Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Υπερήφανοι και ευτυχισμένοι» οι Αγγελόπουλοι στο «αντίο» στον Ιβκοβιτς

«Υπερήφανοι και ευτυχισμένοι» οι Αγγελόπουλοι στο «αντίο» στον Ιβκοβιτς

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αγάπησαν τον Ολυμπιακό του Ιβκοβιτς, ταξίδεψαν στη Ρώμη και ήταν παρόντες στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο, το 1997, απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Είναι πολλές οι φορές που έχουν δηλώσει πως εκείνα τα χρόνια μπήκε ο σπόρος στην καρδιά τους για να αναλάβουν αργότερα τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Εκείνοι έφεραν τον Ιβκοβιτς ξανά στο λιμάνι, εκείνοι διοργάνωσαν και το αποχαιρετιστήριο φιλικό προς τιμήν του, το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου, στο ΣΕΦ.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αγάπησαν τον Ολυμπιακό του Ιβκοβιτς, ταξίδεψαν στη Ρώμη και ήταν παρόντες στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο, το 1997, απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Είναι πολλές οι φορές που έχουν δηλώσει πως εκείνα τα χρόνια μπήκε ο σπόρος στην καρδιά τους για να αναλάβουν αργότερα τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Εκείνοι έφεραν τον Ιβκοβιτς ξανά στο λιμάνι, εκείνοι διοργάνωσαν και το αποχαιρετιστήριο φιλικό προς τιμήν του, το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου, στο ΣΕΦ.

«Ποτέ δεν το είχαμε σκεφτεί. Τότε ήμασταν τρελαμένοι φίλαθλοι. Τώρα είμαστε τρελαμένοι από άλλο πόστο. Μεσολάβησαν χρόνια χωρίς επιτυχίες. Το 2012 ζήσαμε την κορυφαία στιγμή στην πρόσφατη ιστορία του Ολυμπιακού. Είμαστε περήφανοι και πολύ ευτυχισμένοι», δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος με τον αδελφό του, Παναγιώτη, να τονίζει: «Ποτέ δεν το είχαμε σκεφτεί. Τότε ήμασταν τρελαμένοι φίλαθλοι. Τώρα είμαστε τρελαμένοι από άλλο πόστο. Μεσολάβησαν χρόνια χωρίς επιτυχίες. Το 2012 ζήσαμε την κορυφαία στιγμή στην πρόσφατη ιστορία του Ολυμπιακού. Είμαστε περήφανοι και πολύ ευτυχισμένοι».

Σε ερώτηση για τον… κανόνα που θέλει τον Ίβκοβιτς να μην δουλεύει δύο φορές στην ίδια ομάδα, ο Γιώργος Αγγελόπουλος απάντησε: «Ο κανόνας έσπασε για χάρη του Ολυμπιακού. Κάναμε μεγάλη συζήτηση και πείστηκε. Το πιστέψαμε όλοι μαζί και έγινε». Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος συμπλήρωσε: «Έτσι έγινε. Είναι καλοκαίρι του 2010. Χάσαμε τον τελικό στην Ελλάδα με τον τρόπο που έγινε, με το μεγαλύτερο μπάτζετ που είχαμε. Κάναμε μια συζήτηση με τον Ίβκοβιτς. Από το 2010-2011 αρχίζει η μείωση στο μπάτζετ. Θυμάστε πώς αποκλειστήκαμε από την Σιένα. Καθίσαμε με τον Ίβκοβιτς και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για τη χρονιά 2011-2012 και μέσα στη χρονιά βελτιώσαμε την ομάδα και έφτασε στους στόχους της».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος πρόσθεσε: «Ο Ίβκοβιτς είναι ζωντανή ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η βραδιά δίνει μήνυμα πάνω από όλα ότι παλεύουμε για τους τίτλους πάντα, αλλά ξέρουμε να τιμούμε και τους αντιπάλους, όπως μας τίμησαν και αυτοί. Ο Ίβκοβιτς αποσύρθηκε εδώ στο ΣΕΦ έχοντας πάρει πρωτάθλημα το 2012. Ο αθλητισμός είναι για να ενώνει, όχι για να χωρίσει. Ο Ολυμπιακός ξέρει να τιμάει». Για να καταλήξει ο Γιώργος Αγγελόπουλος: «Όποιος ήταν εδώ είτε παίκτης, είτε προπονητής, είτε ήρθε για να τιμήσει τον Ίβκοβιτς, στο βάθος του μυαλού του ονειρεύεται να ζήσει κάτι τέτοιο. Μακάρι να το ζήσουν».

Σπανούλης: «Η τελευταία εντολή του Ίβκοβιτς; Πάμε να νικήσουμε!»

Κάθε προπονητής έχει μοναδικό στόχο τη νίκη της ομάδας του. Ακόμη και στο «κύκνειο άσμα του», ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, όταν ο Σφαιρόπουλος του «παρέδωσε τα κλειδιά» της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού στο τελευταίο time out του φιλικού του ΣΕΦ, ο «σοφός» έδωσε ως τελευταία εντολή στην καριέρα 45 ετών! «Πάμε να νικήσουμε!» Αυτό αποκάλυψε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά το φιλική αναμέτρηση προς τιμήν του Ντούσαν Ιβκοβιτς!

Ποιες ήταν οι ακριβείς λέξεις του Ντούντα; «Όπως του αρμόζει. Μας είπε πάμε να νικήσουμε, όπως πάντα,» εξήγησε ο Kill-Bill, ο παίκτης που σήκωσε πρώτος το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague, το 2012, μέσα στο Σινάν Ερντέμ!

Ο Σπανούλης είπε ακόμη για τον Ιβκοβιτς: «Είναι ένας θρυλικός προπονητής, μεγάλη προσωπικότητα και αποδείχθηκε από τον κόσμο που ήρθε απόψε στο γήπεδο για να τον τιμήσει. Είναι ένας προπονητής που σου βγάζει το 100%. Σου ανεβάζει τρομερά την ψυχολογία και πιστεύω δίνει στον κάθε παίκτη τον ρόλο που του αρμόζει. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Έτσι δίνει σε όλη την ομάδα την ευκαιρία να δουλέψει με τους ρόλους και τη φιλοσοφία που θέλει εκείνος».

Κι όταν ο Σπανούλης ρωτήθηκε για αν είναι ο Ίβκοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής που είχε ποτέ, απάντησε: «Σίγουρα είναι αν όχι ο καλύτερος, ένας από τους καλύτερους που έχω συνεργαστεί ποτέ. Με εξέλιξε απίστευτα σαν αθλητή, του είμαι ευγνώμον και είμαι τυχερός που τον είχα».

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Δεν έχεις πάντα την ευκαιρία να δουλέψεις με τέτοιους προπονητές

Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο παίκτης που είχε πετύχει το νικητήριο καλάθι, με πεταχτάρι, στην Κωνσταντινούπολη, στον τελικό της Euroleague, το 2012, τόνισε: «Δεν θέλω να πω πως ήταν ό,τι καλύτερο είχα, γιατί δεν θέλω να αδικήσω τους υπόλοιπους κόουτς. Ήταν χαρά, ευλογία και τύχη που τον είχα στην καριέρα μου. Γυρνώντας από τη Μάλαγα μου έδωσε ταυτότητα, με βοήθησε. Χάρηκα πάρα πολύ για εκείνον, το αξίζει. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν ένα παιχνίδι πιο… χαλαρό. Πάλι καλά που το σουτ αυτό δεν έγινε στην πραγματικότητα. Ήταν πολύ περίεργο και όμορφο το συναίσθημα που τον είχαμε έστω για ένα τάιμ άουτ. Μας βοήθησε πολύ. Και τον Σπανούλη και εμένα και τα μικρότερα παιδιά. Πολλές φορές μπορεί στη ζωή σου να μην έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις με τέτοιους προπονητές. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος κάθε μέρα».

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Τρόμος… η πρώτη ημέρα με τον Ιβκοβιτς»

Ο Κώστας Παπανικολάου, είπε από την πλευρά του για την εμπειρία του με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς: «Οι προσωπικότητες που βρέθηκαν στο γήπεδο ομολογούν πολλά για το ποιος ήταν και τι έκανε ο κόουτς, αλλά και τον σεβασμό που έχει στον χώρο του αθλητισμού. Ήταν τιμή μας και χαρά μας που ήμασταν σε αυτό το ματς, αλλά και που δουλέψαμε μαζί του. Του ευχόμαστε να βρει γαλήνη. Ήμουν σίγουρος ότι δεν θέλει να φύγει από το μπάσκετ. Απομένει να δούμε από ποιο πόστο θα συνεχίσει. Σημασία δεν έχουν ακριβώς τα λόγια, αλλά τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις που έρχονται από τα δύο χρόνια που περάσαμε μαζί. Στιγμές όμορφες και καλές και κακές. Όλες οι στιγμές «αποθηκεύονται» και έχεις να τις θυμάσαι.

Για εμένα ήταν ευλογία ότι βρισκόταν τότε ο κόουτς Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να τον ευχαριστήσω αρκετά για όσα μου έχει προσφέρει. Ήμουν ευλογημένος, που συνυπήρξα μαζί του».

Θυμήθηκε, εν συνεχεία την πρώτη ημέρα με τον Ιβκοβιτς στην προπόνηση: «Η πρώτη μέρα με τον κόουτς Ίβκοβιτς ήταν ο μεγαλύτερος… τρόμος που είχα ποτέ. Γενικά τον πρώτο χρόνο ήμουν «ψαρωμένος». Είναι και επιβλητικός χαρακτήρας. Όλο αυτό μου έδωσε ώθηση και κίνητρο να δουλέψω παραπάνω και να αρπάξω την ευκαιρία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024