Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και τον φέρνει ξανά ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και τον φέρνει ξανά ΟΑΚΑ

Πήρε πίσω αυτό που της ανηκε η ΑΕΚ, δηλαδή το πλεονέκτημα έδρας στην προημιτελική σειρά των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, περνώντας νικηφόρα, 68-59, από την Πυλαία και τη Θεσσαλονίκη. Μιλόσεβις, Μαυροκεφαλίδης και Μπράουν ήταν οι κορυφαίοι της Ενωσης που έκανε το 1-1 και πλέον περιμένει τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο ΟΑΚΑ την Μεγάλη Τετάρτη (27/4, 18:45) για να... λύσουν τις διαφορές τους. Αποβλήθηκε ο Βασιλειάδης από τους διαιτητές.

Η υπεροχή της, αμυντικά και επιθετικά, στη ρακέτα στη δεύτερη περίοδο (μάζεψε συνολικά 48 ριμπάουντ, 14 εκ των οποίων επιθετικά) και ο εξαιρετικός, Μίλαν Μιλόσεβιτς (17π., 10 ριμπάουντ), έδωσαν στην ΑΕΚ τη δυναμική που χρειαζόταν για να νικήσει απόψε στο κλειστό της Πυλαίας, στον 2ο αγώνα για την 1η φάση των πλέι οφ της Α1, τον ΠΑΟΚ με 68-59.

Αποτέλεσμα με το οποίο ισοφάρισε 1-1 σε νίκες τον «Δικέφαλο του Βορρά» και στέλνει τη σειρά ανάμεσα στις δύο ομάδες σε 3ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, οπότε και θα καθοριστεί ποια από τις δύο θα πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά των πλεϊ οφ του πρωταθλήματος. Το έργο του Μιλόσεβιτς, για την Ενωση, στήριξαν, επίσης, οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (14π, 12 ριμπ.), Τζέικοβαν Μπράουν (10π., 4 ασίστ). Ξεχώρισαν για τον ΠΑΟΚ οι Κώστας Βασιλειάδης (12π., 6 ασίστ), Κιθ Κλάντον (9π., 8 ριμπ).

Με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και εναλλαγές στο προβάδισμα στο σκορ (3-2, 5-5, 7-9, 9-9), τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Σταδιακά, με ομαδικότητα (8 ασίστ) και επιθετική αποτελεσματικότητα, ο ΠΑΟΚ απέκτησε μεγαλύτερη ισορροπία στο παρκέ και με σερί 7-0 πήγε στο +5 στο 7’ (το 9-11 έγινε 16-11). Διαφορά που διατηρήθηκε στο ίδιο περίπου επίπεδο ως το 13’ (27-24).

Σημείο που η ΑΕΚ επένδυσε στη δυναμική της ρακέτας της (άρχισε το δεύτερο δεκάλεπτο έχοντας στην πεντάδα Μαυροκεφαλίδη, Σάκοτα, Μιλόσεβιτς) και βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν για να πάρει τα ηνία στο ματς. Με επιμέρους σκορ 12-0 και βασικούς εκτελεστές τους Μιλόσεβιτς, Μαυροειδή, η Ενωση απέκτησε «αέρα» 9 πόντων (16’ 27-36), απόσταση που «ανέβηκε» στο +14 (30-44), λίγο πριν φύγουν οι δύο ομάδες για τα αποδυτήρια.

Η δυναμική του Βασιλειδάδη (1/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο), έφεραν τον ΠΑΟΚ, στο ξεκίνημα της (συνολικά κάκιστης ποιοτικά) τρίτης περιόδου, στο -8 (38-46), για να «απαντήσει» η ΑΕΚ με τους Κατσίβελη, Μιλόσεβιτς και να πάει εκ νέου στο +14 (26’ 38-52).

Ο Καλαμπόκης διατήρησε την απόσταση της ΑΕΚ στην έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου (42-55), με τον ΠΑΟΚ να επανακάμπτει πιέζοντας αμυντικά και τροφοδοτώντας, κατά βάση, τον Σχορτσανίτη στη ρακέτα. Εριξε τη διαφορά στους 7 πόντους (34’ 48-55, 37’ 53-60), οι «κιτρινόμαυροι», εντούτοις, διατήρησαν την ψυχραιμία τους και δεν έχασαν το προβάδισμά τους ως το φινάλε του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 33-46, 42-53, 59-68

Διαιτητές: Πηλοϊδης, Μητσόπουλος, Μαγκλογιάννης

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 8, Λιάπης, Βασιλειάδης 12 (2), Κακαρούδης 4, Δέδας, Μαργαρίτης 7 (1), Σχορτσανίτης 9, Ντούβνιακ 2, Μάρκοβιτς, Χάτσερ 8, Κλάντον 9.

ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Σάκοτα, Χέρστον 3 (1), Μιλόσεβιτς 17 (1), Γκριν 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 14, Κάρτερ 4, Μπράουν 10 (3), Σαρικόπουλος, Κατσίβελης 5 (1), Καλαμπόκης 3, Μαυροειδής 9.

Aποβολή Βασιλειάδη

Για υβριστικά συνθήματα από την κερκίδα και αποβολή του Βασιλειάδη, λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, λόγω εξύβρισης του διαιτητή, Πηλοϊδη, γίνεται λόγος στο φύλλο αγώνα της αποψινής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο κλειστό της Πυλαίας. Καταγράφεται, επίσης, ρίψη νερού κατά την αποχώρηση των διαιτητών από τον αγωνιστικό χώρο.

*Ενεση στη μέση έκανε πριν τον παιχνίδι, για να μπορέσει να αγωνιστεί, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ο διεθνής σέντερ του ΠΑΟΚ, λόγω του προβλήματός του, υπενθυμίζεται, απουσίασε από την πρώτη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ.

* Με νάρθηκα παρακολούθησε τον αγώνα από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, μετά την επιτυχημένη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, για την αποκατάσταση του κατάγματος στον αριστερό καρπό που υπέστη, ο Απόλλων Τσόχλας. Δίπλα του και ο αρχηγός του «Δικεφάλου», Κώστας Χαραλαμπίδης.

*Το βραβείο για την ανάδειξή του ως πολυτιμότερου παίκτη της 26ης αγωνιστικής, στην κανονική διάρκεια της Α1, παρέλαβε πριν την έναρξη του αγώνα, ο Κιθ Κλάντον. Την απονομή στον Αμερικανό σεντερ του ΠΑΟΚ έκανε ο άλλοτε διεθνής πάουερ φόργουορντ/σέντερ του «Δικεφάλου», Γιάννης Γιαννούλης.

*Με μια μόλις προπόνηση στο ενεργητικό του, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα στο δεξί γόνατο, αγωνίστηκε για την ΑΕΚ ο Μαλίκ Χέρστον.

*Με πολιτική περιβολή παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο της ομάδας του, ο Νιγηριανός φόργουορντ της ΑΕΚ, Μάικλ Ερικ.

*«Θερμό» χειροκρότημα, από τους 5.000 περίπου υποστηρικτές του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο γήπεδο, εισέπραξε η εφηβική ομάδα των «ασπρόμαυρων» που αναδείχτηκε σήμερα πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης. Κέρδισε στον τελικό του πρωταθλήματος τον Αρη με 72-65.

*Αποδοκιμάστηκε έντονα από οπαδούς του ΠΑΟΚ, λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024