Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός πήρε «ρεβάνς» και για το βόλεϊ στην Πυλαία

Ο Ολυμπιακός πήρε «ρεβάνς» και για το βόλεϊ στην Πυλαία

Αποδίδοντας τα μέγιστα στην επίθεση ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από το κλειστό της Πυλαίας και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας στην Α1 Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, επικράτησαν 88-72 του ΠΑΟΚ, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 20ης αγωνιστικής, ενώ υποχρέωσαν τους Θεσσαλονικείς στην 2η εντός έδρας ήττα τους. Ετσι, οι Πειραιώτες πήραν και μια μίνι... ρεβάνς για την απώλεια του Κυπέλλου βόλεϊ την Κυριακή στη Σύρο, αφού στο «παλατάκι» βρέθηκαν και οι θριαμβευτές του «Δικεφάλου». Πάμπλο Γκαρσία και οι... άνθρωποι του Σαββίδη έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Αποδίδοντας τα μέγιστα στην επίθεση ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από το κλειστό της Πυλαίας και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας στην Α1 Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 88-72 του ΠΑΟΚ, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 20ης αγωνιστικής, ενώ υποχρέωσαν τους Θεσσαλονικείς στην 2η εντός έδρας ήττα τους.

Επιβλητικός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός, που με εξαίρεση το αρχικό 2-0, είχε γερά τα ηνία στο ματς. Με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (5/10 τρίποντα, 15/21 δίποντα στο ημίχρονο), ομαδικό πνεύμα (11 ασίστ στα δυο πρώτα δεκάλεπτα), προηγήθηκε γρήγορα με 11 πόντους (5’ 7-18), διαφορά που άγγιξε το +19 στο 16’ (24-43), με τους Πρίντεζη, Ντάρντεν να αποτελούν τους κινητήριους επιθετικούς μοχλούς του.

«Αναιμικός», από την άλλη, ο ΠΑΟΚ, με έλλειψη αμυντικής ενέργειας (σ.σ. χαρακτηριστικά τα 5 φάουλ που καταλογίστηκαν στους παίκτες του ως το 13’) και μεγάλη επιθετική δυστοκία. Οι πρωτοβουλίες, κατά βάση, των Λάνγκφορντ, Οντουμ, του επέτρεψαν να μειώσει στο 23’ στους 12 πόντους (40-52), τάχιστα, ωστόσο, οι Πειραιώτες απέκτησαν εκ νέου διαφορά 19 πόντων (26’ 42-61).

Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση τη τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός απέκτησε «αέρα» 21 πόντων (47-68), δείχνοντας πως δύσκολα θα χάσει το ροζ φύλλο. Μικρή αντεπίθεση του «Δικεφάλου» έφερε τη διαφορά στο 31’ στους 15 πόντους (55-70), για να «ανέβει» ξανά στους 21 για τους «ερυθρόλευκους» στο 35’ (59-80) και να τελειώσει, εν τέλει, το ματς με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 16 πόντους (72-88).

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 34-48, 53-70, 72-88

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Γκόντας, Τσουνάς

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 19 (1), Λιάπης 2, Κάρτερ 15 (1), Τσόχλας, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 6, Οντουμ 10, Βον 3, Σιναντίνοβιτς 2, Χαριτόπουλος 6, Σαλούστρος 6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 5, Ντάνστον 6, Ντάρντεν 11 (1), Παπαπέτρου 3, Σλούκας 9 (1), Λαφαγιέτ 14 (2), Λοτζέσκι 15 (2), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 14 (2), Αγραβάνης, Μάντζαρης 7 (1), Καββαδάς 4.

Ανθρωποι του Σαββίδη στο γήπεδο

Στο PAOK SPORTS ARENA βρέθηκε και ο μεγάλος γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος, ο οποίος είδε το παιχνίδι μαζί με την Μαρία Γκοντσάροβα και τον Άρτουρ Νταβιντιάν, τον άνθρωπο που παίζει πλέον σημαντικό ρόλο στις εν Ελλάδι επιχειρήσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο Νταβιντιάν φέρεται να έχει κάνει έλεγχο και στα οικονομικά της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ύστερα από εντολή του Σαββίδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρεται να επενδύσει και στην ομάδα μπάσκετ του «Δικεφάλου».


Δεν το… χάρηκαν οι Κυπελλούχοι του βόλεϊ

Στο κλειστό της Πυλαίας βρέθηκαν με το τρόπαιο στα χέρια και οι Κυπελλούχοι του τμήματος βόλεϊ,
γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς, όμως, λίγο αργότερα οι παίκτες, ο Γιάννης Καλμαζίδης και ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Γιώργος Ανδρέου, δεν χάρηκαν ιδιαίτερα βλέποντας από τις κερκίδες το παιχνίδι, σε θέσεις πίσω από τη μία μπασκέτα του σταδίου.

Στο «Παλατάκι» και ο Πάμπλο Γκαρσία

Θεατής της αναμέτρησης ήταν και ο Πάμπλο Γκαρσία! Ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού «Δικεφάλου» με την άφιξη του στο χώρο είχε σύντομη επαφή με τον πρόεδρο του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Γιώργο Ανδρέου, στον οποίο έδωσε συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα βόλεϊ των «ασπρόμαυρων», ενώ έδωσε εύσημα, για την πορεία που κάνει η ομάδα στη φετινή σεζόν και στον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024