Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ εν όψει της νέας σεζόν

Πρώτη του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ εν όψει της νέας σεζόν

Την πρώτη προπόνησή του εν όψει της νέας σεζόν πραγματοποίησε την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Ο τεχνικός των «πράσινων», Τσάβι Πασκουάλ, ευχαρίστησε με δηλώσεις του τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για τις κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, ενώ υποσχέθηκε σκληρή δουλειά και έθεσε ως βασικό στόχο την είσοδο στο Φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας.

Την πρώτη προπόνησή του εν όψει της νέας σεζόν πραγματοποίησε την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Ο τεχνικός των «πράσινων», Τσάβι Πασκουάλ, ευχαρίστησε με δηλώσεις του τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για τις κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, ενώ υποσχέθηκε σκληρή δουλειά και έθεσε ως βασικό στόχο την είσοδο στο Φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός προπονητής δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που μας βοήθησε να φτιάξουμε αυτή την ομάδα. Έχω πίστη στον εαυτό μου, τους συνεργάτες μου και τους παίκτες μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όπως και όλες οι ομάδες.

Θα δουλέψουμε σκληρά, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, προκειμένου να πετύχουμε, και στόχος είναι να κάνουμε το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι. Όλες οι ομάδες θέλουν να είναι στο Φάιναλ-4, έχουμε κι εμείς το ίδιο κίνητρο. Κάναμε μια πολύ καλή πορεία στην κανονική περίοδο την περασμένη σεζόν και τώρα θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Αν είμαστε ενωμένοι, με τον κόσμο και σαν ομάδα, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος μετά απο 4 χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακού θα αγωνίζεται πλέον με τα πράσινα, είπε αρχικά: «Προφανώς, είναι πολύ διαφορετικό. Λίγο περίεργο. Ωστόσο, είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ με αυτά τα παιδιά. Ανυπομονώ για μια σπουδαία σεζόν. Για κάθε ομάδα της Euroleague, στόχος είναι να πάμε στα πλέι οφ και στο Φάιναλ-4.

Προφανώς στόχος μας είναι επίσης η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος». Αναφερόμενος στα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε είπε: «Νιώθω καλά τώρα. Πλησιάζω στο 100%. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και έξυπνοι τώρα. Τα παιχνίδια ξεκινούν τον Οκτώβριο. Δεν χρειάζεται να κάνω κάτι χαζό τώρα και να τραυματιστώ. Νιώθω καλά και κάθε μέρα δυναμώνω».

Από την πλευρά του, ο Μάρκους Ντένμον, ακόμα ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Θα μπω στο γήπεδο για να δώσω τα πάντα. Ξέρω που βρίσκομαι και όλες τις δυσκολίες. Είμαι έτοιμος για να δουλέψω και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού δημιουργούν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και πιστεύω πως θα μας βοηθήσουν να τα καταφέρουμε».

Τέλος, ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έγινε το καλύτερο δυνατό από την πλευρά της διοίκησης με βάση τα δεδομένα της εποχής. Δεν είναι καλό να λέμε μεγάλα λόγια, ούτε να κάνουμε κουβέντα για στόχους. Ό,τι είναι θα φανεί στο γήπεδο. Το είδαμε και πέρσι. Αρχίσαμε κάπως νωθρά και όλοι είδατε την κατάληξη. Η διοίκηση, λοιπόν, κάνει το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Στην συνέχεια, σχολιάζοντας την Εθνική ομάδα και την γενικότερη κατάσταση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, είπε: «Η Εθνική είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο του ελληνικού μπάσκετ. Ίσως το πιο σημαντικό, από τη στιγμή που ενώνει τους Έλληνες φιλάθλους. Πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα πρέπει να βρει τρόπους ώστε να προστατεύσει το προϊόν. Όχι μόνο εμπορικά, αλλά και γενικότερα. Το μπάσκετ πρέπει να είναι ενωμένο ώστε να αντιμετωπίσει τους εχθρούς του.

Βλέπετε τι γίνεται στις άλλες λίγκες που ενδιαφέρονται για το δικό τους καλό. Βλέπουμε πρωτοφανή φαινόμενα, με πιτσιρίκια 19 χρονών να φεύγουν για το ΝΒΑ χωρίς να είναι έτοιμα. Πλέον το μέλημα των νέων παικτών είναι να μπει ΝΒΑ out στα συμβόλαιά τους. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι υπό διωγμόν και όποιος δεν το βλέπει, δεν έχει ιδέα τι του γίνεται. Οι ιθύνοντες κοιτάζουν μόνο το δικό τους όφελος. Είμαι 25 χρόνια στον χώρο και βλέπω τις εξελίξεις με μεγάλη μου λύπη. Κάποιοι θα πρέπει να βγουν μπροστά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή τη λαίλαπα. Σε τρία χρόνια το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα είναι λίγκα 4ης κατηγορίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024