Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρίβερς και Έντι Τζόνσον στο πλευρό του Ολυμπιακού στο Βερολίνο

Ρίβερς και Έντι Τζόνσον στο πλευρό του Ολυμπιακού στο Βερολίνο

Το παρελθόν συνάντησε το παρόν του Ολυμπιακού στο Βερολίνο, το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο Ντέιβιντ Ρίβερς, που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο το 1997 στη Ρώμη, ο «πιστολέρο» Έντι Τζόνσον, ο πρώην αρχηγός Αργύρης Καμπούρης και ο Αλέκος Σπανουδάκης, που προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό εδώ και 61 χρόνια, συναντήθηκαν κι ευχήθηκαν τα καλύτερα στην ομάδα τους.

102

Το παρελθόν συνάντησε το παρόν του Ολυμπιακού στο Βερολίνο, το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγο πριν αρχίσει η δράση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Ενώ έξω από το ξενοδοχείο σε εξέλιξη βρισκόταν η πορεία των διαδηλωτών για την Πρωτομαγιά, τέσσερις «θρύλοι» του Ολυμπιακού γνώριζαν αποθέωση και λατρεία από τους φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά, στο πλαίσιο του πρoγράμματος εκδηλώσεων «Olympiacos Hospitality Center».

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς, που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο το 1997 στη Ρώμη, ο Έντι Τζόνσον «το πιστόλι», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά για την ταχύτητα που «εκτελούσε», ο πρώην αρχηγός Αργύρης Καμπούρης με το Νο 7 και ο Αλέκος Σπανουδάκης, που προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό εδώ και 61 χρόνια, όπως θυμήθηκε ο ίδιος.

Ο Ρίβερς ξεκίνησε τις δηλώσεις του: «Νίκη, νίκη, νίκη, αυτή είναι η Νο 1 ευχή μου. Τα παιδιά πρέπει να βγουν στο παρκέ και να συνειδητοποιήσουν πως απόψε θα έχουν μία μεγάλη ευκαιρία. Αυτή η στιγμή είναι στιγμή αυτοθυσίας, είναι η μεγαλύτερη στιγμή. Λατρεύω το μπάσκετ, τόσο που θα έπαιζα και δωρεάν.

»Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1997 είναι ανεκτίμητη. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μία ανάμνηση. Θέλω να τονίσω πως οι φίλαθλοί μας είχαν παίξει τότε πολύ μεγάλο ρόλο στην επίτευξη του στόχου. Κι εμείς βέβαια ήμασταν μεγάλη ομάδα, αλλά χωρίς τους φιλάθλους μας ίσως να μην είχαμε φτάσει τόσο ψηλά».

Ποιον παίκτη από την ομάδα του Ολυμπιακού που στις 22:00 ώρα Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζει; «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Είναι μια νεανική ομάδα και πολύ ισορροπημένη. Έχουν πολλές πιθανότητες να κατακτήσουν το τρόπαιο». Ο Ρίβερς πρόσθεσε:

«Ο Ολυμπιακός θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Η αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό δεν συγκρίνεται με τίποτα στον κόσμο. Μόνο με τα ντέρμπι Λέικερς – Σέλτικς μπορώ να τα συγκρίνω. Βέβαια, έχουν και κάτι από το πάθος που διακρίνει το κολλεγιακό πρωτάθλημα (NCAA).

»Η προβολή του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα χρειάζεται βελτίωση. Όταν προσπάθησα να εξηγήσω το πάθος και το ταλέντο των παικτών που παίζουν στην Ευρωλίγκα στους συμπατριώτες μου δεν με καταλάβαιναν».

Ρωτήθηκε τι θα έκανε σε περίπτωση που συναντούσε τον προπονητή του, Ντούσαν Ίβκοβιτς, με τον οποίο κατέκτησαν το «triple crown» το 1997. Ο Ρίβερς απάντησε: «Θα του έδινα ένα μεγάλο φιλί. Είναι άνθρωπος που δεν μιλά πολύ και οι εκφράσεις του προσώπου του τα λένε όλα». Ο Ρίβερς πρόσθεσε:

«Βρίσκομαι εδώ ως καλεσμένος του Ολυμπιακού αλλά και ως πρεσβευτής του μπάσκετ. Ελπίζω να βοηθήσω στην καλύτερη προβολή του φάιναλ φορ». Όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει Ντέιβιντ Ρίβερς στον Ολυμπιακό του σήμερα, απάντησε: «Δεν υπάρχει. Μία φορά υπήρξε Ντέιβιντ Ρίβερς. Ωστόσο το πάθος μου για την ομάδα και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού παραμένει το ίδιο».

«Γουάου» ήταν η αντίδραση του Έντι Τζόνσον, όταν είδε την τούρτα με τα 50 κεράκια, δώρο του Ολυμπιακού. «Μοιάζει λες κι είναι χθες. Αισθάνομαι τόσο υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ στο Βερολίνο δίπλα στην ομάδα. Ελπίζω να φέρουμε πίσω το τρόπαιο στον Πειραιά. Ευχή μου είναι να κατακτήσει τα πάντα ο Ολυμπιακός και όχι μόνο να νικήσει τον Παναθηναϊκό απόψε.

Η σεζόν στον Ολυμπιακό ήταν η καλύτερη στην καριέρα και στη ζωή μου. Δεν θα μπορούσα να είχα επιλέξει καλύτερη στιγμή να έρθω στην Ευρώπη, στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα. Η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος σίγουρα είναι η ανάμνηση που ξεχωρίζω, αλλά θυμάμαι και το φάιναλ φορ του 95 στη Σαραγόσα. Πάλι τότε θα επέλεγα να αγωνίζομαι. Το μπάσκετ σίγουρα έχει αλλάξει, το απολάμβανα τότε, το απολαμβάνω και σήμερα, αλλά δεν ανταλλάσσω με τίποτα τις αναμνήσεις μου».

«Με αυτά τα παιδιά γίναμε Ολυμπιακοί» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος και πρόσθεσε: «Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να τους βραβεύσουμε και ελπίζουμε να μας φέρουν τύχη». 

«Στα 61 χρόνια που είμαι στον Ολυμπιακό ποτέ δεν είδα τέτοιους προέδρους. Με την υποστήριξη των αδελφών Αγγελόπουλων θα πάρουμε πολλά πρωταθλήματα», ευχήθηκε ο Αλέκος Σπανουδάκης. «Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας», ήταν τα λόγια του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ, Χρήστου Σταυρόπουλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024