Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πεδουλάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης

Ο Πεδουλάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης

Την ικανοποίηση του από τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο τεχνικός των «πράσινων» Αργύρης Πεδουλάκης, κατά τη διάρκεια της πρώτης ανοιχτής προπόνησης των Κυπελλούχων Ελλάδας. Παράλληλα, ο Έλληνας προπονητής υπογράμμισε ότι τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε ενίσχυση με έναν παίκτη στις θέσεις των γκαρντ, ενώ προχώρησε και σε ανάλυση του... σκεπτόμενου μπάσκετ.

Την ικανοποίηση του από τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο τεχνικός των «πράσινων» Αργύρης Πεδουλάκης, κατά τη διάρκεια της πρώτης ανοιχτής προπόνησης των Κυπελλούχων Ελλάδας. Παράλληλα, ο Έλληνας προπονητής υπογράμμισε ότι τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε ενίσχυση με έναν παίκτη στις θέσεις των γκαρντ, ενώ προχώρησε και σε ανάλυση του… σκεπτόμενου μπάσκετ.

«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι», είπε αρχικά για τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού ο Πεδουλάκης και συνέχισε: «Έχουμε δουλέψει το καλοκαίρι αρκετά. Είμαστε ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό. Θέλουμε να γίνουμε ομάδα. Κάθε καλοκαίρι όλα είναι ωραία. Τώρα καθήκον μας είναι να γίνει ο Παναθηναϊκός ομάδα. Έχουμε καλές μονάδες. Συνήθως είναι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι αυτοί που έχουν ένα καλό σύνολο. Το μπάσκετ πάει σε μεγάλη αθλητικότητα. Το έχουν επηρεάσει οι αθλητικοί ψηλοί. Προσπαθήσαμε να έχουμε παιδιά με αθλητικότητα. Σταμάτησε και ο Δημήτρης, ένας εξαιρετικός δημιουργός. Όσο έχεις τον Διαμαντίδη έχεις μια ομάδα γύρω του. Δεν υπάρχει ο Δημήτρης, η ομάδα θα παίξει διαφορετικά. Θα προσπαθήσει να παίξει διαφορετικά»,

Αναφερόμενος στο σκεπτόμενο μπάσκετ, δήλωσε:
«Κάνετε ένα λάθος. Ακούω το επαναλαμβάνετε αρχικά. Σκεπτόμενο μπάσκετ δεν σημαίνει αργό μπάσκετ. Σκεπτόμενο μπάσκετ παίζει το Γκόλντεν Στέιτ, που έβαλε τον Γκριν στο «5». Το θεωρούμενο σκεπτόμενο μπάσκετ δεν διδάσκεται από πολλούς, οι οποίοι το απαξιώνουν. Το θέμα είναι να το αφομοιώσουν οι παίκτες. Σκεπτόμενο μπάσκετ δεν σημαίνει αργό μπάσκετ. Για να μην τρελάνουμε και τον κόσμο. Σκεπτόμενο μπάσκετ σημαίνει ότι το κυρίαρχο στοιχείο είναι το μυαλό, τόσο απλό».

Μιλώντας για τη νέα σεζόν και τις προσθήκες που θα γίνουν, σχολίασε: «Έχουμε μια καινούργια διοργάνωση, θα είναι επίπονη. Θα λείπει σίγουρα ένας παίκτης. Παρακολουθούμε δυο – τρεις παίκτες, που δεν μπορούμε να είναι τώρα στην ομάδα. Τέλη Σεπτέμβρη – αρχές Οκτώβρη θα δούμε αν θα πάρουμε και έναν παίκτη στις θέσεις των γκαρντ σε συνεννόηση με τη διοίκηση για το καλύτερο της ομάδας. Η πρώτη κίνηση θα είναι ένα παιδί που θα μπορεί να παίξει δύο θέσεις, να μαρκάρει μέσα και έξω. Έχουμε ήδη τον Βασίλη και τον Ρίβερς. Θα είναι ένα άλλο παιδί. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανέβει, αλλά δεν χαρίζει σε κανέναν. Για να παίξει κάποιος στην ομάδα μας θα πρέπει να παίζει άμυνα. Δεύτερον, να παίζει για την ομάδα και τρίτον να έχει πάσα».

Από την πλευρά των παικτών, που τέθηκαν στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου πρώτος μίλησε ο Γιάννης Μπουρούσης, σχολιάζοντας: «Θέλω να ευχηθώ να έχουμε καλή σεζόν με υγεία. Από την πλευρά μου, ήρθα στην ομάδα που με ήθελε πολύ. Από εκεί και πέρα δουλειά και μόνο δουλειά. Αισθάνομαι άνετα γιατί είμαι σε ένα περιβάλλον γνώριμο, γιατί συναντάω παιδιά όπως ο Αντώνης (Φώτσης), ο Νικ (Καλάθης) και ο Μάικ (Τζέιμς) με τους οποίους έχω υπάρξει συμπαίκτης και στο παρελθόν. Από εσάς (σ.σ.: δημοσιογράφοι) εξαρτάται πόσο διαφορετικός θα είμαι. Έχω την ηρεμία μου, την οικογένειά μου. Σαν μονάδες είμαστε καλοί, αλλά σαν ομάδα όχι ακόμη, θα το δούμε στην πορεία. Δεν μιλάμε για στόχους ακόμα. Σιγά σιγά θα γίνουν όλα».

Η… σκυτάλη των δηλώσεων πέρασε στον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος τη νέα σεζόν θα βρεθεί και πάλι, μετά τη Λαμποράλ Κούτσα, στο πλευρό του Μπουρούση: «Είναι μια από τις τρεις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι διαφορετικά τα πράγματα τώρα σε σχέση με το πρώτο πέρασμά μου από την Ελλάδα, και τον Κολοσσό. Σημαίνουν πολλά οι μεταγραφές που έγιναν. Ο Κέι Σι (Ρίβερς) είναι έμπειρος στην Ευρώπη, έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους, το ίδιο κι ο Γιάννης (Μπουρούσης) που ήμασταν μαζί πέρσι στη Λαμποράλ Κούτσα. Είμαι έτοιμος για την πρόκληση του Παναθηναϊκού, για την αρχή».

Ο Κέι Σι Ρίβερς δήλωσε: «Οι οπαδοί μας έχουν ενέργεια, αυτό φαίνεται. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ. Θέλω να κάνω τη δουλειά μου στο γήπεδο και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Η Euroleague δεν θα είναι εύκολη τη νέα χρονιά, θα έχουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια και θέλω να βοηθήσω ώστε να επιστρέψουμε στο Final Four.

Τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα φέτος. Θα πρέπει να κάνουμε πολλές εκτός έδρας νίκες και να προστατεύσουμε το γήπεδό μας. Θα μείνουμε συγκεντρωμένοι στην ομάδα μας και αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίζουμε, είτε με έναν πόντο είτε με είκοσι, δεν έχει σημασία. Δεν θα είναι εύκολο να «βρεθούμε» μεταξύ μας γρήγορα, θα πάρει χρόνο, δεν γίνεται σε ένα μήνα ή δύο. Όσο περνάει ο καιρός θα βελτιωνόμαστε.

Δουλειά μου είναι να κάνω τη δουλειά που θα μου αναθέσει ο προπονητής και να βοηθήσω όσο μπορώ για να έρθουν οι νίκες. Ανυπομονώ να παίξω στο ΟΑΚΑ. Η γυναίκα μου είδε κάποια videos στο Youtube από τον κόσμο και εντυπωσιάστηκε, εγώ ξέρω πως θα είναι τα πράγματα αφού το έχω ζήσει ως αντίπαλος».

Τέλος, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού τη νέα αγωνιστική περίοδο, Νικ Καλάθης, είπε:
«Νιώθω πολύ όμορφα που είμαι πάλι εδώ. Βάσει ρόστερ θα είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, θα πρέπει όμως να δουλέψουμε στο παρκέ για να το δείξουμε. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Σαν μονάδες πάντως είμαι σε πολύ καλό επίπεδο, πιστεύω. Προφανώς μας λείπει ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ήταν ο ηγέτης αυτής της ομάδας για τόσα χρόνια.

Τώρα έχουμε γεμίσει με παίκτες που έχουν μεγάλη εμπειρία από την Euroleague, αλλά θα ξαναπώ ότι είμαστε νέα ομάδα γιατί έγιναν πολλές αλλαγές και θα χρειαστούμε χρόνο. Χρειαζόμαστε κάθε παίκτη του ρόστερ, όλοι θα είναι χρήσιμοι τη νέα χρονιά έτσι όπως έχει δομηθεί η σεζόν στην Euroleague».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024