Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλβέρτης: «Υλοποιούμε το Παναθηναϊκό όραμα»

Αλβέρτης: «Υλοποιούμε το Παναθηναϊκό όραμα»

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το πλάνο των «πράσινων» Ακαδημιών, με την είδηση, πάντως, ότι ο νέος τεχνικός της ομάδας, Σάσα Τζόρτζεβιτς, απέστειλε το υπογεγραμμένο συμβόλαιο συνεργασίας και το απόγευμα θα ανακοινωθεί να προηγείται της παρουσίασης.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το πλάνο των «πράσινων» Ακαδημιών, με την είδηση, πάντως, ότι ο νέος τεχνικός της ομάδας, Σάσα Τζόρτζεβιτς, απέστειλε το υπογεγραμμένο συμβόλαιο συνεργασίας και το απόγευμα θα ανακοινωθεί να προηγείται της παρουσίασης.

«Σας ανακοινώνω ότι μόλις υπογράφηκε η συμφωνία με τον νέο τεχνικό της ομάδας, Σάσα Τζόρτζεβιτς. Περισσότερα θα μάθετε το απόγευμα από την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Τριαντόπουλος.

Στα των Ακαδημιών, στις οποίες διευθυντής θα είναι η «σημαία» του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο κ. Τριαντόπουλος πήρε πρώτος τον λόγο, δηλώνοντας: «Η Ακαδημία θα προπονείται στα γήπεδα της All Star Arena για να είναι κοντά στην πρώτη ομάδα. Στόχος είναι να εκπαιδεύσουμε τα ταλέντα της χώρας ώστε να γίνουν πρωταγωνιστές στο παρκέ και τη ζωή. Επικεφαλής δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον οποίο θα πλαισιώνει ομάδα από έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές. Θα υπάρχουν γιατροί, φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγοι και ψυχολόγοι για να παρέχονται όλες οι υπηρεσίες που απαιτούνται. Σκοπός είναι να ξεκινήσουμε από την Αθήνα και σταδιακά να επεκταθούμε στην περιφέρεια και την Ευρώπη. Θέλουμε να δημιουργηθεί εξέδρα των Ακαδημιών στο ΟΑΚΑ. Θα δοθούν διαρκείας στα παιδιά. Υπάρχουν σκέψεις που θα υλοποιηθούν στην πράξη. Ξεκινάμε πιλοτικά την πρώτη χρονιά. Λίγο πιο… μαζεμένα για να δούμε μόνο τα λάθη μας ώστε από τη δεύτερη χρονιά να αρχίσουμε την επέκτασή μας. Ήδη συζητάμε με Ακαδημίες του εξωτερικού, αλλά δεν είναι της παρούσης. Τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν πολλές εξελίξεις για το θέμα».

Από την πλευρά του, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είπε: «Με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε την έναρξη της λειτουργίας των Ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Σκοπός μας είναι, πέραν της παραγωγικής διαδικασίας των νέων παικτών, να φτιάξουμε νέους αθλητές και ανθρώπους με σωστή νοοτροπία για το μέλλον. Θέλουμε να φτιάξουμε σωστούς ανθρώπους και φιλάθλους, που θα βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Όσον αφορά το καθαρά αθλητικό κομμάτι, έφτασε η στιγμή να παρέχουμε στα νέα παιδιά τις συνθήκες για να αξιοποιήσουν πλήρως το ταλέντο τους. Οι παροχές θα είναι καθημερινές. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε μια βάση παιδιών, η οποία θα επανδρώσει τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα. Η Ακαδημία ξεκινάει στις 5 Σεπτεμβρίου. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα».

Όσο για τους στόχους των «πρασίνων» από την ίδρυση των Ακαδημιών, δήλωσε: «Σκοπός να επανδρώσουμε την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού με δικά μας παιδιά, ομοίως και την Εθνική ομάδα. Επιλέξαμε τα γήπεδα που θα προπονούνται τα παιδιά να είναι δίπλα στην πρώτη ομάδα».

Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Ηλία Μιχαλαριά: «Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι στην εκδήλωση της έναρξης των Ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Είναι το επόμενο βήμα για την Ακαδημία μας. Έχουμε μεγάλη παράδοση στις μικρές ηλικίες τα τελευταία χρόνια. Πλέον τα παιδιά που θα βρίσκονται στην Ακαδημία θα αποκτούν νέα βάση στο κομμάτι του μπάσκετ, με ένα προπονητικό επιτελείο που θα έχει όλα τα εχέγγυα για να αναπτύξει πλήρως το ταλέντο τους. Ο Ερασιτέχνης θα βρίσκεται 100% δίπλα στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Θέλω να επισημάνω τη σημειολογία της υπόθεσης, αφού ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έχει σηκώσει τίτλους ακόμη και ως Έφηβος στον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει πιο κατάλληλο άτομο για να αναλάβει αυτή τη δράση. Ενσαρκώνει το όνειρο κάθε νεαρού μπασκετμπολίστα. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι προπονητές της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού:

Τσίγκληας Άγγελος

Καλαϊτζής Γιώργος

Ραχωβίτσας Μιχάλης

Κώστας Τσαρτσαρής

Εφηβικό: Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

Παιδικό: Γκούρας Βασίλης, Σιούτης Ιωάννης

Έφορος: Ροδίτης Παναγιώτης

Γιατρός: Νικολάου Δημήτριος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024