Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Και επισήμως στον Ολυμπιακό ο Λετονός Στρέλνιεκς

Και επισήμως στον Ολυμπιακό ο Λετονός Στρέλνιεκς

Στην πρώτη του μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν προχώρησε ο Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Λετονού γκαρντ, Γιάνις Στρέλνιεκς, που υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο 28χρονος άσος τα τρία τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην γερμανική Μπάμπεργκ, με την οποία κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα. Ο Στρέλνιεκς την περασμένη σεζόν στην Euroleague είχε μέσο όρο 11,7 πόντους (58.1% διπ., 45,9% τρ., 89,2% βολές), 2,2 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ.

Στην πρώτη του μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν προχώρησε ο Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Λετονού γκαρντ, Γιάνις Στρέλνιεκς, που υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο 28χρονος άσος τα τρία τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην γερμανική Μπάμπεργκ, με την οποία κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα.

Ο Στρέλνιεκς την περασμένη σεζόν στην Euroleague είχε μέσο όρο 11,7 πόντους (58.1% διπ., 45,9% τρ., 89,2% βολές), 2,2 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο Λετονός γκαρντ, ο οποίος αναμένεται την Τετάρτη (21/6) και ώρα 20:45 στην Ελλάδα προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, θα φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα δυο χρόνια.

«Εβλεπα Σπανούλη και Πρίντεζη»

Το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2017-2018, Γιάνις Στρέλνιεκς, τόνισε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος και περιμένω πως και πώς να παίξω στον Ολυμπιακό. Το να σου δίνεται η ευκαιρία να γίνεις μέρος της ιστορίας αυτού του τεράστιου κλαμπ, είναι κάτι φοβερό» είπε αρχικά ο Λετονός γκαρντ, ο οποίος συνέχισε τόνισε πως «σκεφτόμουν χθες, όταν κλείσαμε τη συμφωνία, πως πριν από μερικά χρόνια παρακολουθούσα στην τηλεόραση τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη, τους έβλεπα να παίρνουν τη μια Ευρωλίγκα μετά την άλλη και τους θαύμαζα. Και τώρα θα είμαστε συμπαίκτες. Είναι κάτι που με γεμίζει χαρά» είπε αρχικά ο Λετονός γκαρντ.

Όσο για το εάν μίλησε με κάποιον πριν υπογράψει στους Πειραιώτες, ο 28χρονος γκαρντ αποκάλυψε πως συνομίλησε με τον Νίκο Ζήση, ο οποίος του εξήγησε πως ο Ολυμπιακός είναι μια «οικογένεια» και θα είναι εύκολο να προσαρμοστεί και να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες.

«Τα λόγια του Νίκου με έκαναν να αισθανθώ ακόμη πιο άνετα. Μου εξήγησε πως ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια, όπως ήμασταν και στη Μπάμπεργκ, κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο μιας και είμαι λίγο ντροπαλός ως χαρακτήρας και αυτό θα με βοηθήσει να νιώσω πιο άνετα».


Φεύγουν όλοι οι ξένοι εκτός του Μιλουτίνοφ

Αν και ο Ερικ Γκριν βοήθησε τα μέγιστα τον Ολυμπιακό φέτος, χαρίζοντας στους Πειραιώτες νίκες με μεγάλα σουτ στο τέλος, συμπεριλαμβανομένου του ημιτελικού της Euroleague με την ΤΣΣΚΑ, οι «ερυθρόλευκοι» επέλεξαν να μην τον διατηρήσουν. Οι λόγοι είναι αρκετοί: Στον Ολυμπιακό αναζητούσαν έναν γκαρντ περισσότερο ομαδικό, που να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και να βοηθά περισσότερο τον αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη. Στον Πειραιά θεωρούν πως ο Ερικ Γκριν κρατούσε πολύ ώρα την μπάλα, ενώ τόσο στα αποδυτήρια, όσο και εκτός ΣΕΦ ήταν απομονωμένος από τους Έλληνες παίκτες.

Με εξαίρεση τον Μιλουτίνοφ, όλοι οι υπόλοιποι ξένοι παίκτες του Ολυμπιακού αναμένεται να αναζητήσουν αλλού το επόμενο συμβόλαιό τους, συμπεριλαμβανομένου του Κεμ Μπιρτς. Παρελθόν αποτελούν και οι νεαροί Βασίλης Μουράτος, Πάρις Μαραγκός, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ενημερώνει και τους δύο πως δεν τους υπολογίζει για την επόμενη σεζόν.

Το who is who του Γιάνις Στρέλνιεκς

Hμ. Γεν.: 01/09/1989

Τοπ. Γεν.: Τάλσι (Λετονία)

Ύψος: 1.91

Πρ. Ομάδες: Ventspils (2007-2011), Spartak Saint Petersburg (2011-2013), Budivelnik Kiev (2013-2014), Brose Bamberg (2014-2017).

Διακρίσεις

– Τρία πρωταθλήματα Γερμανίας με τη Μπάμπεργκ (2015, 2016,2017)

– Ένα πρωτάθλημα Λετονίας με τη Βεντσπιλς (2009)

– Ένα πρωτάθλημα Ουκρανίας με τη Μπουντιβέλνικ (2014)

– Χάλκινο μετάλλιο με την εθνική Λετονίας στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων του 2007 στην Ισπανία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024