Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός τετράδας η εθνική, την Παρασκευή κόντρα στη Σερβία

Εκτός τετράδας η εθνική, την Παρασκευή κόντρα στη Σερβία

Αυτή τη φορά η παράδοση δεν τηρήθηκε και η εθνική μας ομάδα μπάσκετ ηττήθηκε από τη Γαλλία 64-56 στον μεταξύ τους προημιτελικό για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Οι «τρικολόρ» πήραν για την πρόκριση για τα ημιτελικά, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα συνεχίσει στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8, επικεντρώνοντας την προσοχή του στο στόχο του Προολυμπιακού Τουρνουά. Κάτι που θα επιτευχθεί εάν την Παρασκευή περάσει το εμπόδιο της Ρωσίας, στο ματς που θα αρχίσει στις 15:00.

Αυτή τη φορά η παράδοση δεν τηρήθηκε και η εθνική μας ομάδα μπάσκετ ηττήθηκε από τη Γαλλία 64-56 στον μεταξύ τους προημιτελικό για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Οι «τρικολόρ» πήραν για την πρόκριση για τα ημιτελικά, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα συνεχίσει στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8, επικεντρώνοντας την προσοχή του στο στόχο του Προολυμπιακού Τουρνουά. Κάτι που θα επιτευχθεί εάν την Παρασκευή περάσει το εμπόδιο της Σερβίας, στο ματς που θα γίνει την Παρασκευή στις 15:00.

Στον αντίποδα, οι Γάλλοι συνεχίζουν στα ημιτελικά, όπου στο δρόμο τους προς τα μετάλλια θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ίδιου ζευγαριού.


Η εικόνα του αγώνα

Καταστροφικό το τελευταίο δεκάλεπτο, όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε την αυτοσυγκέντρωση, στην άμυνα δέχθηκε 24 πόντους, ενώ δεν κατάφερε να κρατήσει «εγκλωβισμένο» τον ΝΒΑερ, Τόνι Πάρκερ, που σημείωσε σε αυτό το διάστημα 8 κομβικούς πόντους. Κυρίως, όμως το παιχνίδι χάθηκε στην επίθεση για την Ελλάδα στο 4ο δεκάλεπτο, όταν δεν μπήκαν τα μακρινά σουτ, ενώ Μπουρούσης και Φώτσης δεν εκμεταλλεύτηκαν φάουλ… δώρα της Γαλλίας, ευστοχώντας μόνο σε μία βολή ο καθένας.

Κορυφαίος των Γάλλων ο άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς, Τόνι Πάρκερ με 18 πόντους, ενώ σημαντική ήταν συμβολή του Νάντο Ντε Κολό με 12 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 16 στον αγώνα και του Νικολά Μπατούμ με 10 στην τελευταία περίοδο (!) και 15 στο σύνολο.

Από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που πλέον παίζει «τελικό» απέναντι στον ηττημένο του Σερβία-Ρωσία για την πρόκριση στο Προολυμπιακό Τουρνουά, ο Γιάννης Μπουρούσης με νταμπλ νταμπλ σε πόντους και ριμπάουντ (17π.-11ρ.) έδειχνε ο μοναδικός παίκτης που πίστεψε στην υπέρβαση.

Η Εθνική δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το μούδιασμα των Γάλλων στις αρχές του πρώτου δεκαλέπτου και βασιζόμενη στην ασφυκτική άμυνα και στις σωστές επιλογές στην επίθεση έτρεξε από το 7-4 σερί 8-0, το οποίο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Φώτση, και περίπου 4 λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου προηγήθηκε με 15-4. Ωστόσο, οι «τρικολόρ» βρήκαν τις λύσεις, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και με «αιχμή του δόρατος» στην επίθεση τους Ντε Κολό (5π., 1 τριπ.), Πάρκερ απάντησαν με δικό τους σερί 8-0 και μείωσαν στα 53» σε 15-12, για να κλείσουν το δεκάλεπτο στο -3 (17-14).

Με το σύνολο του Ζούρου να μη βρίσκει το πολυπόθητο σουτ από τα 6.75, τη Γαλλία να παίρνει δεύτερες ευκαιρίες από τα επιθετικά ριμπάουντ, και τον Ντε Κολό να αποτελεί τη μόνιμη απειλή της άμυνας της Εθνικής (12π. στο ημ.), η ισοφάριση για τους «τρικολόρ» δεν άργησε να έρθει… Φώτσης και Παπανικολάου ανέβασαν με το… καλημέρα τη διαφορά στους +7 (21-14), αλλά ο Ντε Κολό πέτυχε την ισοφάριση (21-21) στο 13′ με πέντε προσωπικούς πόντους του. Ωστόσο, η είσοδος του Μπουρούση στον αγωνιστικό χώρο (στο 13′), έφερε τις απαραίτητες λύσεις κάτω από το καλάθι. Ο Έλληνας σέντερ με έξι προσωπικούς πόντους στη δεύτερη περίοδο και με καθοριστικές επεμβάσεις απέναντι στο Νοά, που είχε κάνει δύσκολη τη ζωή του Κουφού, κράτησε το προβάδισμα της Εθνικής και με κάρφωμα του -μετά από ασίστ του Βασιλειάδη- έστειλε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα αποδυτήρια στο +4 (31-27).

Ο τραυματισμός του κορυφαίου σε άμυνα και ριμπάουντ, Γιοακίμ Νοά, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του 3ου δεκαλέπτου κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της Εθνικής, η οποία όμως και πάλι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την απουσία του σέντερ των Σικάγο Μπουλς. Μπουρούσης και Καϊμακόγλου «χτύπησαν» μέσα στη ρακέτα και η διαφορά ανέβηκε και πάλι στους +7 πόντους (39-32, στο 25′). Ωστόσο, οι Γάλλοι έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και κατάφεραν να ισοφαρίσουν εκ νέου (40-40). Τρίποντο ανάσα του Καλάθη (43-40) για την εθνική, που με καλές επιστροφές στην άμυνα κράτησε την υπέρ της διαφορά, μέχρι τη λήξη της περιόδου.

Λάθη, χαμένα ριμπάουντ, έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα και αστοχία στοίχισαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην κρίσιμη τελευταία περίοδο. Ο Πάρκερ βρήκε τους διαδρόμους (8π. σε αυτό το διάστημα), ο Μπατούμ έφερε την καταστροφή (10π. στην 4η περ.) και η Γαλλία με επιμέρους σκορ 14-6 έφερε τους «τρικολόρ» στο 35′ στο +5 (54-49). Τρεις διαδοχικοί πόντοι του Μπουρούση με 3/4 βολές και 1/2 βολές του Φώτση μάζεψαν τη διαφορά (56-54, 2.22 πριν τη λήξη), αλλά ο Μπατούμ απάντησε και διαμόρφωσε με 4 σερί πόντους το 60-54. Ο Ζήσης προσπάθησε, αλλά με τα τρίποντα να μην μπαίνουν και το χρόνο να μην είναι με το μέρος της εθνικής η ήττα ήρθε φυσιολογικά με 64-56.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 27-31, 40-43, 64-56

Διαιτητές: Χουάν Αρτεάγκα (Ισπανία), Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Πέτρι Μάντιλα (Φινλανδία)

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 17 (11ρ.), Ζήσης 6, Βασιλειάδης, Καλάθης 7 (1), Φώτσης 9 (2), Παπανικολάου 4, Μπράμος 2, Κουφός 5, Καϊμακόγλου 6.

ΓΑΛΛΙΑ (Βενσάν Κολέ): Νοά 5, Μπατούμ 15 (3), Σεραφάν, Αλμπισί, Καουντί 2, Πάρκερ 18, Τραορέ 6, Πιετρίς 2, Ντε Κολό 16 (2), Ντιαό, Ζελαμπάλ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024