Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με απουσίες, αλλά και προσδοκίες η «πρώτη» του Ολυμπιακού

Με απουσίες, αλλά και προσδοκίες η «πρώτη» του Ολυμπιακού

Την πρώτη του συγκέντρωση για τη σεζόν 2014-2015 πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Τρίτης στο βοηθητικό του ΣΕΦ, μετρώντας αρκετούς απόντες, αλλά δίνοντας και πολλές υποσχέσεις με το «καλημέρα» στη νέα χρονιά. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε λόγο για ιδανικές προσθήκες στο ρόστερ, ενώ ο Οθέλο Χάντερ έθεσε ως προσωπικό… στοίχημα το repeat στο πρωτάθλημα και την κατάκτηση της εφετινής Ευρωλίγκα. Από την πλευρά του ο Γιάννης Αθηναίου, ευχήθηκε να βρήκε το… Λιμάνι του μετά από τέσσερις ομάδες τα προηγούμενα δύο χρόνια. Την τιμή για την εμπιστοσύνη που του έδειξε η ΚΑΕ μη αποκτώντας ξένο παίκτη στη θέση του, εξέφρασε ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Χωρίς την πλειοψηφία των μεγάλων ονομάτων του, λόγω του Ευρωμπάσκετ και των υποχρεώσεων των διεθνών, άρχισε σήμερα η προετοιμασία του Ολυμπιακού από το… βοηθητικό του ΣΕΦ. Μετά από το καθιερωμένο ζέσταμα και τα χαλαρά σουτάκια, στις 18:00 ακριβώς οι 13 παίκτες που θα συμμετάσχουν σ’ αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας έκαναν κύκλο στη σέντρα και με απόλυτη προσοχή άκουσαν τα λόγια του τεχνικού των «ερυθρόλευκων», Γιάννη Σφαιρόπουλου που τους ευχήθηκε υγεία, καλή αγωνιστική σεζόν επισείοντάς τους την προσοχή… ν’ ακούν τους προπονητές τους.

«Στόχος του Ολυμπιακού είναι να πρωταγωνιστήσει πάλι φέτος και στις τρεις διοργανώσεις,» δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού τονίζοντας πως αυτή η χρονιά θα είναι πιο απαιτητική και δύσκολη, μετά την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας και της παρουσίας στον τελικό της Ευρωλίγκας στη Μαδρίτη. Στις 26 Αυγούστου αναμένεται στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία ο Πάτρικ Γιανγκ.

Πιο αναγνωρίσιμοι από τους δεκατρείς παίκτες που βρέθηκαν στο ΣΕΦ ο «παλιός» Οθέλο Χάντερ, ο νέος Ντι Τζέι Στρόμπερι μαζί με τον επίσης νεοαποκτηθέντα Γιάννη Αθηναίου και τον ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς και χειρουργεία Ιωάννη Παπαπέτρου. Εκεί ήταν και ο επίσης άτυχος πέρυσι Μιχάλης Τσαϊρέλης που λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, όταν αποκτήθηκε μεσούσης της σεζόν… κάτι που ευελπιστεί να κάνει φέτος.

Ο Βασίλης Καββαδάς, οι Μουράτος, Τολιόπουλος και Ανδρέας Χριστοδούλου (τον διεκδικούν υπό μορφή δανεισμού Κόροιβος Αμαλιάδας και Κολοσσός Ρόδου). Τέσσερις ακόμη παίκτες βοηθούν σ’ αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τον Ολυμπιακό: Ο πρώην παίκτης της ομάδας του Πειραιά, Γιάννης Καλαμπόκης, ο Μάριος Μπατής, ο Χριστόφορος Στεφανίδης και ο Καλογιαννίδης από τον Ερμή Λαγκαδά.

Στις 30 Αυγούστου, οι «ερυθρόλευκοι» αναχωρούν για το Μέτσοβο, όπου θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Η επιστροφή από το Μέτσοβο στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ η ενσωμάτωση των Σπανούλη, Πρίντεζη, Μάντζαρη, Αγραβάνη (όσοι δεν “κοπούν” από την τελική δωδεκάδα), Λοτζέσκι, Χάκετ, Μιλουτίνοφ θα εξαρτηθεί από την πορεία της εθνικής Ελλάδας, του Βελγίου, της Ιταλίας και της Σερβίας αντίστοιχα στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Γιάννης Σφαιρόπουλος:
«Θέλουμε και πάλι να πρωταγωνιστήσουμε και στις 3 διοργανώσεις. Έχουμε πολλές απουσίες λόγω των διεθνών παικτών, ξένων και Ελλήνων. Ξεκινάμε βάζοντας τα πρώτα κομμάτια στη φιλοσοφία μας, σε άμυνα και επίθεση. Θα είμαστε εδώ μέχρι τις 30 Αυγούστου και μετά θα πάμε στο Μέτσοβο ως τις 8 Σεπτεμβρίου. Εύχομαι καλή χρονιά και υγεία στους παίκτες και την ομάδα. Τα κεφάλια μέσα και πολλή δουλειά. Θα είναι πιο απαιτητική η χρονιά σαν πρωταθλητές και φιναλίστ στην Ευρωλίγκα.

Ξέρουν τι ομάδα έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοί μας. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε με την ίδια σοβαρότητα. Άλλαξαν αρκετά στην ομάδα. Θέλαμε να κρατήσουμε ένα σταθερό κορμό. Κάποιοι παίκτες ήθελαν να φύγουν, κάποιους δεν θέλαμε εμείς. Οι προσθήκες είναι αυτές που ήθελα και πραγματοποιήθηκαν χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια και της διοίκησης. Σε όλα τα φιλικά θα πρέπει να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και να γινόμαστε καλύτεροι. Θέλουμε να παίξουμε την ίδια άμυνα και ακόμα καλύτεροι. Όσοι ήρθαν είναι και καλοί αμυντικοί. Να έχουμε την ίδια ομοιογένεια, σε άμυνα και επίθεση».

Οθέλο Χάντερ: «Στόχος είναι να γίνουμε καλύτεροι. Άλλαξαν πολλά, άλλαξαν πολλοί παίκτες και από σήμερα ξεκινάμε τη δουλειά για να γίνουμε καλύτεροι. Θέλω να κερδίσω πάλι το πρωτάθλημα και φυσικά και την Ευρωλίγκα. Θέλω να βελτιωθώ στις βολές, να σουτάρω καλύτερα, να βοηθάω στα ριμπάουντ. Να γίνω καλύτερος. Εχουμε νέους ψηλούς και ως παρουσία και σε ηλικία. Θα πρέπει να τους μάθω τους κανόνες του Ολυμπιακού και να τους βάλω στο παιχνίδι».

Γιάννης Αθηναίου:
«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη μάδα. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής για να γίνω κομμάτι του συλλόγου. Έχω βρει ένα πολύ οικογενειακό κλίμα, το οποίο είχα καταλάβει και αγωνιζόμενος ως αντίπαλος.

Θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο ατού, που κάνει την ομάδα να πρωταγωνιστεί σε όλα. Όταν φτάνεις στην κορυφή, στόχος είναι να καθιερωθείς εκεί. Έτσι το βλέπω κι εγώ. Έχω γίνει καλύτερος και έχω πάρει εμπειρίες και από τις προηγούμενες ομάδες, ώστε να μπορώ να σταθώ σε τέτοιο επίπεδο. Να έρθουν όλα τα παιδιά, ώστε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας».

Ιωάννης Παπαπέτρου: «Σε κάθε ξεκίνημα εύχεσαι υγεία και να τα καταφέρουμε. Είμαι έτοιμος ώστε να φτάσω σε καλή φυσική κατάσταση για να βοηθήσω την ομάδα. Κάθε παίκτης θέλει να είναι υγιείς και να βοηθάει την ομάδα. Αυτό θέλω κι εγώ. Σκληρή δουλειά χρειάζεται. Οι προσθήκες ήταν απαραίτητες από τη στιγμή που αποχώρησαν αρκετοί παίκτες. Το δυναμικό είναι εξαιρετικό και μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Είμαστε πλήρεις και έχουμε ταλέντο. Θέλω να αποδείξω ότι αξίζω να βρίσκομαι εδώ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024