Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση «αιωνίων» στο παρκέ του O2 World πριν την... μάχη

Συνάντηση «αιωνίων» στο παρκέ του O2 World πριν την… μάχη

Πριν από το μεγάλο ραντεβού της Παρασκευής οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού βρέθηκαν για λίγα λεπτά μαζί στον αγωνιστικό χώρο του «02 World», του εντυπωσιακού κλειστού γυμναστηρίου που θα φιλοξενήσει το φάιναλ-4 της Ευρωλίγκα. Στην απειρία τους αναφέρθηκαν οι «ερυθρόλευκοι», στην έλλειψη άγχους οι «πράσινοι».

-Ανταπόκριση από το Βερολίνο: Ο καύσωνας, οι προπονήσεις και το O2

66

Πριν από το μεγάλο ραντεβού της Παρασκευής οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού βρέθηκαν για λίγα λεπτά μαζί στον αγωνιστικό χώρο του «02 World», του εντυπωσιακού κλειστού γυμναστηρίου που θα φιλοξενήσει το φάιναλ-4 της Ευρωλίγκα. Για ένα τέταρτο της ώρας πριν τελειώσει η προπόνηση του Ολυμπιακού, οι παίκτες του Παναθηναϊκού μίλησαν στους εκπροσώπους τιου Τύπου, ενώ για τα 15 πρώτα λεπτά της «ερυθρόλευκης» προπόνησης, οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που συζήτησαν με τους δημοσιογράφους.

Παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης της Παρασκευής, το κλίμα μεταξύ των αθλητών ήταν – όπως αναμενόταν – εξαιρετικό.

Διαβάστε αναλυτικά την ανταπόκριση του in.gr από το Βερολίνο: Ο καύσωνας, οι προπονήσεις και το O2

Αυτό που προκύπτει από την προπόνηση του Ολυμπιακού είναι ότι η συμμετοχή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στον αγώνα είναι σίγουρη. Ο 25χρονος φόργουορντ ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα και μολονότι εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις, θα αγωνισθεί έστω και για λίγα λεπτά.

Ο πιο έμπειρος… πρωτάρης χαρακτήρισε εαυτόν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος δεν είχε αγωνισθεί στο φάιναλ-4 του 2007, καθώς ζούσε τότε την εμπειρία του ΝΒΑ. Ο 27χρονος γκαρντ, όμως, τόνισε ότι δεν έχει άγχος.

Ο Μάικ Μπατίστ υποστήριξε ότι «η πίεση θα είναι με το μέρος του Ολυμπιακού. Εμείς πρέπει απλώς να κάνουμε τη δουλειά μας».

Από πλευράς Ολυμπιακού, ο «παλιός» Θοδωρής Παπαλουκάς προσπαθεί να… νουτετήσει τους άπειρους συμπαίκτες του. «Για πολλά από τα παιδιά μέσα στην ομάδα μας αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή τους σε φάιναλ-4. Προσπαθώ να τους δώσω να καταλάβουν ότι θα πρέπει απλά να κάνουν μέσα στο γήπεδο, αυτό που κάνουν όλον το χρόνο, ώστε στο τέλος να είμαστε εμείς οι πρώτοι μάγκες!»

Χαρακτηριστικές της «ερυθρόλευκης» απειρίας είναι οι δηλώσεις του Γιάννη Μπουρούση. «Είναι το μεγάλο ματς της καριέρας μου. Και θα ήταν είτε έπαιζα με τον Ολυμπιακό, είτε με άλλη ομάδα. Δεν ξέρω εάν ήλθε η ώρα για να πάρουμε τον τίτλο. Θα δείξει…» δήλωσε ο 26χρονος σέντερ, ενώ ο Τζος Τσίλντρες δήλωσε απλά εκστασιασμένος.

Απόλυτα συγκεντρωμένος δήλωσε ο Κώστας Τσαρτσαρής: «Έχουν περάσει ήδη δύο εβδομάδες από τότε που αποκλείσαμε τη Σιένα και αυτές οι 20 ημέρες μοιάζουν λες και πέρασαν μόλις δύο. Ο χρόνος… πετά. Βρισκόμαστε μόνο λίγες ώρες πριν τον αγώνα και η πίεση γίνεται όλο και πιο έντονη.

» Η συγκέντρωσή μας, όμως ακολουθεί αντιστρόφως ανάλογη πορεία και τώρα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι από ποτέ. Δεν μπορώ να σας πω τα μυστικά μας, αλλά νομίζω πως στις λεπτομέρειες θα φανεί ποια είναι η καλύτερη ομάδα και αυτή θα είναι στον τελικό.

» Έχουμε παίξει ήδη τρεις φορές αντίπαλοι με τον Ολυμπιακό φέτος, αλλά ο στόχος είναι διαφορετικός και ο αγώνας της Παρασκευής είναι διαφορετικός. Θα κρατήσουμε τα θετικά από τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά αυτή τη φορά είναι μια διαφορετική ιστορία».

Ο Αντώνης Φώτσης δήλωσε:

«Ανυπομονούμε να παίξουμε. Πρέπει να δώσουμε το 100% για 40 λεπτά. Η ομάδα που θα παίξει πιο σκληρά και βέβαια καλύτερα για μεγαλύτερο διάστημα θα πάρει τη νίκη. Έχουμε προετοιμαστεί για τον ημιτελικό, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια που παίξαμε αντίπαλοι, μόνο με τη διαφορά πως αυτή τη φορά προετοιμαστήαμε ακόμη καλύτερα.

» Είναι εκπληκτικό συναίσθημα. Για μένα είναι μόλις το πρώτο μου φάιναλ φορ. Υπάρχει εκπληκτική οργάνωση και ελπίζω να γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι αύριο. Ο αγώνας Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στην Ευρώπη.

» Και οι δύο ομάδες θα παλέψουν σκληρά για τη νίκη. Μόνο αν είμαστε συγκεντρωμένοι 100%, θα καταφέρουμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Μόνο αν πιάσουμε το υψηλότερο επίπεδο στην απόδοσή μας θα φτάσουμε στον τελικό».

Ο Στράτος Περπέρογλου σχολίασε:

«Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και τα ριμπάουντ και να τους εμποδίσουμε να παίξουν σετ παιχνίδι. Είναι εκπληκτικοί στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ. Ένας παίκτης δεν έχει πολλές ευκαιρίες να βρεθεί σε ένα φάιναλ φορ και από την πλευρά μου ελπίζω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».

Πρώτο φάιναλ φορ Ευρωλίγκα για τους Ντούσαν Κέτσμαν, αλλά και τον Δημήτρη Βεργίνη, με τον τελευταίο να θυμάται πως σε ηλικία… επτά ετών παρακολούθησε τον ημιτελικό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Τελ Αβίβ.

«Αρχισα να παίζω μπάσκετ σε ομάδα σε ηλικία έξι ετών. Φυσικά και είδα τον ημιτελικό του 1994 στο Τελ Αβίβ, αλλά και αυτόν τον επόμενο χρόνο στη Σαραγόσα. Τι να πω για την ατμόσφαιρα… Είναι εκπληκτική.

» Ένα όνειρό μου πραγματοποιήθηκε. Τώρα εύχομαι να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του Ολυμπιακού και φυσικά να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Όλα είναι πρωτόγνωρα εδώ για μένα. Το γήπεδο είναι φανταστικό. Δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Το πιο ωραίο που έχω δει ποτέ. Όσο για την ομάδα είμαστε συγκεντρωμένοι, το κλίμα είναι καλό και όλοι είναι πανέτοιμοι» δήλωσε ο Δημήτρης Βεργίνης.

Ο Ντούσαν Κέτσμαν είπε από την πλευρά του:

«Μπορεί να μην έχω μεγάλο χρόνο συμμετοχής εφέτος, αλλά θα είμαι πανέτοιμος να βοηθήσω όποια στιγμή κι αν μου ζητηθεί. Ανυπομονώ να ζήσω για πρώτη φορά την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μαζί.

» Στην Ελλάδα, στο ΟΑΚΑ είναι μόνο οι δικοί μας φίλαθλοι και στο ΣΕΦ μόνο του Ολυμπιακού. Ακόμη και στον τελικό του Κυπέλλου ήταν πολύ λίγοι οι φίλαθλοι για κάθε ομάδα για να αποφευχθούν επεισόδια».

Αποστολή: Αθηνά Κόδρου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024