Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξύλο στο «φιλικό» Ελλάδα-Σερβία, διακόπηκε οριστικά ο αγώνας

Ξύλο στο «φιλικό» Ελλάδα-Σερβία, διακόπηκε οριστικά ο αγώνας

Απίστευτα επεισόδια μεταξύ παικτών λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα (74-73, 37'.20'') της Ελλάδας με τη Σερβία στο ΟΑΚΑ, για το τουρνουά «Ακρόπολις», το οποίο διακόπηκε οριστικά. Όλα ξεκίνησαν από διένεξη Τεόντοσιτς-Φώτση, ο Κρστιτς έριξε καρέκλα στον Μπουρούση (καταθέσε στην Αστυνομία) που άνοιξε το κεφάλι του, σε μία γενικευμένη σύρραξη άνευ προηγουμένου. Φωτορεπορτάζ από τα επεισόδια...

Απίστευτα επεισόδια μεταξύ παικτών λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα (74-73, 37.20») της Ελλάδας με τη Σερβία στο ΟΑΚΑ, για το τουρνουά «Ακρόπολις», το οποίο διακόπηκε οριστικά.

Όλα ξεκίνησαν από διένεξη Τεόντοσιτς-Φώτση, με τον πρώτο να ρίχνει μπουνιά στον Ελληνα αρχηγό.

Στη συνέχεια ο Κρστιτς έριξε καρέκλα στον Μπουρούση που άνοιξε το κεφάλι του, σε μία γενικευμένη σύρραξη άνευ προηγουμένου.

Απέμεναν 2 λεπτά και 40΄΄ για τη λήξη, ο ηλεκτρονικός πίνακας στο ΟΑΚΑ έγραφε 74-73 υπέρ της Ελλάδας, όταν ο Μίλος Τεόντοσιτς υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Αντώνη Φώτση.

Ο αρχηγός της Εθνικής προέταξε το δάχτυλο στο Σέρβο διεθνή πόιντ γκαρντ, με τον τελευταίο να αντιδρά χτυπώντας τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

Ο Φώτσης αντέδρασε, στη μέση μπήκε για… μάχη και ο Κώστας Τσαρτσαρής, που αντάλλαξε μπουνιές με τον Κέσελι και μέσα σε δευτερόλεπτα έγινε σύρραξη…

Ο Γιάννης Μπουρούσης δέχτηκε μία καρέκλα από τον Νέναντ Κριστιτς, όταν προσπάθησε να βοηθήσει τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, που δέχοταν ασταμάτητα χτυπήματα από τον Σερβο σέντερ.

Ο Τεόντοσιτς αν και πρωταγωνιστής αγκάλιασε τον πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Σοφο σε μια προσπάθεια να τον σταματήσει, όμως ήταν ήδη αργά για αυτό που είχε δημιουργήσει.

Στην φυσούνα -κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων, υπήρξε νέο επεισόδιο ανάμεσα σε Μπουρούση και Κρστιτς, με τον Ιβκοβιτς να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Νωρίτερα, 8.53» πριν από τη λήξη, ο τεχνικός της Σερβίας και του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε δεχτεί τεχνική ποινή για διαμαρτυρία για ένα φάουλ και όταν είπε στον πρώτο διαιτητή Χρήστο Χριστοδούλου «δεν ντρέπεσαι λίγο;», εκείνος τον τιμώρησε με δεύτερη τεχνική ποινή που σύμφωνα με τον κανονισμό προβλέπει και απομάκρυνση από τον πάγκο… όπερ και εγένετο.

Εγινε και αγώνας

Η εθνική ξεκίνησε το ματς για ακόμη μια φορά εντυπωσιακά (13-5 με 8-0 σερί), αλλά με επιμέρους σκορ 10-4, οι Σέρβοι μείωσαν σε 17-15. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν για ακόμη μια φορά ασταμάτητος, ο Νίκος Ζήσης έκανε δουλειά και στις δύο μεριές του παρκέ με αποτέλεσμα η Εθνική μας να προηγηθεί 27-26 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Σέρβοι, όμως, έδειξαν να… πατούν καλύτερα στη δεύτερη περίοδο, ο Νέναντ Κρστιτς έκανε ζημιά μέσα από τη ρακέτα, οι Σαβάνοβιτς και Τέπιτς αποδείχθηκαν άξιοι συμπαραστάτες του σέντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και έτσι οι Σέρβοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (42-41).

Τα τρία φάουλ με τα οποία χρεώθηκε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αποσυντόνισαν την εθνική τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό οι φιλοξενούμενοι.

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε έντονο διάλογο με τον έναν εκ των τριών διαιτητών της αναμέτρησης, Χρήστος Χριστοδούλου, με τον προπονητή της Σερβίας μάλιστα να δέχεται δύο απανωτές τεχνικές ποινές και να αποβάλλεται από το ματς.

Στη συνέχεια, και ενώ απέμεναν δύο λεπτά και σαράντα δευτερόλεπτα για να λήξει το παιχνίδι και το σκορ ήταν 74-73 υπέρ της Εθνικής, οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια και στη συνέχεια το παρκέ μετατράπηκε σε ρινγκ. Οι διαιτητές αποφάσισαν να διακοπή οριστικά το ματς και για την ιστορία, η Εθνική να πάρει τη νίκη με 74-73.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024