Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαλαρά στους «8» η Σλοβενία με νίκη επί της Αυστραλίας

Χαλαρά στους «8» η Σλοβενία με νίκη επί της Αυστραλίας

Η Σλοβενία δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στην Αυστραλία και πήρε μια πανεύκολη πρόκριση στην προημιτελική φάση του Μουντομπάσκετ, επικρατώντας των καγκουρώ με 87-58. Οι αυστραλοί παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν προβλημάτισαν σε κανένα σημείο του αγώνα τους παίκτες του Μέμι Μπετσίροβιτς, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν στους «8» της διοργάνωσης τον νικητή του παιχνιδιού Τουρκία - Γαλλία.

Η Σλοβενία δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στην Αυστραλία και πήρε μια πανεύκολη πρόκριση στην προημιτελική φάση του Μουντομπάσκετ, επικρατώντας των καγκουρώ με 87-58. Οι αυστραλοί παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν προβλημάτισαν σε κανένα σημείο του αγώνα τους παίκτες του Μέμι Μπετσίροβιτς, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν στους «8» της διοργάνωσης τον νικητή του παιχνιδιού Τουρκία – Γαλλία.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του αγώνα…

Στο μηδέν για 6’40»

Κάτι η πιεστική άμυνα των Σλοβένων, κάτι η αστοχία των αυστραλών (0/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα) και χρειάστηκε να περάσουν 6’40» για να βρουν τα καγκουρό τον δρόμο για το καλάθι των αντιπάλων τους. Στο μεταξύ, οι παίκτες του Μπετσίροβιτς έτρεξαν ένα σερί 12-0 και πήραν μια άνετη διαφορά, την οποία κράτησαν μέχρι το τέλος της πρώτη περιόδου (16-8).

Τραγική εικόνα σε άμυνα κι επίθεση

Η Σλοβενία χτύπησε από την περιφέρεια στο δεύτερο δεκάλεπτο και αφού τα επιθετικά όπλα των αυστραλών σίγησαν, ήταν λογικό η διαφορά να εκτοξευτεί πολύ γρήγορα σε… δυσθεώρητα ύψη. Η soft άμυνα των παικτών του Μπράουν οδήγησε στις συνεχόμενες τρίποντες βόμβες των Μπετσίροβιτς, Λάκοβιτς, Ούντριχ και Σλόκαρ για το 28-12 του 14`.

Στον αντίποδα, οι αυστραλοί έψαχναν λύσεις μέσα στη ρακέτα από τους Αντερσεν, Μάριτς και Νίλσεν, όμως η εμφάνιση των ψηλών των καγκουρό ήταν το λιγότερο αποκαρδιωτική, με αποτέλεσμα το τέλος του ημιχρόνου να βρει τους Σλοβένους μπροστά με double-score (42-21).

Συντήρηση και… show

Ο μοναδικός που έδειχνε να πιστεύει στην ανατροπή για τους αυστραλούς ήταν ο Πάτρικ Μιλς, όμως κι αυτός πάνω στη… φούρια του υπέπεσε σε λάθη, που -σε συνδυασμό και με την ανυπαρξία των συμπαικτών του- έδωσαν το δικαίωμα στους Σλοβένους να διατηρήσουν με μεγάλη άνεση τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, φτάνοντάς την στο μάξιμουμ του +35 (87-52) στα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Σλοβένους να βρίσκουν χώρους και να τρέχουν την μπάλα, δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές του Σινάν Ερντέμ Ντομ να παρακολουθήσουν όμορφες φάσεις και κυρίως ένα ρεσιτάλ από τα 6.25μ. (οι σλοβένοι τελείωσαν το παιχνίδι με ποσοστό 48% – 16/33).

Τα δεκάλεπτα: 16-8, 42-21, 71-45, 87-58

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Μέμι Μπετσίροβιτς): Σλόκαρ 8 (2), Λάκοβιτς 19 (5), Ρίζβιτς 4, Μπετσίροβιτς 8 (2), Κλόμπουκαρ 1, Ούντριχ 3 (1), Νάχμπαρ 7 (1), Ντράγκιτς 10 (2), Γιάγκοντνικ 5 (1), Ζούπαν 8 (2), Βίντμαρ 2, Μπρέζετς 12.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπρετ Μπράουν): Μάρτιν 2, Μιλς 13 (1), Γκίμπσον, Ίνγκλις 13, Νιούλεϊ 3, Μάρκοβιτς, Μπάρλοου 2, Ουόρθινγκτον 2, Μπάινς 2, Άντερσεν 8 (1), Νίλσεν 12, Μάριτς 1.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024