Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Μέσα από τα φιλικά θα δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε»

Σφαιρόπουλος: «Μέσα από τα φιλικά θα δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε»

Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρίσκεται από σήμερα, Τρίτη, ο Ολυμπιακός για να πάρει μέρος στο διεθνές τουρνουά που θα διεξαχθεί το διάστημα 23-25/9 στο κλειστό «Δύο Αοράκια», όπου εκτός των «ερυθρόλευκων» θα συμμετέχουν οι Αναντολού Εφές, Χαποέλ Ιερουσαλήμ και Ερυθρός Αστέρας. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, υπογράμμισε την δυσκολία του τουρνουά, αφού θα συμμετέχουν ομάδες που θα βρίσκονται στην Euroleague, τονίζοντας πως θα είναι ένα καλό τεστ για την ομάδα ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεων της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρίσκεται από σήμερα, Τρίτη, ο Ολυμπιακός για να πάρει μέρος στο διεθνές τουρνουά που θα διεξαχθεί το διάστημα 23-25/9 στο κλειστό «Δύο Αοράκια», όπου εκτός των «ερυθρόλευκων» θα συμμετέχουν οι Αναντολού Εφές, Χαποέλ Ιερουσαλήμ και Ερυθρός Αστέρας.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, υπογράμμισε την δυσκολία του τουρνουά, αφού θα συμμετέχουν ομάδες που θα βρίσκονται στην Euroleague, τονίζοντας πως θα είναι ένα καλό τεστ για την ομάδα ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεων της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής των Πειραιωτών δήλωσε: «Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε και πάλι στο Ηράκλειο, σε μια φιλόξενη πόλη που έχει αγκαλιάσει όλο το μπάσκετ και ειδικότερα τον Ολυμπιακό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές, τον Δήμο Ηρακλείου, την εταιρεία ALPHA PLUS, όπως επίσης και την τοπική ένωση και τον πρόεδρο της, τον κ. Μαρκάκη, για την στήριξη τους, ώστε να διεξαχθεί ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου, όπως είναι αυτό που γίνεται στο κλειστό στα «Δύο Αοράκια» Παρασκευή και Κυριακή με τρεις ομάδες από την Ευρωλίγκα. Εμείς προχωράμε τον σχεδιασμό μας και, έτσι όπως έχουμε προγραμματίσει την προετοιμασία μας, μπαίνουμε σε μια φάση πιο δύσκολη, αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες της Ευρωλίγκας. Μέχρι τώρα έχουμε παίξει με ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και του Eurocup και τώρα θα παίξουμε με ομάδες της Ευρωλίγκας για να δούμε και που βρισκόμαστε, να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα φιλικά αυτά, ώστε να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων μας».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αθηναίου είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε και πάλι στο Ηράκλειο και σε ένα γήπεδο πού έχουμε παίξει για την Ευρωλίγκα, με την Τσεντεβίτα και μάλιστα ήταν και θετικό το αποτέλεσμα. Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που αγαπάει το μπάσκετ, έχει πολύ μπασκετικό κοινό και πολλούς φίλους του Ολυμπιακού και αυτό είναι και ένας επιπλέον λόγος να είμαστε διπλά χαρούμενοι. Από αγωνιστικής πλευράς ήρθαμε να παίξουμε δύο πολύ δυνατά φιλικά, με ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε και στην Ευρωλίγκα, στο υψηλότερο επίπεδο δηλαδή, αλλά και για δούμε κι εμείς που βρισκόμαστε μετά το νικηφόρο σερί των τεσσάρων προηγούμενων φιλικών παιχνιδιών, αλλά και των δύο ακόμα παιχνιδιών, εκτός από αυτά του τουρνουά πού θα δώσουμε με την επιστροφή μας στη Αθήνα. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά μαζί με τους προπονητές έχουμε δουλέψει αρκετά καλά, όλο αυτό τον προηγούμενο καιρό, και θέλουμε να εντάξουμε τους νέους συμπαίκτες μας στην φιλοσοφία της ομάδας, ώστε να είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμοι στις επίσημες διοργανώσεις».

Τέλος, ο πάουερ φόργουορντ των «ερυθρολεύκων», Δημήτρης Αγραβάνης, επεσήμανε: «Αυτό το τουρνουά είναι ένα πολύ καλό τεστ για μας, γιατί παίζουμε πρώτη φορά στην προετοιμασία μας με ομάδες της Euroleague και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να δούμε τον βαθμό ετοιμότητας μας και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας με καλούς αντιπάλους όπως η Εφές και ο Ερυθρός Αστέρας. Ελπίζω ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να ευχαριστηθεί αυτά τα παιχνίδια. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, φέτος θα κάνουμε ό,τι κάνουμε και τις προηγούμενες χρονιές, δηλαδή θα διεκδικήσουμε και τους τρεις τίτλους, πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρωλίγκα και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024