Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαγική φιέστα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για τον 12ο τίτλο

Μαγική φιέστα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για τον 12ο τίτλο

Χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στο ΣΕΦ για να πανηγυρίσουν με τους πρωταγωνιστές της κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος Ελλάδας στη φιέστα που διοργάνωσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. Χωρίς... μπάλα αυτή τη φορά, ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Χάκετ, ο Παπανικολάου, ο Μάντζαρης, ο Παπαπέτρου, ο Λοτζέσκι, ο Χάντερ, ο Αγραβάνης, ο Τσαϊρέλης, ο Αθηναίου και τα άλλα παιδιά αποθεώθηκαν από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας σε μία εντυπωσιακή παρουσίαση.

Χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στο ΣΕΦ για να πανηγυρίσουν με τους πρωταγωνιστές της κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος Ελλάδας στη φιέστα που διοργάνωσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. Χωρίς… μπάλα αυτή τη φορά, ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Χάκετ, ο Παπανικολάου, ο Μάντζαρης, ο Παπαπέτρου, ο Λοτζέσκι, ο Χάντερ, ο Αγραβάνης, ο Τσαϊρέλης, ο Αθηναίου και τα άλλα παιδιά αποθεώθηκαν από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας σε μία εντυπωσιακή παρουσίαση.

Ένα πρωτάθλημα που θα μείνει στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, όχι μόνο γιατί οι Πειραιώτες το κατέκτησαν μέσα στην έδρα του «αιώνιου» Παναθηναϊκού για πρώτη φορά, ούτε απλώς επειδή αυτό συνέβη στο «αντίο» του αρχηγού των «πρασίνων» στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά κυρίως για τον τρόπο που «γράφτηκε» το… τέλος του 4ου και τελευταίου τελικού.

Ένα τρίποντο από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, στο τέλος μιας… 2ης παράτασης, με έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών στην Ευρώπη, τον συγκινησιακά φορτισμένο Διαμαντίδη, στην τελευταία άμυνα της καριέρας του, «κρεμασμένο» επάνω στον πρώην συμπαίκτη του στην εθνική και στον Παναθηναϊκό.

Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε στην κάμερα του OTE TV πριν ξεκινήσει η «ερυθρόλευκη» φιέστα: «Τελείωσε μια επιτυχημένη χρονιά. Είμαστε εδώ χαρούμενοι, ελπίζω να το ευχαριστηθούμε όλοι και να περάσουμε καλά με τον κόσμο μας. Τα παιδιά μου θέλουν να είναι μαζί μου, τους αρέσει. Αυτοί το ζητούν να έλθουν και δεν τους χαλάω χατίρι γιατί είναι καλά παιδιά (γέλια)! Πλέον ξεκούραση, διακοπές, θα δω το πρόγραμμά μου, θα μιλήσω με τον γυμναστή μου και θα ξεκινήσω προπονήσεις για να βελτιωθώ. Πήραμε ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας».

«To xέρι δεν τρέμει σήμερα (γέλια)! Όταν παίζεις αυτά τα ματς και είσαι νικητής, όλα είναι ωραία! Αφού κερδίσαμε, όλα καλά! Την πρώτη νύχτα ζήσαμε το πανδαιμόνιο στο ΣΕΦ, ήταν κάτι πανέμορφο! Συνεχίζουμε. Οι εφετινοί τελικοί ήταν κάτι διαφορετικό, ένα βήμα μπροστά για να συνεχίσουμε και να μην ξεχνάμε τι έγινε φέτος» είπε με ένα… τεράστιο χαμόγελο ο Μάντζαρης.

Πρώτος στο παρκέ μπήκε ο Θρυλέων, με τη μασκότ του Ολυμπιακού να κάνει το γύρο του θριάμβου με την ερυθρόλευκη σημαία. Ζεστό χειροκρότημα επεφύλασσαν οι φίλαθλοι για τις Ακαδημίες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Δεκάδες παιδιά μικρότερα των 10 ετών γέμισαν το παρκέ. Πρώτα ο μικρός Πέτρος και εν συνεχεία η μικρή Λίδα τραγούδησαν τον ύμνο του Ολυμπιακού. Οι τσιρλίντερς του Ολυμπιακού “Red drops” έκαναν την είσοδό τους μετά και μοίρασαν μπλουζάκια της ομάδας στους φιλάθλους στις κερκίδες.

«It’s the final countdown», ένα τραγούδι που σε αυτό, το ίδιο γήπεδο, το 1987 συνδέθηκε με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την εθνική ανδρών στο Ευρωμπάσκετ… πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στην ιστορία σε οποιοδήποτε ομαδικό σπορ. Μετά από 29 χρόνια, ακούστηκε ξανά από τα μεγάφωνα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, με τον κόσμο να «ζεσταίνετε» για να υποδεχτεί τους πρωταθλητές Ελλάδας 2016.

12ος τίτλος στην ιστορία του Ολυμπιακού, για πρώτη φορά back to back από τη χρονιά του “triple crown”, το 1997, τότε που η ομάδα του Πειραιά ολοκλήρωνε μία «χρυσή» πενταετία ισάριθμων τίτλων πρωταθλητή Ελλάδας (1993, 1994, 1995, 1996, 1997) και παράλληλα ανέβαινε για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί στην Ευρώπη, στη Ρώμη, κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Οι διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, από το κέντρο του γηπέδου άκουσαν τον κόσμο να τραγουδά: «Είναι τρελός ο πρόεδρος». Ζεστό χειροκρότημα και για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος έτυχε αμφισβήτησης για τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ της Euroleague, ένα χρόνο μετά τον τελικό της Μαδρίτης.

Η Ένας ένας οι παίκτες έπαιρναν θέση στο ειδικό βάθρο που είχε τοποθετηθεί για την απονομή. «Και τώρα θα κάνουν την είσοδο οι αρχηγοί μας» ακούστηκε από τον παρουσιαστή, με τον Γιώργο Πρίντεζη να γνωρίζει την αποθέωση: «Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα». Τελευταίος έκανε την είσοδό του, ο Βασίλης Σπανούλης, μαζί με τους τρεις γιους του. «Σήκωσέ το… δεν μπορώ να περιμένω» τραγουδούσαν οι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος πήρε το μικρόφωνο: «Ξεκινήσαμε με τον Γιώργο (σ.σ. αδελφό του) να ερχόμαστε σαν απλοί φίλαθλοι ανάμεσά σας στο ΣΕΦ το 1991. Σήμερα 25 χρόνια μετά ηγούμαστε της ομάδας, αλλά δεν παύουμε να αισθανόμαστε φίλαθλοι. Σήμερα είναι το 3ο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια τα τελευταία 5 χρόνια, με 9-2 νίκες επί του Παναθηναϊκού στην τελευταία διετία. Σήμερα γιορτάζουμε την ομαδάρα μας».

«Ζούμε μαγικές στιγμές με τον Ολυμπιακό μας. Καταφέραμε να γίνουμε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Γράψαμε ιστορία για την Ελλάδα με το δικό μας τρόπο, πεντακάθαρα, μάγκικα και Πειραιώτικα,» είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Το λάβαρο του Πρωταθλητή Ελλάδας, για τη σεζόν 2015-2016 άρχισε σιγά-σιγά εμφανίζεται στην οροφή του ΣΕΦ. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, έκανε την απονομή των μεταλλίων στους παίκτες του Ολυμπιακού.

“We are the champions my friend” ήχησε στο ΣΕΦ και ο Βασίλης Σπανούλης ύψωσε το τρόπαιο του Πρωταθλητή Ελλάδας, μαζί με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Κομφετί, βεγγαλικά και λέιζερ δημιούργησαν μία μαγευτική ατμόσφαιρα την ώρα της στέψης και οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν το γύρο του θριάμβου. Οι φίλαθλοι κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο «πνίγοντας» σε λαοθάλασσα τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης και οι συμπαίκτες τους δεν ήθελαν να αποχωριστούν τους φιλάθλους και να αποσυρθούν στα αποδυτήρια… για να ξεκουραστούν… για λίγο, πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της εθνικής ανδρών εν όψει του Προολυμπιακού για κάποιους από τους Έλληνες διεθνείς που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό.

Σίγουρος για την παραμονή του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης από τα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια πριν την φιέστα των Πειραιωτών στο ΣΕΦ για την κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος Ελλάδας.

«Μια δύσκολη χρονιά τελειώνει με έναν υπέροχο τρόπο», είπε αρχικά ο Έλληνας φόργουορντ στην κάμερα του OTE TV και πρόσθεσε: «Ο Βασίλης Σπανούλης δεν έχει να πάει πουθενά! Εδώ θα είναι, δεν θα πάει πουθενά!

Θα μείνει εδώ, να αγωνιζόμαστε μαζί για πολλά-πολλά χρόνια. Η όλη πορεία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια είναι απόλυτα πετυχημένη. Είμαστε μια παρέα που απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε… ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024