Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία υπέταξε το Πουέρτο Ρίκο, επίδειξη δύναμης από την Τουρκία

Η Ρωσία υπέταξε το Πουέρτο Ρίκο, επίδειξη δύναμης από την Τουρκία

Η Ρωσία κατάφερε να κερδίσει στο κρίσιμο ματς του ελληνικού ομίλου το Πουέρτο Ρίκο (με το οποίο αγωνίζεται η Ελλάδα την Κυριακή) με 75-66. Το σκορ ήταν πολύ κλειστό μέχρι το τέλος του δ' δεκαλέπτου, όπου οι ηττημένοι χωρίς την βοήθεια του Αρόγιο (τραυματίστηκε) παραδόθηκαν. Με τον κόσμο στο πλευρό της η Τουρκία ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο της Ακτής Ελεφαντοστού στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ, νικώντας με 86-47.

Η Ρωσία κατάφερε να κερδίσει στο κρίσιμο ματς του ελληνικού ομίλου το Πουέρτο Ρίκο (με το οποίο αγωνίζεται η Ελλάδα την Κυριακή) με 75-66. Το σκορ ήταν πολύ κλειστό μέχρι το τέλος του δ’ δεκαλέπτου, όπου οι ηττημένοι χωρίς την βοήθεια του Αρόγιο (τραυματίστηκε) παραδόθηκαν.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ αστοχίας τόσο στα σουτ από την περιφέρεια, όσο και στις ελεύθερες βολές. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 14-8!

Στη συνέχεια ο ρυθμός αυξήθηκε αισθητά, με τους ρώσους να αποκτούν ελαφρό προβάδισμα, χάρη στα στοιχεία ομάδας που έδειχναν, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους, οι οποίοι στηρίζονταν κυρίως στις επιθετικές εξάρσεις των Σαντιάγκο και Αρόγιο και λιγότερο στο ομαδικό παιχνίδι. Ετσι το πρώτο μέρος έληξε 36-34 υπέρ των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ.

Εμφανώς βελτιωμένοι, αλλά και μεγαλύτερη μαχητικότητα στο παιχνίδι τους, μπήκαν οι παίκτες των δύο ομάδων στην επανάληψη. Οι πορτορικανοί απέκτησαν για πρώτη φορά την πρωτοβουλία κινήσεων, φτάνοντας μάλιστα στο 48-41. Από το σημείο εκείνο όμως ήρθε… το θρίλερ, αφού μετά τον τραυματισμό του καλύτερου μέχρι τότε παίκτη της ομάδας, Κάρλος Αρόγιο, οι ρώσοι βγήκαν με τη σειρά τους στην αντεπίθεση και πορεύτηκαν πόντο πόντο με τους αντιπάλους τους μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου, το οποίο έληξε 54-55.

Στο τελευταίο μέρος όμως ήταν η σειρά των ρώσων να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί, αφού με δυνατό πρέσινγκ στην περιφέρεια, αλλά και σωστές επιλογές κοντά στη ρακέτα, ξέφυγαν 10 πόντους, και πήραν την πολύτιμη νίκη με 75-66.

Τα δεκάλεπτα: 14-8, 22-26, 54-55, 75-66

Τουρκία – Ακτή Ελεφαντοστού 86-47

Με τον κόσμο στο πλευρό της η Τουρκία ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο της Ακτής Ελεφαντοστού στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ. Οι «οικοδεσπότες» δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στους Aφρικανούς, τους οποίους και διέλυσαν με 86-47.

Από την πρώτη περίοδο οι Tούρκοι επέβαλαν το ρυθμό τους στο παιχνίδι και ξέφυγαν με 12 πόντους (23-11). Η καλή εμφάνιση του Τουντσερί και η καλή άμυνα των τούρκων έκαναν ακόμη πιο εύκολο το έργο τους στη δεύτερη περίοδο, με αποτέλεσμα να πάνε με αέρα 18 πόντων στα αποδυτήρια, για την ανάπαυλα του ημιχρόνου (40-22, 20′).

Οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού ήταν μαχητικοί, αλλά δεν είχαν την ποιότητα να απειλήσουν τους Tούρκους. Η ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει και με πολυφωνία στην επίθεση διατήρησε το προβάδισμά της (53-36, 30′).

Στην τελευταία περίοδο δεν υπήρχε αγωνία για το ποιος θα αναδειχθεί νικητής, οι παίκτες της Ακτής παραδόθηκαν και αυτοί της Τουρκίας, απλά προσπάθησαν να ικανοποιήσουν τον κόσμο τους που γέμισε την Ankara Arena. Με κορυφαίους τους Ονάν και Ιλιασόβα οι Tούρκοι επικράτησαν με 86-47.

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 22-40, 36-53, 47-86

Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Ρότσα (Πορτογαλία), Έγκο (Λίβανος)

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Ραντοάλντ Ντεσαρζάν): Αμπουό, Ντιαμπατέ 5 (1), Σουμαορό, Κονατέ 4, Λαμιζανά 6, Εντιαγέ, Ασί 4, Καλέ 10 (2), Ταπέ 2, Εντί 9 (2), Κονέ 7

ΤΟΥΡΚΙΑ (Μπόγκνταν Τάνιεβιτς): Ακιόλ 2, Γκιουλέρ 8 (2), Ερμίς, Ονάν 18 (4), Ιλιάσοβα 17 (3), Ερντέν 6, Τουντσερί 9 (3), Σαβάς 4, Γκονλούμ 6, Αρσλάν 2, Ασίκ 8, Τούρκογλου 6

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024