Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Άρης πάτησε την ΑΕΚ και πέρασε στα ημιτελικά

Ο Άρης πάτησε την ΑΕΚ και πέρασε στα ημιτελικά

Πανηγυρική πρόκριση στην ημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών πήρε ο Άρης, ο οποίος περιμένει πλέον το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-Κόροιβος Αμαλιάδας. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 79-68 της ΑΕΚ στο «Nick Galis Hall», στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα, και έκαναν το 2-1 στη σειρά της προημιτελικής φάσης.

Πανηγυρική πρόκριση στην ημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών πήρε ο Άρης, ο οποίος περιμένει πλέον το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-Κόροιβος Αμαλιάδας. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 79-68 της ΑΕΚ στο «Nick Galis Hall», στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα, και έκαναν το 2-1 στη σειρά της προημιτελικής φάσης.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Βεζένκοφ με 15 πόντους, ενώ από την Ένωση, που προδόθηκε από τα 6.75 (5/23 τρίποντα), ξεχώρισε ο Σάκοτα με 19.

Η ΑΕΚ μπορεί να μη βρήκε το τρίποντο στο πρώτο δεκάλεπτο (0/3), αλλά με πρωταγωνιστή τον Σάκοτα στην επίθεση, ένα εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (10/11) και καλή άμυνα κατάφερε να σηκώσει κεφάλι στο σκορ από το 4ο λεπτό του αγώνα και να κλείσει την περίοδο στο +5 (19-24).

Ωστόσο, στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης συγκεντρώθηκε, είδε τον Βεζένκοφ να βρίσκει το ζεστό του χέρι από τα 6.75 και στο 15΄ μετά από επιμέρους σκορ 9-4 ισοφάρισε σε 28-28. Ο Σάκοτα απάντησε από τα 6.75 για την ΑΕΚ (28-31), αλλά με τη φροντ λάιν του να κερδίζει τις μάχες της ρακέτας ο Άρης κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ και να πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +2 (38-36).

Με τον Τόμας να δίνει το σύνθημα (5 διαδοχικοί πόντοι, 1 τρίποντο) και την άμυνα να υποχρεώνει τους φιλοξενούμενους σε διαδοχικά λάθη και βεβιασμένες επιθέσεις, ο Άρης έτρεξε με το… καλημέρα της τρίτης περιόδου το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 15-5 και στο 25΄ προηγήθηκε για πρώτη φορά με +12 πόντους (53-41).

Η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Μούρτος με προσωπικό σερί 6-0 κράτησε τη διψήφια διαφορά και έστειλε τον Άρη στο τελευταίο δεκάλεπτο στο +13 (63-50). Ένα νέο σερί 10-0 από πλευράς Άρη εκτόξευσε τη διαφορά σε μη αναστρέψιμα επίπεδα (+23, 73-50), με την ΑΕΚ να σηκώνει λευκή πετσέτα και να πέφτει με το τελικό 79-68.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:
Γκόντας, Μάνος, Ταβουλαρέας

Τα δεκάλεπτα:
19-24, 38-36, 63-50, 79-68

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης):
Πάσαλιτς 12 (2), Τσιάρας 4, Ριντ 13, Τόμας 7 (1), Χαρίσης 8, Βεζένκοφ 15 (2), Νέιμικ 2, Μούρτος 12 (1), Σίμτσακ 6.

ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα):
Ουίλμπεκιν 16 (2), Παπαντωνίου, Ντελινινκάιτις 8, Σάκοτα 19 (1), Κασελάκης, Σαρικόπουλος 3, Αθηναίου 8 (2), Μιλόσεβιτς 2, Μενσά-Μπονσού 8, Ίνγκλις 4

* Η ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς των γηπεδούχων, με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου στην αναμέτρηση, οδήγησε στην προσωρινή διακοπή του αγώνα. Οι διαιτητές, αλλά και η ομάδα των φιλοξενουμένων, έφυγαν τάχιστα για τα αποδυτήρια, από όπου επέστρεψαν μερικά λεπτά αργότερα, ύστερα και από συστάσεις του νομικού της ΚΑΕ Αρης, Χρήστου Γρόλλιου (με μικρόφωνο από το παρκέ του γηπέδου) για κόσμια συμπεριφορά από τους υποστηρικτές των «κίτρινων», προκειμένου να αρχίσει εκ νέου το ματς, όπως και έγινε. Ωστόσο, απομακρύνθηκαν οι θεατές από τις πολυθρόνες που βρίσκονται περιμετρικά του παρκέ.

* Πανό με αναφορά στην ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού αναρτήθηκε στο πέταλο του «Αλεξανδρείου», που φιλοξενεί τους φανατικότερους οπαδούς του Αρη, τέσσερα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος. Κίνηση που επικροτήθηκε, με «ζεστό» χειροκρότημα, από τους υπόλοιπους φιλάθλους στο γήπεδο. «19 Μαϊου ημέρα μνήμης σαν να μην πέρασε μια μέρα. Δεν ξεχνώ…», ήταν το περιεχόμενό του.

* Υβριστικά συνθήματα από την κερκίδα, πριν την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, προκάλεσαν μικρή αναστάτωση στους ιθύνοντες του Αρη που έψαχναν να βρουν μικρόφωνο για να απευθυνθούν προς τον κόσμο και να τον ηρεμήσουν.

* Με θέση στα επίσημα του γηπέδου, δίπλα στον πρόεδρο της ΚΑΕ Αρης, Λευτέρη Αρβανίτη, παρακολούθησε το παιχνίδι ο πρώην διοικητικός επικεφαλής των «κίτρινων», Θανάσης Τζεβελέκης.

* θεατής με γύψο στο χέρι ήταν ο Αντεγκμπόγιε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024