Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσθήκες μόνο για το... μέλλον στον Ολυμπιακό

Προσθήκες μόνο για το… μέλλον στον Ολυμπιακό

Την απόφαση να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω ενίσχυση στη θέση «4» έλαβαν στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά έχουν συμπληρώσει τα κομμάτια του «παζλ» που έλειπαν ήδη πριν ολοκληρωθεί ο Ιούλιος και πλέον οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» μπορούν να περιμένουν μόνο κάποιες «πινελιές» σε νεαρούς ηλικιακά παίκτες, μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Την απόφαση να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω ενίσχυση στη θέση «4» έλαβαν στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά έχουν συμπληρώσει τα κομμάτια του «παζλ» που έλειπαν ήδη πριν ολοκληρωθεί ο Ιούλιος και πλέον οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» μπορούν να περιμένουν μόνο κάποιες «πινελιές» σε νεαρούς ηλικιακά παίκτες, μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου είδε δια ζώσης αρκετούς Αμερικανούς παίκτες, έλαβε την απόφαση από κοινού με τη διοίκηση πως η προσθήκη ενός πάουερ φόργουορντ ίσως να διατάρασσε τις ισορροπίες.

Όπως φαίνεται, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εμπιστεύεται το υπάρχον έμψυχο υλικό στο ρόστερ της ομάδας και δίνει έμφαση στους διακριτούς ρόλους, με στόχο την καλύτερη δυνατή χημεία, απαραίτητη προϋπόθεση για να έρθουν τα αποτελέσματα.

Πρώτα η περίπτωση του Οκάρο Ουάιτ, λοιπόν, και εν συνεχεία αυτή του Κένι Γκάμπριελ (έχει πρόταση από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν) εγκαταλείφθηκαν στο «λιμάνι». Ο Γιώργος Πρίντεζης βρίσκεται στην ελίτ των Ευρωπαίων πάουερ φόργουορντ, ο Δημήτρης Αγραβάνης αποτελεί αξιόπιστη λύση, ενώ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου απέδειξε καθ’ όλη την περυσινή σεζόν πως μπορεί να ανταποκριθεί επιτυχώς στο «4», εκτός από τη φυσική θέση του, το «3».

Στο «3» εξάλλου υπάρχει ο εγνωσμένης αξίας Ματ Λοτζέσκι, αλλά και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί βελτιωμένος και να θυμίσει τον παλιό καλό εαυτό του. Στον Ολυμπιακό αναγνωρίζουν πως, επιστρέφοντας προς τα τέλη της περασμένης σεζόν (μετά το πέρασμά του από το ΝΒΑ), ο Παπανικολάου χρειαζόταν χρόνο για να προσαρμοστεί.

Δίπλα στον Πάτρικ Γιανγκ και στον νεοαποκτηθέντα Καναδό, Κεμ Μπιρτς, στη θέση «5» θα παραμείνει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ως έκτος ξένος, κάτι που προκύπτει από την εξέλιξη αποδέσμευσης του Βασίλη Καββαδά, ο οποίος δεν δέχτηκε μείωση αποδοχών (το συμβόλαιό του για τον επόμενο χρόνο, εφόσον ενεργοποιείτο η οψιόν προέβλεπε το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ).

Αυτό σημαίνει πως, πέρα από την προσθήκη κάποιου νεαρού παίκτη, ο Έρικ Ο’Μπράιαν Γκριν αποτέλεσε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού αυτό το καλοκαίρι και δεύτερο κατά σειρά μετά την προσθήκη του Κεμ Μπιρτς.

Χάκετ, Λοτζέσκι, Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ και Μιλουτίνοφ αποτελούν τους έξι μη Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον κανονισμό της Α1 κι ενώ στη Euroleague οι μεταγραφές επιτρέπονται μέχρι την 1η Μαρτίου, αρκεί να μην έχει αγωνιστεί ο παίκτης στην ίδια διοργάνωση μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Εξάλλου, η παραμονή του Βασίλη Σπανούλη, με την ανανέωση του συμβολαίου του για 2 ακόμη χρόνια, αποτέλεσε την πιο σημαντική κίνηση και πρώτη χρονικά μετά την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024