Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παππάς: «Στόχος είναι η κατανομή και κατανόηση των ρόλων του κάθε παίκτη»

Παππάς: «Στόχος είναι η κατανομή και κατανόηση των ρόλων του κάθε παίκτη»

Ο εκ των συνεργατών του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του Παναθηναϊκού, Νίκος Παππάς, ενημέρωσε το blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, κάνοντας έναν απολογισμό της εικόνας των «πράσινων» στα δύο τουρνουά που συμμετείχαν (σ.σ. «Diamonds Are Forever» και «Gomelsky Cup»).

Ο εκ των συνεργατών του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του Παναθηναϊκού Superfoods, Νίκος Παππάς, ενημέρωσε το blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, κάνοντας έναν απολογισμό της εικόνας των «πράσινων» στα δύο τουρνουά που συμμετείχαν (σ.σ. «Diamonds Are Forever» και «Gomelsky Cup»).

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός επισήμανε την αυξομείωση που παρουσίασε το «τριφύλλι» στη διάρκεια της απόδοσης του, κάτι το φυσιολογικό για την εποχή, όπως δήλωσε, ενώ αναφέρθηκε και στον στόχο της ομάδας τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Μέσα από αυτές εδώ τις γραμμές θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε βήμα-βήμα την πρόοδο και την πορεία της ομάδας μας σε μια τόσο απαιτητική χρονιά. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας, καθώς σε εννέα μέρες θα δώσουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Στο σημείο αυτό μέσα από τα φιλικά παιχνίδια γίνεται η αξιολόγηση των θετικών και μη στοιχείων που παρατηρούμε σε σχέση με όσα ζητάει ο κόουτς στις προπονήσεις, παράλληλα η διάρκεια ανάλυσης μέσω του βίντεο αυξάνεται και οι προπονήσεις μας επικεντρώνονται στη διόρθωση των λαθών αυτών και την εστίαση των λεπτομερειών. Παίζοντας, λοιπόν, τέσσερα φιλικά το τελευταίο δεκαήμερο με πολύ ανταγωνιστικές ομάδες εντός και εκτός έδρας μας βοήθησε να κατανοήσουμε σε ποια κομμάτια του παιχνιδιού μας παρατηρούμε πρόοδο και σε ποια χρειαζόμαστε βελτίωση.

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της εικόνας μας μέσα από τα τουρνουά «Diamonds Are Forever» και «Gomelsky Cup», ένα από τα πρώτα στοιχεία που παρατηρούμε είναι η αυξομείωση στη διάρκεια της απόδοσής μας, κάτι το φυσιολογικό για την εποχή, μιας και οι προσθήκες νέων παικτών είναι αρκετές και ο αριθμός προπονήσεων μικρός. Άλλωστε, η εμπέδωση των κανόνων, οι συνεργασίες μας σε άμυνα και επίθεση όπως επίσης η βελτίωση της επικοινωνίας μας μέσα στον αγώνα (στοιχεία που θα σταθεροποιήσουν τη διάρκειά μας) είναι κάτι το οποίο μόνο μέσα από την προπόνηση μπορεί να επιτευχθεί, με τους παίκτες να δείχνουν μεγάλη θέληση και υψηλό συναγωνισμό!

Η ταχύτητα εκτέλεσης των συνεργασιών είναι επίσης ένα θέμα, στο οποίο ο προπονητής δίνει μεγάλη βαρύτητα, αφού στο σύνολό τους οι παίκτες έχουν αθλητικότητα και ταλέντο, είτε σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, είτε στο μισό γήπεδο. Η γραμμή, βέβαια, που χωρίζει το γρήγορο με το βιαστικό παιχνίδι είναι λεπτή και μέσω της ανάλυσης της εικόνας οι παίκτες παρατηρούν τα λάθη που κάναμε σε αυτή τη σειρά αγώνων με στόχο την μείωση τους, τα οποία λάθη σε μεγάλο ποσοστό προέρχονταν από τέτοιου είδους καταστάσεις.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, στόχος της ομάδος είναι η κατανομή και κατανόηση των ρόλων του κάθε παίκτη, κάτι το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη επίτευξη χημείας και της παρουσίασης της αγωνιστικής μας ταυτότητας πάνω στο παρκέ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024