Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα «χρειάστηκε» η Κίνα με την Ακτή, δύσκολα η Τουρκία τη Ρωσία

Τα «χρειάστηκε» η Κίνα με την Ακτή, δύσκολα η Τουρκία τη Ρωσία

Μπορεί η Κίνα να παρουσιάστηκε ανταγωνιστική κόντρα στην Εθνική Ελλάδας στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ, ωστόσο, στον δεύτερο αγώνα της για τον 3ο όμιλο τα... χρειάστηκε κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού την οποία κέρδισε στο τέλος με 83-73. Στο άλλο ματς του ομίλου, η οικοδέσποινα Τουρκία, επικράτησε δύσκολα της Ρωσίας με 65-56.

Μπορεί η Κίνα να παρουσιάστηκε ανταγωνιστική κόντρα στην Εθνική Ελλάδας στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ, ωστόσο, στον δεύτερο αγώνα της για τον 3ο όμιλο τα… χρειάστηκε κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού την οποία κέρδισε στο τέλος με 83-73.

Οι Κινέζοι χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα πήραν τη νίκη απέναντι στους Ιβοριανούς, οι οποίοι με εξαίρεση την καλή αρχή του δεύτερου και του τέταρτου δεκαλέπτου, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους, γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα τους στη διοργάνωση.

Χωρίς θέαμα, αλλά και σκοράρισμα άνοιξε το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μη μπορούν να βρουν ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Το συγκρότημα του Ραντοάλντ Ντεσαρζάν μπήκε πιο μαχητικά στο παιχνίδι, στηριζόμενο κυρίως στην επιθετική δεινότητα του Κονατέ. Σε αντίθεση με την πρεμιέρα απέναντι στην Τουρκία, οι αφρικανοί έχασαν πολύ λιγότερες φορές τη μπάλα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για κάτι καλό, γεγονός που τους κράτησε κοντά στο σκορ με τους αντιπάλους τους.

Από τις αρχές όμως του δευτέρου δεκαλέπτου, οι Κινέζοι μπήκαν μπροστά στο σκορ, παίρνοντας τα ηνία της αναμέτρησης. Με το βαρύ πυροβολικό, Ζίζι Γουάνκ σε αρκετά καλή μέρα, αλλά και χάρη στο ομαδικό πνεύμα της ομάδας, η Κίνα εξασφάλισε μια καλή διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 41-33.

Σε θρίλερ μετατράπηκε το δεύτερο μέρος, με την Ακτή να πραγματοποιεί μια δυναμική αντεπίθεση, προσπαθώντας να μπει και πάλι στο παιχνίδι, μειώνοντας μάλιστα στους 10 πόντους. Οι αφρικανοί όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού ανακτώντας το αβαντάζ της ψυχολογίας, αλλά και την ευστοχία τους κυρίως στα τρίποντα, μείωσαν ακόμα περισσότερο (80-73).

Οι Κινέζοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, αφού με παιχνίδι τακτικής, αρκετά κλεψίματα και σωστές επιλογές κοντά στη ρακέτα ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τη νίκη με 83-73.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 41-33, 66-51, 83-73

Διαιτητές: Εστεβές (Αργεντινή), Μαράνιο (Βραζιλία), Γκοντέ (Κένυα)

ΚΙΝΑ (Μπομπ Ντάνγουολντ): Ντινγκ 7 (2), Λιου 12, Γιου, Ουάνγκ 25 (5), Σουν 1, Γι 26, Γκούο, Σου, Γουάνγκ 8, Ζου 4.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Ραντοάλντ Ντεσαρζάν): Αμπουό 8 (2), Ντιαμπατέ 20 (4), Κονατέ 11 (1), Λαμιζανά 3, Εν’Ντιαγέ, Ασί 9, Καλέ 7 (1), Ταπέ, Έντι 9 (1), Κονέ 6 (1).



Τουρκία-Ρωσία 65-56

H Toυρκία ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι του 3ου ομίλου για τη δεύτερη αγωνιστική του Μουντομπάσκετ, καθώς νίκησε 65-56 την Ρωσία στην κατάμεστη Ankara Arena.

Οι διοργανωτές, παρά τη στήριξη του κόσμου τους, τα βρήκαν σκούρα στην πρώτη περίοδο απέναντι στους Ρώσους και ήταν μπροστά στο σκορ μόλις με έναν πόντο (16-15).

Στη δεύτερη περίοδο, όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι Τούρκοι έσφιξαν την άμυνά τους και δέχθηκαν μόλις επτά πόντους, με αποτέλεσμα να πάνε με διαφορά ασφαλείας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου (33-22).

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν με σερί 6-0 την τρίτη περίοδο (28-33), αλλά η αντεπίθεσή τους δεν είχε συνέχεια. Οι Τούρκοι βρήκαν τις απαιτούμενες λύσεις και κατάφεραν να ανεβάσουν εκ νέου τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (48-37).

Το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, αλλά είχε ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του. Οι Ρώσοι πλησίασαν και πάλι τους Τούρκους, αλλά στην πιο κρίσιμη στιγμή ανέλαβε δράση ο Χινταγέντ Τούρκογλου, ο οποίος έβαλε τέλος στα όνειρα των Ρώσων.

Η Τουρκία επικράτησε με 65-56 και μαζί με την Ελλάδα οδηγεί την κούρσα στον τρίτο όμιλο. Συνεπώς, το ματς της Τρίτης ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει και την πρωτιά στον όμιλο.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Μπόγκνταν Τάνιεβιτς):
Ακιόλ, Γκιουλέρ 3 (1), Ονάν 3 (1), Ιλιάσοβα 10 (1), Ερντέν 9, Τουντσερί 5 (1), Σαβάς, Γκονλούμ 2, Αρσλάν 9 (3), Ασίκ 10, Τούρκογλου 14 (2).

ΡΩΣΙΑ (Ντέιβιντ Μπλατ):
Βορόντσεβιτς 5 (1), Κολέσνικοφ, Μπίκοφ 10 (2), Φριτζόν 5 (1), Καούν 13, Πονκρασόφ 2, Μόνια 13 (3), Κβοστόφ 6 (2), Βορόνοφ 1, Μοζγκόφ 1.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,www.sport.gr

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024