Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Να μην επηρεάζουμε τη διαιτησία με φωνές»

Σφαιρόπουλος: «Να μην επηρεάζουμε τη διαιτησία με φωνές»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος «μοίρασε» συγχαρητήρια στη συνέντευξη Τύπου σε παίκτες και κόσμο για το προβάδισμα στη σειρά των τελικών, έκανε λόγο για μία παλικαρίσια νίκη από τον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε ότι τα παράπονα του Αργύρη Πεδουλάκη έγιναν για να επηρεάσει τους διαιτητές ενόψει της συνέχειας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος «μοίρασε» συγχαρητήρια στη συνέντευξη Τύπου σε παίκτες και κόσμο για το προβάδισμα στη σειρά των τελικών, έκανε λόγο για μία παλικαρίσια νίκη από τον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε ότι τα παράπονα του Αργύρη Πεδουλάκη έγιναν για να επηρεάσει τους διαιτητές ενόψει της συνέχειας.

«Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη που μας δίνει προβάδισμα», είπε αρχικά ο Σφαιρόπουλος και συνέχισε: «Μετά το δεύτερο ματς που κερδίσαμε, φάνηκε ότι ενώ θέλαμε πολύ, είχαμε μια επιπρόσθετη πίεση και άγχος να βρούμε τις λύσεις για να παίξουμε καλά σε άμυνα και επίθεση. Δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο αφού δεχτήκαμε 44 πόντους, αλλά αυτή μας έδωσε τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο. Στην τέταρτη περίοδο κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στους δέκα πόντους και δείξαμε χαρακτήρα. Ο Βασίλης και τα άλλα παιδιά και έδειξαν πόσο μεγάλο μέταλλο έχει η ομάδα. Κάναμε το 2-1, αλλά η συνέχεια είναι δύσκολη. Έχουμε το επόμενο ματς στο ΟΑΚΑ. Θα είναι δύσκολο. Η πίεση θα μεταφερθεί στο αντίπαλο στρατόπεδο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Συγχαρητήρια στον κόσμο που συμπαραστάθηκε και χωρίς έκτροπα βοήθησε να νικήσουμε σε αυτό το παιχνίδι».

Για τον Λοτζέσκι που έπαιξε και στο «2», αλλά και την κατάσταση του Πρίντεζη, είπε: «Ο Λοτζέσκι μας έλειψε πολύ και βλέπουμε πόσο χρήσιμος παίκτης είναι. Δημιουργεί και σκοράρει από το 2 όπου έχει παραπάνω δημιουργία που χρειαζόμαστε, κάτι που βοηθά την ομάδα. Όλους τους μήνες που ήταν εκτός, μας έλειψε πολύ. Ο Πρίντεζης έχει φύγει για να κάνει εξετάσεις. Αύριο το αργότερο θα ξέρουμε. Ζήτησε αλλαγή γιατί μετά από ένα ριμπάουντ έπεσε άσχημα. Δεν ξέρω πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα, αλλά δεν δείχνει να είναι καλά το πόδι του».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα παράπονα του Αργύρη Πεδουλάκη για τη διαιτησία, δήλωσε: «Το να φωνάζουμε τώρα για τη διαιτησία για να επηρεάσουμε δεν είναι σωστό. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, αλλά κι εμείς με τα τρίποντα του Σπανούλη και του Παπαπέτρου και τα επιθετικά ριμπάουντ δεν ήταν θέμα διαιτησίας. Ούτε οι βολές ήταν. Στο δεύτερο ματς που οι βολές ήταν 27-15 εμείς δεν είπαμε τίποτα. Πήγαμε και νικήσαμε».

Τέλος σχολιάζοντας το άγχος των παικτών του, είπε: «Πρέπει να διαχειριστείς κάποιες καταστάσεις. Παίζεις στην έδρα σου και είναι ακόμα μεγαλύτερη η πίεση. Προσπαθήσαμε στην ανάπαυλα και τα τάιμ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο να ηρεμήσουμε την ομάδα και να μην αγχώνεται για να φτάσει στο σκορ. Ημασταν πολύ πιεσμένοι για το αποτέλεσμα. Η επίθεση επηρέαζε την άμυνα Δεχτήκαμε εύκολους πόντους γιατί επιθετικά δεν ήμασταν καλοί. Μέλημα ήταν να ηρεμήσομε τους παίκτες για να πάρουν σωστές αποφάσεις. Μίλησε και η εμπειρία των παικτών και το μέταλλο της ομάδας. Δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε παλικαρίσια νίκη».

Από την πλευρά του ο Ντάνιελ Χάκετ, είπε: «Ήταν μια σκληρή μάχη, όπως και στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Υπήρχε μεγάλη πίεση και ένταση και δυσκολευτήκαμε πολύ να περάσουμε μπροστά. Κυνηγούσαμε το σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά στα τελευταία έξι λεπτά βρήκαμε ώθηση από την άμυνα και λύσεις στην επίθεση. Ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) κι ο Ιωάννης (σ.σ. Παπαπέτρου) έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ και βρήκαμε τον τρόπο να νικήσουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024