Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ντέρμπι που... δεν έγινε, λόγω επεισοδίων οπαδών του Άρη

Το ντέρμπι που… δεν έγινε, λόγω επεισοδίων οπαδών του Άρη

Την οριστική διακοπή στο παιχνίδι του Αρη με τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο, με συνέπεια την κατακύρωσή του υπέρ του «Δικεφάλου», αποφάσισαν οι διαιτητές της αναμέτρησης. Παρά την επίμονη προσπάθεια των διοικούντων τον Αρη και του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, να τους αλλάξουν γνώμη και να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για τη συνέχιση του ματς, η επιλογή τους παρέμεινε σταθερή. Ενσταση από Αρη, μηνύσεις προς τον διαιτητή, «βολές» κατά της ΕΟΚ. Σταυρόπουλος: «Οι ηλίθιοι καταστρέφουν το μπάσκετ».

Την οριστική διακοπή στο παιχνίδι του Αρη με τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο, με συνέπεια την κατακύρωσή του υπέρ του «Δικεφάλου», αποφάσισαν οι διαιτητές της αναμέτρησης. Παρά την επίμονη προσπάθεια των διοικούντων τον Αρη και του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, να τους αλλάξουν γνώμη και να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για τη συνέχιση του ματς, η επιλογή τους παρέμεινε σταθερή.

Εκλεισαν το φύλλο αγώνα, λίγο πριν συμπληρωθούν δύο ώρες από τη δεύτερη διακοπή στον αγώνα (σ.σ. με το σκορ στο 31-33 για τον ΠΑΟΚ και 42» να απομένουν για την ολοκλήρωση του ημοχρόνου) και ζήτησαν από τους αρχηγούς των ομάδων να το υπογράψουν.

Το παιχνίδι διακόπηκε, αρχικά λόγω τραυματισμού του διαιτητή, Παναγιώτη Αναστόπουλου, από αντικείμενο που έριξαν οπαδοί του Αρη από την κερκίδα, εξαιτίας του οποίου χρειάστηκε να μεταφερθεί στο ιατρείο του γηπέδου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγο πριν από το ημίχρονο υπήρξε νέα διακοπή λόγω αντικειμένου που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και δόθηκε η εντολή για εκκένωση του γηπέδου.

Αυτό άργησε χαρακτηριστικά να συμβεί και οι διαιτητές αποφάσισαν να κλείσουν το Φ.Α. με τον Αρη να κινδυνεύει εκτός από μηδενισμό στο ματς, να υποστεί και βαριά ποινή τιμωρίας.

Ενσταση από Αρη, μηνύσεις προς τον διαιτητή, «βολές» κατά της ΕΟΚ

Στο μεταξύ, μετά λίγο πριν κλείσει το Φύλλο Αγώνα, η ΚΑΕ Αρης κατέθεσε ένσταση για τον τρόπο που εξελίχθηκε το σημερινό ματς στο Αλεξάνδρειο, με τον Λευτέρη Αρβανίτη, να δηλώνει πως «Η ένσταση κατατέθηκε καθόλα νόμιμα και θα έχει συνέχεια. Θα πάμε στον Αθλητικό δικαστή και από εκεί και πέρα ό,τι χρειαστεί, θα φτάσουμε μέχρι το ΑΣΕΑΔ. Υπάρχει δεδικασμένο».

Πρόσθεσε ο πρόεδρος των «κίτρινων» λέγοντας: «Σήμερα ο διαιτητής Αναστόπουλος ήρθε με διατεταγμένη υπηρεσία να λήξει το ματς όπως το ήθελε. Ο Αρης βρίσκει το δρόμο του και αυτό δεν αρέσει στο κατεστημένο. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά να αρχίσει το παιχνίδι, το γήπεδο άδειασε, αλλά ο διαιτητής έμεινε στους 10-15 ανθρώπους που έμειναν στο χώρο, έφυγε στο γραφείο του και κλείδωσε την πόρτα.

Δεν μας άφηνε, όπως είχε το δικαίωμα βέβαια, να διαβάσουμε το φύλλο αγώνα. Ξέρετε ποιο είναι το σύστημα, «πληρώνουμε» το ότι δεν στηρίξαμε στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ την ΕΟΚ και είχαμε σήμερα απέναντί μας ομάδα που στήριξε την Ομοσπονδία. Το μπάσκετ δεν πάει καλά. Εχουμε τεράστια διαφυγόντα κέρδη από το αποψινό παιχνίδι, αλλά και για ό,τι προκύψει στη συνέχεια.

Θα πράξουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να υπερασπιστούμε την ομάδα μας. Είδαμε τα βίντεο της δεύτερης διακοπής που δείχνουν ότι δεν έπεσε στο γήπεδο τίποτα άλλο από μια μπάλα από χαρτί. Στην πρώτη διακοπή ο ΠΑΟΚ, με τον κύριο Σταυρόπουλο, είπε ότι θέλει να παίξει με 5000 κόσμο στο γήπεδο.

Στη δεύτερη διακοπή είπαν να γίνει ό,τι αποφασίσει ο διαιτητής. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα να συνεχιστεί το παιχνίδι. Καταδικάζουμε την απρεπή συμπεριφορά από τους οπαδούς μας, όταν αυτή δημιουργεί πρόβλημα, από την πρώτη διακοπή, όμως, και μετά δεν έγινε απολύτως τίποτα στον αγώνα».

Μήνυση, από εκεί και πέρα, στον διαιτητή, Παναγιώτη Αναστόπουλο, για εξύβριση, έχουν την πρόθεση να καταθέσουν οι εξωδιοικητικοί παράγοντες της ΚΑΕ Αρης, Ηλίας Πόππης και Στάθης Ρούσος, γι’ αυτό και ζήτησαν από την Αστυνομία την προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σταυρόπουλος: «Οι ηλίθιοι καταστρέφουν το μπάσκετ»

Χωρίς προβλήματα αναχώρησε από το Αλεξάνδρειο η αποστολή του ΠΑΟΚ, μετά την οριστικοποίηση της διακοπής του αγώνα με τον Αρη. Λίγο πριν αφήσουν οι «ασπρόμαυροι» το γήπεδο ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ, Νίκος Σταυρόπουλος, επισήμανε με έμφαση:

«Οι ηλίθιοι καταστρέφουν το μπάσκετ. Στην πρώτη διακοπή του αγώνα είπα, με μάρτυρες παράγοντες του Αρη και τον πρόεδρο της ΚΑΕ Αρης, Λευτέρη Αρβανίτη, ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να παίξει με γεμάτο γήπεδο.

Στη δεύτερη διακοπή η θέση μας ήταν να συμβεί ό,τι πουν οι διαιτητές, δεν είχαμε πρόβλημα με το να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Το τι θα λέγαμε, άλλωστε, εμείς, αν το είχαν αποφασίσει οι διαιτητές, δε θα είχε σημασία».

Το φύλλο αγώνα…

Οι λόγοι της πρώτης και στη συνέχεια της οριστικής διακοπής της αναμέτρησης στο Αλεξάνδρειο ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ, αναφέρονται εκτενώς στο φύλλο αγώνα που συνέταξαν οι διαιτητές του παιχνιδιού.

Γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, ειδικότερα: «Μετά το τζάμπολ οπαδοί της Α’ ομάδα πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο ρολά χαρτιού, ένα εκ των οποίων χτύπησε στο μέτωπο τον Α’ διαιτητή με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά (αιμορραγία, η οποία σταμάτησε με τη φροντίδα του γιατρού του Άρη).

Αποχωρήσαμε από το γήπεδο και προειδοποιήσαμε την Α’ ομάδα ότι σε περίπτωση που πέσει άλλο αντικείμενο θα ζητηθεί εκκένωση του γηπέδου. Ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά και 42» πριν τη λήξη του ημιχρόνου οπαδοί της Α’ ομάδας πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο πλαστικά μπουκάλια νερού, αναπτήρες και κέρματα.

Αποχωρήσαμε στα αποδυτήρια και ζητήσαμε από την Α’ ομάδα την εκκένωση του γηπέδου. Μία ώρα και δέκα λεπτά μετά βγήκαμε έξω και το γήπεδο δεν είχε εκκενωθεί… ».

ΚΑΕ Αρης: «Απόφαση με δόλο που δε θα περάσει.. »

Καυστική ανακοίνωση για όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στο Αλεξάνδρειο και οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ εξέδωσε η ΚΑΕ Αρης. Αναφέρεται στο μακροσκελές κείμενο αναλυτικά:

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών δυσάρεστων συμβάντων κατά της ομάδας μας, ειδικά τον τελευταίο χρόνο και σήμερα αποδείχτηκε με τον πιο πειστικό τρόπο ότι κάποιοι έχουν θορυβηθεί από την προσπάθεια αναγέννησης του Αρη. Καταγγέλλουμε ότι ο διαιτητής Αναστόπουλος βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία με στόχο να μην ολοκληρωθεί ποτέ ο αγώνας της ομάδας μας με τον ΠΑΟΚ.

Οι προθέσεις του ήταν ξεκάθαρες από το ξεκίνημα του αγώνα και αποδείχτηκαν 42» πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν χωρίς λόγο και αιτία αποχώρησε για τα αποδυτήρια. Αδιάψευστος μάρτυρας για το τελευταίο είναι η τηλεοπτική κάμερα, η οποία αποδεικνύει την ψευδή αναφορά στο φύλλο αγώνα περί ρίψεως αναπτήρων και κερμάτων. Ο κ. Αναστόπουλος δεν έμεινε εκεί, αλλά έκλεισε το φύλλο αγώνα την ώρα που το γήπεδο είχε εκκενωθεί υποδειγματικά από 5.000 φιλάθλους και με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες για να γίνει αυτό, λόγω των παράλληλων εκδηλώσεων στο γύρω χώρο του Αλεξανδρείου (Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας, Παγκόσμιο Κύπελλο Παράκτιας Κωπηλασίας, Ημιμαραθώνιος).

Πρόκειται για μία αδιανόητη απόφαση, η οποία εμπεριέχει δόλο. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι διαιτητές αρνήθηκαν την ανάγνωση του φύλλου αγώνα πριν η Αρης Κ.Α.Ε. υποβάλλει την ένστασή της.

Η Αρης Κ.Α.Ε. δε σκοπεύει να παίξει το ρόλο του θύματος σ’ αυτόν τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται και θα κυνηγήσει με όλα τα μέσα τη δικαίωσή της. Μία δικαίωση που, για τη σημερινή φαρσοκωμωδία, θα έρθει μόνο αν ο σημερινός αγώνας συνεχιστεί, ώστε να αναδειχτεί ο νικητής στον αγωνιστικό χώρο και μόνο.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η αποκορύφωση του εγχειρήματος για να τερματιστεί η προσπάθεια που κάνει ο Αρης για να εξυγιανθεί και να επανέλθει εκεί που τον έχουν συνηθίσει οι φίλαθλοί του, έγινε τη μέρα που έλαβε χώρα το πρώτο sold out της χρονιάς στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτή η προσπάθεια όμως δε θα τερματιστεί και το σημερινό «Nick Galis Hall» από τα παλιά είναι ο πιο αδιάψευστος μάρτυρας.

Κύριοι, δε θα σας περάσει… ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024