Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προτροπή φιλάθλων στον Διαμαντίδη: «Μη σταματήσεις αρχηγέ»

Προτροπή φιλάθλων στον Διαμαντίδη: «Μη σταματήσεις αρχηγέ»

Στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Δημήτρης Διαμαντίδης έγινε αντιληπτός από τον κόσμο του Παναθηναϊκού στα επίσημα του ΟΑΚΑ και αποθεώθηκε. Το γνωστό σύνθημα... «Διαμαντίδης, οε, οε, οε» άρχισε να δονεί την ατμόσφαιρα του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ενώ σειρά πήρε η προτροπή... «μη σταματήσεις αρχηγέ!».

Στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Δημήτρης Διαμαντίδης έγινε αντιληπτός από τον κόσμο του Παναθηναϊκού στα επίσημα του ΟΑΚΑ και αποθεώθηκε. Το γνωστό σύνθημα… «Διαμαντίδης, οε, οε, οε» άρχισε να δονεί την ατμόσφαιρα του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ενώ σειρά πήρε η προτροπή… «μη σταματήσεις αρχηγέ!».

Νωρίτερα, ήταν η σειρά του Γιάννη Μπουρούση να αποθεωθεί από τους «πράσινους» φιλάθλους. Κατά την παρουσίαση της ομάδας, ο Έλληνας διεθνής σέντερ δέχθηκε ένα «ζεστό» χειροκρότημα, με τον ίδιο να ανταποδίδει με ένα νεύμα.

Εντυπωσιακή, πάντως, ήταν η είσοδος των «πρασίνων» στον αγωνιστικό χώρο, πριν το τζάμπολ. Την είσοδο των Κυπελλούχων Ελλάδας είχαν προϋπαντήσει τύμπανα, στο πλαίσιο της καμπάνιας της εταιρίας που «ντύνει» την ομάδα και παρουσίασε τη νέα φανέλα της ομάδας.

Πεδουλάκης: «Κοινωνικό πρότυπο ο Διαμαντίδης»

Αλτρουιστή και κοινωνικό πρότυπο χαρακτήρισε τον Δημήτρη Διαμαντίδη ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης.

«Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για όλα όσα έχει πετύχει και να του ευχηθούμε ο,τι καλύτερο. Πήρε πολύ ώριμα μία απόφαση και θέλει να είναι ευτυχισμένος», σχολίασε αρχικά ο τελευταίος προπονητής στην καριέρα του Διαμαντίδη.

Στην ερώτηση ως προς τα στοιχεία που πρόσθεσε με μοναδικό τρόπο στον αθλητισμό ο Διαμαντίδης, ο Πεδουλάκης απάντησε: «Τον αλτρουισμό. Ήταν πάντα εκεί για τον συμπαίκτη του. Ήθελε να δίνει παρά να παίρνει. Κάτι σπάνιο για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και την ελληνική κοινωνία. Είναι ένα κοινωνικό πρότυπο ο Διαμαντίδης, όχι μόνο αθλητικό».

Γκιστ: «Σε ευχαριστώ Μήτσο»

Με μία φωτογραφία στην οποία απαθανατίζεται αγκαλιά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη επέλεξε να εκφράσει τη συγκίνησή του για το τέλος της καριέρας του τέως αρχηγού του Παναθηναϊκού ο Τζέιμς Γκιστ.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού ανάρτησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, στην οποία οι δύο συμπαίκτες, Νο 14 και 13, βρίσκονται με πλάτη στο… φακό, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram γράφοντας: «Λάτρεψα… που περπάτησα δίπλα σε έναν θρύλο. Σε ευχαριστώ Μήτσο».

Τίμησε Διαμαντίδη η Μακάμπι

H «ομάδα του λαού» τίμησε με ένα δικό της δώρο τον τέως αρχηγό των «πρασίνων» που «κρέμασε τα παπούτσια του» τον περασμένο Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος του Τελ Αβίβ παρέδωσε στον Καστοριανό γκαρντ μία κυανοκίτρινη φανέλα με τυπωμένο το όνομα του Διαμαντίδη, ως ένα «ευχαριστώ» για την προσφορά του Έλληνα διεθνή στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Την απονομή στον Δημήτρη Διαμαντίδη για λογαριασμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε ο παλαίμαχος Κροάτης διεθνής και νυν τιμ μάνατζερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Νίκολα Βούιτσιτς.

Παππάς: «Όλα για τον… Μήτσο»

Ανυπόμονος για τον… τελευταίο χορό του Δημήτρη Διαμαντίδη στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την πρωταθλήτρια Euroleague, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δήλωσε ο Νίκος Παππάς. Ο 26χρονος γκαρντ δήλωσε: «Όλα γίνονται για τη… βράβευση του Μήτσου. Εμείς όμως έχουμε στόχο να δείξουμε κάποια πράγματα στο παρκέ. Παίζουμε με ομάδες υψηλού επιπέδου. Εχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε».

Ερωτηθείς αν φέτος, εν τη απουσία του Διαμαντίδη, έχει έρθει η ώρα να δείξει τις ηγετικές ικανότητές του, ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Εντάξει, τί ηγετικές ικανότητες; Η ομάδα έχει βάλει στόχο να πρωταγωνιστήσει. Μακάρι να τα καταφέρει και να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου».

Στο τέλος, δεν έκρυψε πως και ο ίδιος περιμένει εναγωνίως να δει τις εκπλήξεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τον τέως αρχηγό της: «Θα είναι φορτισμένη η ατμόσφαιρα. Περιμένουμε να δούμε τί έχει ετοιμάσει η ομάδα για αυτό τον σπουδαίο αθλητή».

Φελντέιν: «Ζωντανός θρύλος ο Διαμαντίδης»

Την ευχή να αγωνιστούν την ίδια ώρα στο παρκέ με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έκανε o Τζέιμς Φελντέιν.

Ο Δομινικανός σχολίασε: «Τι να πεις για τον Διαμαντίδη… Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, ένας στοργικός πατέρας. Πέρασα έναν χρόνο μαζί του, έμαθα πολλά. Μιλάμε ακόμα, είναι ένας «ζωντανός θρύλος». Ο Διαμαντίδης θα παίξει αύριο, ελπίζω να παίξουμε μαζί όταν θα παίξει για τελευταία φορά. Νόμιζα πως θα παίξει και σήμερα. Θα είναι τιμή μας. Δεν έχει να κάνει με εμάς ή την ομάδα. Όλα θα έχουν να κάνουν με εκείνον. Ελπίζω να βάλει τα σουτ, όχι όπως εγώ» και πρόσθεσε για το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν άστοχος κόντρα στους Ισραηλινούς: Συμβαίνει το να μην σκοράρω. Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Μέσα στη σεζόν κάποιος δεν θα σκοράρει, θα σκοράρει κάποιος άλλος. Έχουμε ισορροπία στην ομάδα, το δείξαμε σε αυτό το ματς. Αύριο είναι μια άλλη μέρα. Θα επιστρέψω πιο δυνατός».

Μίλησαν για αρκετή ώρα Δ. Γιαννακόπουλος και Ιτούδης

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος περίμενε τον Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, έξω από τα αποδυτήρια της πρωταθλήτριας Euroleague, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα.

Οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Δημήτρης Ιτούδης δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις, μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό… σήμερα, όμως συνομίλησαν σε καλό κλίμα, με τους δύο άνδρες να έχουν καλή διάθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024