Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Εφέτος είμαστε πιο ποιοτικοί»

Σφαιρόπουλος: «Εφέτος είμαστε πιο ποιοτικοί»

Την εκτίμηση ότι ο Ολυμπιακός φέτος είναι πιο ποιοτικός εξέφρασε ο τεχνικός της ομάδας Κώστας Σφαιρόπουλος, σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι NOVA. Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε και για τις αποχωρήσεις των Ματ Λοτζέσκι και Ντάνιελ Χάκετ, για τους οποίους τόνισε ότι «ήταν σκληρή απόφαση, αλλά δεν ήταν αγωνιστική, αλλά ιατρική».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA στις διαφορές που έχει η φετινή ομάδα σε σχέση με την περσινή, στις κινήσεις που έγιναν στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, αλλά και τις αποχωρήσεις των Ντάνιελ Χάκετ και Ματ Λοτζέσκι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού στην ΝOVA:

Για τις αλλαγές στο αγωνιστικό προφίλ των «ερυθρόλευκων»: «Νομίζω είναι πιο αθλητική η περιφέρεια και πιο ποιοτική. Είναι έτοιμοι να παίξουν το παιχνίδι όπως ταιριάζει στους παίκτες που ήδη έχουμε. Αυτοί που έχουμε θα ταιριάξουν καλύτερα με αυτούς που ήρθαν, σε αντίθεση με πέρυσι, που δεν είχαν ταιριάξει. Εφέτος είμαστε πιο ποιοτικοί.

Η ομάδα έκανε παιχνίδια που σκόραρε αρκετά και άλλα που δεν σκόραρε πολύ. Είναι θέμα ημέρας. Θέλουμε έναν τρόπο επίθεσης, που όλοι ξέρουν πως ο ηγέτης είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Έχουμε τον Πρίντεζη που είναι καλός στο χαμηλό ποστ, αλλά θέλουμε να βάλουμε και άλλα παιδιά στο παιχνίδι. Οι παίκτες που ήρθαν είναι έτοιμοι για να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Σημαντικό είναι να μην είμαστε προβλέψιμοι και να έχουμε διαφορετικές τακτικές, ανάλογα με τον αντίπαλο και τους παίκτες μας».

Για τις προσθήκες στο ρόστερ που έγιναν το καλοκαίρι: «Οι επιλογές έγιναν με κριτήρια όπως το καλύτερο ποσοστό στα σουτ και στο πόσο αθλητικοί είναι οι συγκεκριμένοι παίκτες. Πήραμε παίκτες που ξέρουν την Euroleague. Οι υπόλοιποι τέσσερις ξένοι είναι «μπαρουτοκαπνισμένοι» στη διοργάνωση. Ξέρουν που έχουν έρθει και θα είναι έτοιμοι από την αρχή για να δώσουν το μάξιμουμ. Το θέμα είναι να γίνουμε ομάδα. Τα καλά στοιχεία μας θα πρέπει να τα «μαγειρέψουμε» για να γίνουν ομάδα. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Στην επίθεση θα είμαστε πιο καλοί, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε και την άμυνά μας. Μέσα από την προπόνηση και τα παιχνίδια θα μπορέσουμε να γίνουμε ένα ισχυρό σύνολο. Πάνω από όλα θα πρέπει να γίνουμε ομάδα.

Οι παίκτες που ήρθαν είναι πιο έτοιμοι να παίξουν τον ρόλο που θέλουμε, σε συνδυασμό με τους παίκτες που υπήρχαν στην ομάδα. Ο Γκριν δεν «κόλλησε» με όλα τα γρανάζια της ομάδας. Η «μηχανή» του Ολυμπιακού θα πρέπει να λειτουργεί τέλεια. Δεν ήταν κακός παίκτης, ούτε ότι δεν μας βγήκε. Απλά θέλαμε κάτι διαφορετικό. Μόνο οι ξένοι άλλαξαν. Οι Έλληνες έχουν παραμείνει και είναι η βάση της ομάδας. Και οι Παπαπέτρου και Αγραβάνης έχουν μπει πλέον και αυτοί στον κορμό. Οι τρεις έχουν εμπειρία από την Euroleague.

Θέλουμε να τους εντάξουμε όλους στον τρόπο παιχνιδιού μας. Το σύνολο της ομάδας, χωρίς να αλλάξει πολύ, έχει πάρει αυτά που του έλειπαν, αλλά θα πρέπει να γίνουμε γρήγορα σύνολο. Είχαμε το ντεζαβαντάζ πως είχαμε οκτώ διεθνείς. Ουσιαστικά προπόνηση όλοι μαζί δεν έχουμε κάνει. Εχθές ήταν η πρώτη, αλλά έλειπε ο Σπανούλης στη Βαρκελώνη για την Euroleague. Θα μπορούσαν οι παίκτες να προσαρμοστούν στην τακτική μας».

Για το αν θα μπορέσει να γίνει ο πολυνίκης προπονητής του Ολυμπιακού: «Καταρχήν δεν σκέφτομαι το μέλλον. Εμένα με ενδιαφέρει η καθημερινή δουλειά. Να δίνω προπονητικά τον καλύτερο εαυτό για την ομάδα μου. Έτσι δούλευα και έτσι θα δουλεύω. Είμαι ένας άνθρωπος που δούλεψε σκληρά για να φτάσω μέχρι εδώ. Δεν στέκομαι σε μια επιτυχία και σε μια αποτυχία. Είναι μακρινό για να πούμε τι θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Αυτό που θέλω είναι να ετοιμάσω γρήγορα την ομάδα μου. Αγαπώ το μπάσκετ και μου αρέσει να δουλεύω.

Κάνω μια διαχείριση με τις αρχές και τα πιστεύω μου, με τις ιδέες μου ως προπονητής και τις γνώσεις μου. Αν αυτό είναι αρκετό μένεις, αλλά πολλές φορές υπάρχουν και άτυχες στιγμές και δεν μπορείς να παίρνεις πάντα το πρωτάθλημα. Εμείς «ματώνουμε» στο γήπεδο για τους τίτλους και το θέλουμε πάρα πολύ. Το θέλουμε παραπάνω από αυτούς. Εμείς είμαστε επαγγελματίες και θέλουμε περισσότερο από όλους τους τίτλους. Δεν γίνεται αυτό να έρχεται πάντα και θα υπάρξουν και αποτυχίες. Το πιο σημαντικό είναι να είναι η ομάδα καλά. Εμείς θα φύγουμε, αλλά θα μείνει η ομάδα. Ευχαριστώ τους προέδρους, που με εμπιστεύονται. Για μια ακόμα χρονιά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Για τις αποχωρήσεις των Χάκετ και Λοτζέσκι: «Ήταν καθαρά θέμα ιατρικό για τον Χάκετ. Δεν ήταν αγωνιστικό ή θέμα συμπεριφοράς. Αν δεν είχε τραυματιστεί, θα έμενε στην ομάδα. Οι εισηγήσεις όλων έδειξαν πως υπάρχει μεγάλο ρίσκο τραυματισμού. Επειδή πέρυσι την πατήσαμε και επειδή τα παιχνίδια θα είναι πολλά την εφετινή σεζόν, η καταπόνηση για τους παίκτες θα είναι μεγαλύτερη.

Ήταν σκληρή απόφαση, αλλά δεν ήταν αγωνιστική, αλλά ιατρική. Αν τραυματιστεί κάποιος μέσα στη χρονιά, είναι τρομερά δύσκολο να βρεις αντικαταστάτη. Δεν μπορείς να βρεις ελεύθερο παίκτη στα μέσα της χρονιάς. Δύσκολα θα βρεις ισάξιο παίκτη, για να μην έχουμε έλλειμμα. Και ο Λοτζέσκι για τον ίδιο λόγο έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024