Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου»

Σφαιρόπουλος: «Βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου»

Συγχαρητήρια σε όλου τους παίκτες του μοίρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά το τέλος του αγώνα και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ευχαρίστησε του αδερφούς Αγγελόπουλους για την εμπιστοσύνη, ενώ κατέστησε σαφές πως η ομάδα του είναι δίκαια πρωταθλήτρια αφού ήταν η καλύτερη τη φετινή σεζόν.

Συγχαρητήρια σε όλου τους παίκτες του μοίρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά το τέλος του αγώνα και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ευχαρίστησε του αδερφούς Αγγελόπουλους για την εμπιστοσύνη, ενώ κατέστησε σαφές πως η ομάδα του είναι δίκαια πρωταθλήτρια αφού ήταν η καλύτερη τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά: «Όταν ήρθα στην ομάδα τα πράγματα ήταν δύσκολα. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους που με εμπιστεύτηκαν. Ήταν δύσκολο και γι’ αυτούς να πάρουν αυτή την απόφαση. Κάναμε μία πετυχημένη πορεία. Φτάσαμε στον τελικό της Ευρωλίγκας, πήραμε το Πρωτάθλημα και δείξαμε στοιχεία μεγάλης ομάδας. Αντέξαμε τους τραυματισμούς και ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας. Νομίζω πραγματικά πως αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες και τους βγάζω το καπέλο. Ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας είναι ότι δεν τα παρατάμε ποτέ. Δεν χαλαρώνουμε ακόμα κι όταν είμαστε μπροστά. Πήραμε άνετη και δίκαιη νίκη σήμερα, πιστεύω πως παίξαμε καλύτερα σε όλη τη σειρά και σε όλα τα πλέι οφ. Και νομίζω πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα του Πρωταθλήματος. Δεν ξέρω αν είναι αρχή για κάτι μεγαλύτερο. Πρέπει να απολαύσουμε τη βραδιά. Πήραμε το πρωτάθλημα μετά από τρία χρόνια. Όλη η ομάδα δουλεύει με συνεπεία. Να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τους Προέδρους να τους αφιερώσουμε αυτό τον τίτλο όπως και σε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού. Συγχαρητήρια σε όλους όσους δουλεύουν στην ομάδα και φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στους παίκτες».

Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου είπε: «Είναι ιστορικές στιγμές. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας, γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Κάθε μέρα στο γήπεδο δίνουν το κορμί και τον ιδρώτα τους, με σωματική και πνευματική κούραση. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνουν και ο τίτλος επιβραβεύει την προσπάθειά τους. Παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ, είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, κερδίσαμε τον αιώνιο αντίπαλο με 3-0 και δικαιούμασταν τον τίτλο. Η χρονιά κλείνει ιδανικά, για μένα παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ στην Ελλάδα και από τα καλύτερα στην Ευρώπη και τα αποτελέσματα πιστοποιούν την αξία της ομάδας».

Για τους παίκτες του είπε: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να δουλεύω σε μια ομάδα σα τον Ολυμπιακό κι ευχαριστώ τους κύριους Αγγελόπουλους για την τιμή που μου έκαναν να μου εμπιστευτούν την τύχη της σε δύσκολη στιγμή. Στηρίζουν την ομάδα σε δύσκολη περίοδο για τη χώρα, στις χαρές και στα δύσκολα. Χαρίζω τον τίτλο σε όλους τους ανθρώπους μέσα στην ομάδα, θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που είναι στα γραφεία και κάνουν τη βρώμικη δουλειά για να έχει η ομάδα τα πάντα. Σε όλους αυτούς αξίζει μεγάλο μερίδιο. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και απαιτείται να δουλεύουν όλοι σωστά. Ευχαριστώ και τον κόσμο που ήταν κοντά μας και θέλουμε να παραμείνει δίπλα μας και στα δύσκολα, χωρίς ακρότητες και βία. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή για να μπορέσεις να πάρεις μια ευκαιρία. Δούλεψα σκληρά για να φτάσω εδώ που έφτασα. Ευχαριστώ τους κ. Αγγελόπουλους που με εμπιστεύτηκαν δύο φορές, το 2004 σαν άμεσο συνεργάτη και φέτος σαν πρώτο προπονητή. Θέλει σκληρή δουλειά και υπομονή, γενικά το λέω αυτό σε όλους τους επαγγελματίες».

Για τη δουλειά που έκανε ο ίδιος: «Όταν ήρθα, δύο πράγματα προσπάθησα να αλλάξω. Το πρώτο ήταν η νοοτροπία, η σοβαρότητα και η πειθαρχία. Να παίζει πάντα το ίδιο, για κάθε κατοχή. Το δεύτερο, προσπάθησα να ξεκινάμε τα παιχνίδια από την άμυνα. Να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο πώς θα σταματήσουμε τον αντίπαλο. Είδαμε ότι με καλή άμυνα βάλαμε 93 πόντους. Όταν παίζεις καλή άμυνα, έχει κι η επίθεση καλό ρυθμό».

Για τα ματς με τον Παναθηναϊκό: «Το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό έφερε την ανακατωσούρα. Είναι ο κύριος αντίπαλος όλα αυτά τα χρόνια, ένας αξιοσέβαστος αντίπαλος. Στο πρώτο ματς, στο ΣΕΦ, είχαμε την πίεση. Ήταν πολύ σημαντικό ότι κερδίσαμε αυτό το ματς, όπως και εκείνο στο ΟΑΚΑ στην κανονική περίοδο. Η ομάδα ήταν σε πολύ καλό ρυθμό τότε, ίσως ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας από τα πέντε με τον Παναθηναϊκό φέτος κι αυτό ίσως μας έδωσε την ψυχολογία για τους τελικούς. Στους τελικούς επικεντρωθήκαμε στο πρώτο ματς, που είναι και το πιο κρίσιμο. Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη. Είχαμε να διαχειριστούμε ότι όλοι έλεγαν πως είμαστε καλύτεροι και είχαμε το πλεονέκτημα έδρας. Τελικά κερδίσαμε το παιχνίδι, δείξαμε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και το κλειδί των τελικών ήταν το ματς στο ΟΑΚΑ. Πήγαμε πολύ συγκεντρωμένοι, ήταν σίγουρα καλύτερη η εμφάνισή μας από τον πρώτο τελικό. Στον τρίτο τελικό ήμασταν η καλύτερη ομάδα, είχαμε υπομονή και διαχειριστήκαμε σωστά τον αγώνα».

Ολοκληρώνοντας είπε: «Η μεγαλύτερη επιβράβευση για έναν προπονητή είναι τα καλά λόγια από τους παίκτες του. Παραπάνω και από τους τίτλους. Είναι μεγάλη χαρά για έναν προπονητή να ακούει τέτοια λόγια από έναν παίκτη της εμβέλειας του Βασίλη, που δεν βγαίνει συχνά στο παγκόσμιο στερέωμα, ένας ηγέτης, που δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό και είναι το φωτεινό παράδειγμα για όλους. Και ο Βασίλης, αλλά και όλοι οι παίκτες προσπαθούν να κάνουν αυτά που λέμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε επιτυχίες. Όλα τα παιδιά έχουν καταλάβει αυτό το πράγμα και είναι σπάνιο για μια ομάδα να έχει τόσα καλά παιδιά και τόσο καλούς αθλητές».

Σπανούλης: «Πετύχαμε τον βασικό μας στόχο και ολοκληρώσαμε με τον καλύτερο τρόπο μια εκπληκτική σεζόν. Μια σεζόν που δεν ξεκίνησε καλά, αλλά δείξαμε χαρακτήρα και τα καταφέρναμε απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός. Χαίρομαι που δείξαμε σωστή νοοτροπία μετά τον τελικό της Ευρωλίγκας. Εύχομαι τα παιχνίδια να γίνονται σε τέτοιες συνθήκες όπως και φέτος. Δεν μας αξίζει να γίνονται διάφορα. Είναι σημαντικό ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια που χτίστηκε μια νέα ομάδα και κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα και δύο Ευρωλίγκες ενώ για 15 χρόνια δεν παίρναμε τίποτα. Αυτό που θέλουμε είναι βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο. Παίζουμε ένα μπάσκετ που φέρνει τις νίκες. Όταν ήρθε ο κύριος Σφαιρόπουλος έδωσε έμφαση στα βασικά: Να είμαστε ομάδα, να παίζουμε άμυνα, μοίρασε σωστά τους ρόλους και είδαμε τα αποτελέσματα. Πλέον η ομάδα έχει βρει τον κατάλληλο άνθρωπο. Δεν χρειάζονται αλλαγές στο ρόστερ, χρειάζεται να υπάρχει συνέχεια σε αυτό που κάνουμε τα τελευταία χρόνια».

Π. Αγγελόπουλος: «Φτάσαμε στον τελικό αποκλείοντας μια μεγάλη ομάδα, πήραμε το πρωτάθλημα με 5-0. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Σήμερα γράψαμε ιστορία. Αυτό που ακολουθεί είναι επιτέλους να ακούσουμε τον πραγματικό Κιάμο, γιατί ο πραγματικός Κιάμος είναι ο δικός μας, να τραγουδάει. Κομβικό σημείο ήταν εκείνο το 18-0 στο πρώτο ματς, εκείνο ήταν το κλειδί γιατί πάντα στο πρώτο ματς κινδυνεύεις για το μπρέικ. Οι στόχοι μας είναι γνωστοί, την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε με τον κόουτς για τη νέα χρονιά». ,

Γ. Αγγελόπουλος: «Θέλουμε να γίνει ο Ολυμπιακός η πιο πετυχημένη ομάδα και στην Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ήταν κομβικό το δεύτερο ματς των τελικών. Φάνηκε πως υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Διαφορά υπήρχε, αλλά φάνηκε πόσο μεγάλη είναι».

Πρίντεζης: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Η χρονιά ήταν καταπληκτική, ασχέτως που δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε. Φτάσαμε στον τελικό της Ευρωλίγκας και στους τελικούς της Α1, πήραμε δίκαια το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι αξιοσέβαστος αντίπαλος. Ασχέτως του 3-0, είναι πολύ καλή ομάδα. Είχαμε προετοιμαστεί σωστά και στα τρία παιχνίδια και γι’ αυτό πήραμε το πρωτάθλημα. Χρειάζονται πολλά για να στεφθείς πρωταθλητής, να καταφέρεις να αντιδράσεις όταν είσαι πίσω στο σκορ, ετοιμότητα, άμυνα, ριμπάουντ, σουτ. Δεν μπορώ να επιλέξω έναν τομές. Κυρίως το ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι και στα τρία παιχνίδια».

Σλούκας: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, έχει πολλούς τίτλους, αλλά φέτος αξίζαμε εμείς να το πάρουμε. Είμαι χαρούμενος που ήμουν κι εγώ μέλος αυτής της ομάδας. Ήμασταν πλήρης φέτος, πιο έμπειροι σε σχέση με την περσινή αποτυχία. Φάνηκε αυτό απόψε στον τελικό. Εν αντιθέσει με πέρσι, σήμερα δεν αφήσαμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Δεν βλέπω σαν εκδίκηση τον φετινό τίτλο. Είναι περισσότερο δικαίωση της σκληρής δουλειάς που κάναμε φέτος, όλοι στην ομάδα, παίκτες, τιμ, υπάλληλοι. Νομίζω είναι μια συνολική επιτυχία και κάνουμε ένα παραπάνω βήμα. Δεν έχουμε πει κάτι ακόμα. Είμαι δεμένος με την ομάδα. Θα γίνει συζήτηση και θα μιλήσω με τον προπονητή να δω τι ρόλο έχει στο μυαλό του για μένα. Το χρηματικό δεν είναι πρόβλημα, πέντε πάνω πέντε κάτω… Θα κοιτάξω το καλύτερο για το μέλλον μου, είμαι επαγγελματίες και ελπίζω να ‘ναι στον Ολυμπιακό».

Αγραβάνης: «Είναι ένα συναίσθημα εύχομαι σε κάθε αθλητή να το ζήσει. Είναι μοναδικό συναίσθημα, δεν περιγράφεται. Οι κόποι όλης της σεζόν δικαιώνονται. Είμαι περήφανος για όλους που τα καταφέραμε. Είναι τρομερό. Θέλω να το ζω κάθε χρόνο. Εύχομαι να κατακτήσω πολλές τέτοιες κούπες. Σε μια άσχημη στιγμή αντέδρασα λάθος. Δεν υπήρχε συνέχεια στο επεισόδιο. Με εμπιστεύεται πολύ ο προπονητής κι εγώ αυτός. Είμαι πανέτοιμος όποτε με χρειαστεί. Δεν δόθηκε στο επεισόδιο η έκταση που φάνηκε. Όλα είναι σούπερ».

Παπαπέτρου: «Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για όλους. Κάναμε φοβερή προσπάθεια και όλοι συνέβαλλαν σ’ αυτό. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, που ήταν ο κύριος στόχος μας και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Υπήρχαν αντιξοότητες και για τους δύο. Ήμασταν καλύτεροι σε όλη στη σειρά, κερδίσαμε δίκαια. Αυτό μετράει. Το τι κάνει ο Ολυμπιακός. Καμιά φορά όσο τρως δεν χορταίνεις, πεινάς παραπάνω. Αυτό ισχύει και στον Ολυμπιακό. Είμαι μικρός ακόμα. Όταν βλέπεις ότι υπάρχουν άτομα με μεγάλη εμπειρία στο παρκέ και παλεύουν σαν να είναι η πρώτη τους μέρα στον αθλητισμό, σου δίνουν ώθηση να παλέψεις κι εσύ».

Ντάρντεν: «Δεν ξέρω αν υπήρχε πλάνο να σταματάω μόνο τον Διαμαντίδη. Ξέρω ότι κάναμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο της ομάδας μας. Ήταν ο μεγάλος στόχος μας. Πληγωθήκαμε, όταν χάσαμε την Ευρωλίγκα, αλλά δεν πτοηθήκαμε. Κρατήσαμε το μυαλό μας, το πνεύμα μας, ως ομάδα. Ήμασταν έτοιμοι για την επόμενη αποστολή μας. Δεν υπάρχουν μυστικά στην απόδοσή μου απέναντι στον Παναθηναϊκό. Άλλες φορές είμαι πιο επιθετικός, άλλες πιο πολύ εστιάζω στην άμυνα. Προσπαθώ για το καλύτερο, εκμεταλλεύομαι όποια ευκαιρία έχω. Ίσως ευνοούμαι κάποιες φορές από τα τεχνικά πλάνα, σε κάποια ματς. Θέλημα Θεού ήταν να βρεθώ στον Ολυμπιακό».

Πέτγουεϊ: «Άξιζε τον κόπο όλη η προσπάθεια. Δουλέψαμε σκληρά. Θέλαμε και το ευρωπαϊκό, αλλά σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα το θέλαμε εξίσου πολύ. Σύνθημά μας είναι όχι απλά να νικάμε κάποιον, αλλά να παλεύουμε και να αποτελειώνουμε τον αντίπαλό μας. Έτσι πρέπει να κάνει η ομάδα αυτή συνέχεια. Θα τραγουδήσω πολύ τώρα, αν και ο λαιμός έχει κλείσει, θα βγάλω και τα βέλη του τοξοβόλου».


Για τον Παναθηναϊκό

Από την άλλη πλευρά ο Σωτήρης Μανωλόπουλος παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού όμως εξέφρασε παράπονα προς τους διαιτητές που όπως είπε δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό να «παλέψει» τον αγώνα.

Αναλυτικά: «Έχουμε παράπονα από τη διαιτησία. Αν είχαμε κάποιες πιθανότητες να γυρίσουμε το παιχνίδι, η διαιτησία στα κρίσιμα σημεία μάς στέρησε αυτές τις πιθανότητες. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Ήταν καλύτερος σε αυτή τη σειρά των παιχνιδιών, ενώ και σε όλο το πρωτάθλημα είχε μια σταθερότητα. Εμείς είχαμε μια χρονιά γεμάτη προβλήματα, πάρα πολλούς τραυματισμούς, στερηθήκαμε τρεις βασικούς παίκτες, μίκρυνε το ρόστερ, αλλά θεωρώ αν είχαμε λίγο παραπάνω χρόνο θα κάναμε κάτι καλύτερο. Οι απουσίες και ο λίγος χρόνος δεν μας επέτρεψαν να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός είναι μια τεράστια ομάδα. Χάνοντας ένα πρωτάθλημα δεν γίνεται κάτι, θα βρει το δρόμο του. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για τη συνεργασία που είχαμε, ειδικά τον τελευταίο καιρό και τώρα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε για να είμαστε καλύτεροι στο μέλλον».

Γιάνκοβιτς: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στη σειρά αυτή εμφανίστηκε καλύτερος. Παρά τις απουσίες που είχαμε, από την πλευρά των προπονητών ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Τα ματς κρίθηκαν σε κάποιες λεπτομέρειες, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με παρελθόν, παρόν και μέλλον και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να είμαστε καλύτεροι του χρόνου».

Μπατίστα:
«Έπαιξα μετά από ένα μήνα. Δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτα και χάσαμε, όπως και το πρωτάθλημα. Πρέπει αν σκεφτούμε τη νέα σεζόν και να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε φέτος. Δεν ήταν φυσιολογικό αυτό που έγινε. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Τουλάχιστον κερδίσαμε το Κύπελλο. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά φτάσαμε στην κρίσιμη στιγμή με απουσίες και όχι σε καλή κατάσταση. Αυτά δεν έχουν σημασία πια και πρέπει να σκεφτούμε το αύριο. Απόψε ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό μου με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι στο χέρι μου μόνο. Πέρασα πολύ καλά εδώ. Αγαπάω την Ελλάδα. Είμαι πολύ καλά σε αυτήν τη χώρα, σε αυτήν την πόλη. Θα ήθελα να μείνω στην ομάδα, αλλά δεν είναι δική μου απόφαση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024