Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι δηλώσεις Σφαιρόπουλου, Τζόρτζεβιτς και παικτών

Οι δηλώσεις Σφαιρόπουλου, Τζόρτζεβιτς και παικτών

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού συνεχάρη τους παίκτες του για την πνευματική ετοιμότητα που έδειξαν μετά την ήττα στο Κάουνας φτάνοντας σε μία «ολοκληρωτική επικράτηση» απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ, για την 15η αγωνιστική της Α1. Από την πλευρά του, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε για... εξωπραγματικά πράγματα που έγιναν στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, όπου οι παίκτες του δεν έκαναν τίποτα από αυτά που τους είχε ζητήσει.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού συνεχάρη τους παίκτες του για την πνευματική ετοιμότητα που έδειξαν μετά την ήττα στο Κάουνας φτάνοντας σε μία «ολοκληρωτική επικράτηση» απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ, για την 15η αγωνιστική της Α1.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε στη συνέντευη Τύπου μετά τον αγώνα:

«Δεν χωρά αμφισβήτηση ότι ήταν μια ολοκληρωτική επικράτηση σήμερα για εμάς. Αιφνιδιάσαμε τον αντίπαλό μας. Μπήκαμε με μεγάλη ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Δεχθήκαμε 9 πόντους στην 1η περίοδο, μετά πήγαμε τη διαφορά στους 18 πόντους, στη δεύτερη συνεχίσαμε κι αν εξαιρέσεις τα 2 τελευταία λεπτά της 2ης περιόδου που έβαλε κάποια σουτ ο Παναθηναϊκός, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και τη διαφορά ασφαλείας. Είπαμε στο ημίχρονο πως το μομέντουμ του αγώνα μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα. Αυτό που είδαμε από την πλευρά των αντιπάλων μας στο α΄ μέρος δεν είναι το επίπεδό τους. Φάνηκε στην 3η περίοδο αυτό, όταν αντέδρασε ο Παναθηναϊκός. Κρατήσαμε τη διαφορά, πήγαμε στους 12 πόντους όταν πλησίασαν στο -9, ενώ ξεφύγαμε πάλι και με +16. Στο τέλος πήραμε μία άνετη νίκη. Έτσι όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι τη δικαιούμασταν πλήρως. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Δεν είναι εύκολο μετά από μία ήττα στο Κάουνας να αγωνίζεσαι έτσι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Να έρχεσαι να παίζεις ένα ντέρμπι. Για την πνευματική τους ετοιμότητα τους αξίζει ένα μπράβο. Ο δρόμος είναι μακρύς. Πρέπει να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, να είμαστε ενωμένοι και ο καθένας να προσφέρει στην ομάδα. Θα δώσω και πάλι έμφαση σε αυτό. Η ομάδα έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες της. Είναι μόλις η 2η αγωνιστική του β΄ γύρου, όμως στην Α1 και πρέπει να μείνουμε σεμνοί και ταπεινοί, με ίδιο σκεπτικό και φιλοσοφία. Να συνεχίσουμε να παλεύουμε στην Ευρωλίγκα γιατί κι εκεί είναι μακρύς ο δρόμος. Πρέπει να παλεύουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τώρα μας περιμένει μια δύσκολη αναμέτρηση μέσα στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κόσμο. Οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα ήταν από τις… λίγες φορές που θυμάμαι άψογες! Ετσι πρέπει να είναι ο κόσμος, δηλαδή να ενισχύει με τη φωνή του την ομάδα. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Του δίνουμε συγχαρητήρια για τη βοήθειά του».

Η συνέντευξη Τύπου του Σάσα Τζόρτζεβιτς:

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ήταν πιο έτοιμοι από μας για να παίξουνε στον αγώνα. Δεν ξέρω γιατί. Το πρώτο ημίχρονο ήταν εκτός λογικής για ό,τι γνωρίζω εγώ ως ανταγωνιστής. Όλοι ονειρεύονται να παίξουν σε τέτοια παιχνίδια, αλλά όπως αρχίσαμε τον αγώνα ήμασταν εντελώς έξω από όσα ξέρω εγώ ως ανταγωνιστικό μπάσκετ. Ήμουν ξεκάθαρος με τους παίκτες μου. Περίμενα να μην επαναλάβουν ένα τέτοιο λάθος. Δεν συνέβη για πρώτη φορά εδώ, συνέβη το ίδιο και πριν λίγα βράδια, απέναντι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Όταν εμφανιστήκαμε στο γήπεδο αρχίσαμε να παίζουμε μπάσκετ όπως ξέρουμε. Αυτό έχει να κάνει με το χαρακτήρα, τη δυναμική της ομάδας και τη γνώση του προπονητή. Πρέπει να βάλουμε μυαλό και να μην ξαναγίνει αυτό», τόνισε.

Ερωτηθείς για το τι έφταιξε στο πρώτο μέρος, απάντησε: «Δεν έχω εξήγηση. Ό,τι έγινε στο πρώτο μέρος ξεπερνά την μπασκετική μου λογική. Στο μπάσκετ πρέπει να παίζεις όσο πιο δυνατά μπορείς, είδα όμως παίκτες να μην το κάνουν. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε όπως ξέραμε και κάναμε ό,τι είχαμε προετοιμάσει. Έχουμε έμπειρους παίκτες, αλλά δεν είναι όλοι με την ίδια εμπειρία για το πώς πρέπει να παίζουν για να κερδίζουν».

Για την επιλογή να παίξει με Γκιστ-Φώτση είπε: «Είναι μια επιλογή που έχουμε σαν ομάδα. Όταν χάνεις όλοι κοιτάζουν ποιον παίκτη δεν έχεις, αλλά εγώ πρέπει να δουλέψω με τους παίκτες που έχω».

O Nικόλα Μιλουτίνοφ που έκανε εξαιρετική δουλειά απόψε απέναντι στους ψηλούς του Παναθηναϊκού τόνισε: «Ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, όμως. Πρέπει να την ξεχάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί σε 3 ημέρες παίζουμε απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, τη Ρεάλ, στη Μαδρίτη».

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ άνετα που επέστρεψα. Καλώς ή κακώς ξέρω κάθε γωνιά του γηπέδου, ξέρω το σταφ και τα παιδιά που έχουν μείνει. Είναι πάρα πολύ όμορφο. Από την πρώτη μέρα ένιωσα οικεία. Αυτό είναι σημαντικό για έναν παίκτη. Το σημερινό ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Κάναμε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Σε αυτά τα παιχνίδια είναι δύσκολο να διαχειριστείς τη διαφορά. Αυτό φάνηκε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Η ομάδα όμως έδειξε χαρακτήρα και πάλεψε. Δεν έχει σημασία τι άλλαξε σε εμένα. Είναι η μέρα της ομάδας τώρα. Έχουμε δύσκολη συνέχεια. Πήραμε μια νίκη που μας φέρνει στην πρώτη θέση. Σε μια ομάδα ο καθένας δίνει το δικό του κομμάτι. Το θέμα είναι να βοηθάμε όλοι την ομάδα».

Τέλος, ο Γιάννης Αθηναίου δήλωσε: «Προερχόμασταν από δύο άσχημα αποτελέσματα στην Euroleague. Σίγουρα αυτά μας πείσμωσαν πολύ και το ντέρμπι ήταν μία καλή ευκαιρία να αντιδράσουμε. Αυτές οι δύο ήττες πλήγωσαν πάρα πολύ όλα τα παιδιά και μάς έκαναν να δουλέψουμε πάρα πολύ αυτές τις μέρες. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι, βάλαμε αρκετά μεγάλα σουτ και αυτό μάς έδωσε μία σημαντική διαφορά. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει και αυτό που κρατάμε είναι η νίκη και το γεγονός πως πήραμε τη διαφορά που χρειαζόμασταν. Οταν γίνονται κάποιες αλλαγές στο ρόστερ, υπάρχουν κάποιες ανακατατάξεις.

»Σιγά σιγά θα βρει ο καθένας το ρόλο του και όλοι θα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για το καλό της ομάδας. Αν μείνουμε σε αυτό το κομμάτι και πούμε ότι το πλεονέκτημα τελείωσε, αυτομάτως το έχουμε χάσει. Η Α1 έχει ακόμη πολλά δύσκολα παιχνίδια για εμάς και ξέραμε πολύ καλά ότι όλες οι ομάδες, παίζοντας χωρίς άγχος, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, όπως συνέβη και στην Κηφισιά. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Στη Μαδρίτη το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, αλλά θέλουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή και να μπούμε από την αρχή συγκεντρωμένοι».

Ο Νίκος Παππάς τόνισε:

«Eίναι αυτονόητο ότι το άσχημο ξεκίνημα μάς στέρησε και τη διεκδίκηση της νίκης. Ο Ολυμπιακός νίκησε δίκαια, αξίζει να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Εμείς θα περιμένουμε κάποιο στραβοπάτημα πλέον. Το γεγονός ότι μπήκαμε τόσο νωθρά σημαίνει έλλειψη προσωπικότητας», είπε αρχικά και συνέχισε: «Εχει πληγωθεί ο εγωισμός μας, ο Παναθηναϊκός δεν έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια να δέχεται τη μία ήττα μετά την άλλη. Εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι και θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε. Ο τραυματισμός μου παύει να είναι πλέον δικαιολογία και για ο,τι πάει στραβά φταίω εγώ και όχι ο τραυματισμός».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024