Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ανυπομονώ για τον κόουτς Τζόρτζεβιτς», λέει ο Γιάνκοβιτς

«Ανυπομονώ για τον κόουτς Τζόρτζεβιτς», λέει ο Γιάνκοβιτς

Συνέντευξη στη σερβική ιστοσελίδα doubledouble.rs παραχώρησε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού δήλωσε ανυπόμονος να συνεργαστεί με τον νέο προπονητή των «πρασίνων», Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, τόνισε ότι στόχος του «τριφυλλιού» είναι το κύπελλο και το πρωτάθλημα, ενώ χαρακτήρισε ρεαλιστικό στόχο την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο. Επίσης, χαρακτήρισε θρύλο της ομάδας τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ τόνισε ότι δεν κλήθηκε ποτέ να παίξει στην εθνική Σερβίας. Τέλος, δήλωσε ότι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν αυτός που τον πίστεψε και του έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία, βάζοντάς τον στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού.

Συνέντευξη στη σερβική ιστοσελίδα doubledouble.rs παραχώρησε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού δήλωσε ανυπόμονος να συνεργαστεί με τον νέο προπονητή των «πρασίνων», Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, τόνισε ότι στόχος του «τριφυλλιού» είναι το κύπελλο και το πρωτάθλημα, ενώ χαρακτήρισε ρεαλιστικό στόχο την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο.

Επίσης, χαρακτήρισε θρύλο της ομάδας τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ τόνισε ότι δεν κλήθηκε ποτέ να παίξει στην εθνική Σερβίας.

Τέλος, δήλωσε ότι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν αυτός που τον πίστεψε και του έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία, βάζοντάς τον στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού.

Στη συνέντευξή του ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς είπε μεταξύ άλλων:


Ποιά είναι η γνώμη σου σχετικά με την επιλογή του θρύλου της Σερβίας, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, στον πάγκο του Παναθηναϊκού;
«Χαίρομαι πολύ. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με ένα τέτοιο μέγεθος όπως ο Τζόρτζεβιτς. Μου φαίνεται ότι θα τα πάμε μαζί μια χαρά. Ο Τζόρτζεβιτς είναι ένας προπονητής, ο οποίος είναι πιο κοντά στους παίκτες κι έχει καταλυτικό ρόλο μέσα στην ομάδα. Δεν έχει ξεχάσει ότι ήταν κάποτε ένας σπουδαίος παίκτης κι αυτό είναι σίγουρα θετικό».

Ο Παναθηναϊκός είναι ένας «γίγαντας» του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ποιές είναι οι προσδοκίες για τη νέα σεζόν;
«Ο στόχος είναι σίγουρα το κύπελλο και το πρωτάθλημα. Από αυτές τις προσδοκίες δεν αποκλίνει ποτέ ένας μεγάλος σύλλογος όπως ο Παναθηναϊκός. Το φάιναλ φορ στο Βερολίνο αυτή τη σεζόν φαίνεται ένας ρεαλιστικός στόχος, αν και θα χρειαστεί μεγάλη μάχη. Έχουμε περισσότερες ευκαιρίες και σίγουρα δεν μας λείπει αυτή η φιλοδοξία. Αν δουλέψουμε σκληρά στην προπόνηση και παίξουμε ανάλογα στα παιχνίδια, μπορούμε και πρέπει να επιστρέψουμε».

Πώς κρίνεις τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας σου;
«Πολλά μεγάλα ονόματα ήρθαν στο σύλλογο. Ο πόιντ γκαρντ Νικ Καλάθης έχει τέτοια ποιότητα, που είναι κάτι σπάνιο στην Ευρώπη. Επίσης η ποιότητα του Σάσα Πάβλοβιτς δεν επιδέχεται πολλή συζήτηση. Μπορεί να καλύψει αρκετές θέσεις κι έχει τεράστια εμπειρία. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είναι επίσης ένα μεγάλο όνομα, ο κυρίαρχος του παιχνιδιού κάτω από το καλάθι. Σχετικά με τον Κούζμιτς, δεν ξέρω πολλά, αν και τον είχα παρακολουθήσει με προσοχή στη Μάλαγα. Περιμένω ότι θα είναι μια μεγάλη δύναμη».

Ποιός είναι ο καλύτερος φίλος σου στην ομάδα και ποιος ο ηγέτης της στο παρκέ;
«Ο καλύτερος φίλος είναι ο Αντώνης Φώτσης. Πάμε μαζί για δείπνο, κάνουμε παρέα και ξοδεύουμε πολύ ωραία τον ελεύθερο χρόνο μας. Όσο για τον ηγέτη της τον ξέρουμε όλοι. Είναι ο θρύλος Δημήτρης Διαμαντίδης».

Και ποιά είναι η στάση των «πράσινων» οπαδών ως προς τον Σπανούλη; Είναι αυτός ο πιο μισητός;
«Λοιπόν ναι. Μου φαίνεται ότι υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη ανοχής ως προς τον Σπανούλη. Οι φίλαθλοι μας δεν έχουν ξεχάσει τη μετακίνησή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό κι αυτή είναι πιθανώς η αιτία».

Είχες ποτέ κληθεί από την σερβική ομοσπονδία να υπερασπιστείς τα χρώματα της εθνικής ομάδας της Σερβίας;
«Δεν το έκαναν και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό. Κάποια στιγμή το 2005, όμως, ήλπιζα ειλικρινά στην πρόσκληση, θα ήθελα να μπορούσα να επιλέξω ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία, αλλά επίσημη πρόσκληση δεν ήρθε ποτέ, ωστόσο παραμένει ένα σημαντικό σκέλος του εαυτού μου. Ο κ. Όπατσιτς ήθελε να βοηθήσει, αλλά όλα τελείωσαν με τον τρόπο που τελείωσαν».

Ποιον προπονητή θα μπορούσες να ξεχωρίσεις ως αυτόν που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καριέρα σου;
«Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν αυτός που μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία. Με έβαλε στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού και πίστεψε σε μένα. Θα είμαι πάντα ευγνώμων γι’ αυτό. Αγαπημένοι μου προπονητές είναι οι Λούκα Παβίτσεβιτς, Νέναντ Μάρκοβιτς».

Ο πατέρας σου, Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, ήταν ο θρύλος του Ερυθρού Αστέρα και ένας σπουδαίος παίκτης. Πες μας τις εντυπώσεις σου;
«Μου άρεσε πολύ ο πατέρας μου. Παρακολούθησα πολλά από τα παιχνίδια του, έδινε πάντα τον καλύτερο του εαυτό κι αυτό μου άρεσε. Ήταν ένα μεγάλο ταλέντο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024