα» γιατί προέκυψαν προβλήματα. Είναι σημαντικό που τη τελευταία στιγμή πήραμε το πιστοποιητικό, αλλά η επόμενη ημέρα έχει πολύ όγκο δουλειάς για να λυθούν τα προβλήματα, όπως πολύ σωστά είπε ο Ηλίας Λιανός».

Στο τέλος, ο Καλαφατάκης απάντησε σχετικά με το αν υπάρχει επενδυτής για να αναλάβει: «Αυτή τη στιγμή όχι. Ο κ. Λιανός μετακομίζει στο εξωτερικό και δεν θα ασχοληθεί με την ομάδα άλλο. Ο κ. Μαργέτης σταμάτησε να ασχολείται από την προηγούμενη Παρασκευή. Πείσαμε τα παιδιά να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι να έρθει ο καινούργιος ιδιοκτήτης.

Τα καταφέραμε αλλά ακόμα βρίσκονται «στον αέρα». Ιδιαίτερα οι ξένοι δεν είναι εύκολο να μην έχουν στα χέρια τους εγγυήσεις. Ο Πανιώνιος είναι πάνω απ’ όλα και κάνουμε τη προσπάθειά μας. Για τους Έλληνες είναι πιο εύκολο, αλλά όσο δε βρίσκεται λύση είμαστε ανακόλουθοι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024