Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρίφτης και Ζντόβτς ξεκαθάρισαν ότι θέλουν την 3η θέση

Πρίφτης και Ζντόβτς ξεκαθάρισαν ότι θέλουν την 3η θέση

Παράλληλα με τη συνέντευξη Τύπου των τελικών της Α1 μπάσκετ, δηλώσεις έκαναν και οι προπονητές του Αρη και της ΑΕΚ που θα παλέψουν για την κατάκτηση της 3ης θέσης του πρωταθλήματος. Ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε ότι υπάρχει κίνητρο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ ο Γιούρι Ζντόβτς υπογράμμισε ότι οιι παίκτες της «Ενωσης» προσπαθούν να επανέλθουν ψυχολογικά μετά τη σειρά με τον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι η τρίτη θέση.

Παράλληλα με τη συνέντευξη Τύπου των τελικών της Α1 μπάσκετ, δηλώσεις έκαναν και οι προπονητές του Αρη και της ΑΕΚ που θα παλέψουν για την κατάκτηση της 3ης θέσης του πρωταθλήματος.

Ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε ότι υπάρχει κίνητρο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ ο Γιούρι Ζντόβτς υπογράμμισε ότι οιι παίκτες της «Ενωσης» προσπαθούν να επανέλθουν ψυχολογικά μετά τη σειρά με τον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι η τρίτη θέση.

Αναλυτικά όσα είπαν οι προπονητές:

Δημήτρης Πρίφτης: «Θα συμφωνήσω πως έγινε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Πρέπει να συγχαρούμε τους συντελεστές όλων των ομάδων για ό,τι είδαμε φέτος. Είμαστε στην τελευταία στροφή. Είναι σημαντικό που για δεύτερη σερί χρονιά είμαστε στην πρώτη τετράδα. Αυτό είναι επιβεβαίωση της δουλειάς που γίνεται στον Άρη, σημαίνει μια καθιέρωση και προοπτική. Θα έλεγα ότι αυτά τα παιχνίδια κατ’ ουσίαν δεν είναι τόσο σημαντικά, για την τρίτη θέση, αλλά εννοείται πως όλοι θα παλέψουμε για να τα καταφέρουμε. Υπάρχει κίνητρο. Είχαμε έντονη σειρά με τον Παναθηναϊκό, με αρκετά εκ των προτέρων προβλήματα με τραυματισμούς και ιώσεις. Παρόλο που ήμασταν ανταγωνιστικοί, μας έχει κοστίσει σε ό,τι αφορά την κούραση. Αυτό είναι το κομμάτι που πρέπει να διαχειριστούμε στην παρούσα φάση. Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Θέλω να ευχηθώ καλά παιχνίδια σε όλους, με ηρεμία, το μπάσκετ είναι πάνω απ όλους μας. Να απολαύσει ο κόσμος αυτό που θα δει».

«Πρέπει να τους διαχειριστούμε σωστά. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε έντονη προπόνηση, να πάμε σε πιο ουσιαστικά πράγματα, να περμάνε πληροφορίες και να μην μπούμε σε μεγάλη ποσότητα πληροφοριών και έντασης. Πρέπει να προσαρμοστούμε στον νέο αντίπαλο και ταυτόχρονα να μην σπαταλήσουμε έξτρα δυνάμεις. Για παράδειγμα, ο Σίμτσακ, που στην αρχή είχα στο μυαλό μου να παίζει 5 με 10 λεπτά, πλέον παίζει 25 λεπτά, που απαιτεί μεγάλη ενέργεια και επαφές. Αυτό γίνεται τόσο λόγω της απώλειας του Χάγκινς όσο και λόγω της απόδοσής του».

«Σίγουρα δεν θα έχουμε τον Χάγκινς στα δύο πρώτα παιχνίδια. Είναι γενικά όμως πολύ δύσκολο να τον δούμε ξανά φέτος. Περιμένουμε και ελπίζουμε. Κάθε μέρα που περνάει θα είμαστε καλύτερα, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε τον Ζάρα και τον Ξανθόπουλο πάλι μαζί μας».

«Ο κόσμος έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Άρη, μας σπρώχνει κάθε φορά για τη νίκη. Θα δημιουργηθούν κάποιες προϋποθέσεις σε όλα τα παιχνίδια, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε τις καταστάσεις. Ξέρουμε ότι ο κόσμος μας θα είναι παρών».

«Από τη μία μου αρέσει η Euroleague λόγω της ποιότητας και του υψηλού επιπέδου, από την άλλη όχι γιατί έχει δημιουργηθεί ένα κατεστημένο με τα εγγυημένα συμβόλαια. Μακάρι να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην Euroleague και τη FIBA, χωρίς να χάσει το μπάσκετ. Άποψή μου είναι πως οι τελικοί πρέπει να αφορούν μόνο τον πρωταθλητή, από τη στιγμή που δεν διακυβεύεται κάτι με την 3η θέση, θα έλεγα πως είναι μια περιττή διαδικασία που έχει κάποιους εμπορικούς λόγους βέβαια. Η δουλειά μας είναι μέσα στο γήπεδο, αν δεν υπάρχουν κίνητρα, να τα δημιουργήσουμε».

«Είναι τεράστια η προσφορά του και όσα αφήνει πίσω του. Αυτό που αφήνει πίσω του είναι ένα άλλο μοντέλο πρότυπο παίκτη, σε σχέση με αυτό που είχαν καθιερώσει ο Γκάλης κι ο Γιαννάκης. Η άποψη των φιλάθλων μέχρι τότε ήταν πως ένας παίκτης είναι τόσο καλός όσο οι πόντοι που βάζει. Υπάρχουν πράγματα που δεν φαίνονται από τα στατιστικά»

Γιούρι Ζντοβτς: «Θέλω πρώτα απ όλα να συγχαρώ τους προπονητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για την παρουσία τους στον τελικό, όπως επίσης αυτόν του Άρη για την εξαιρετική παρουσία του φέτος. Ο Άρης έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια στα ημιτελικά, εμείς πάλι όχι. Μας διέλυσε ο Ολυμπιακός. Κατέστρεψε την ψυχολογία μας αυτή η σειρά. Ο Άρης είναι μπροστά μας αυτή τη στιγμή, τόσο λόγω χημείας, όσο και λόγω ψυχολογίας και έδρας. Προσπαθούμε να επανέλθουμε ψυχολογικά, να έχουμε πίσω όλους τους παίκτες και να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Έχουμε την ποιότητα για να τα καταφέρουμε. Στόχος μας είναι η τρίτη θέση».

«Αν με ρωτάτε, θα προτιμούσα να παίξει ο Χάγκινς. Για να ταιριάξουν καλύτερα τα κορμιά μας, έχουμε τρεις παίκτες στο «5». Θα δούμε τι θα γίνει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024