Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιβλήθηκαν της Λετονίας, αλλά χρειάζονται νίκη και με Ιταλία

Επιβλήθηκαν της Λετονίας, αλλά χρειάζονται νίκη και με Ιταλία

Η εθνική γυναικών επικράτησε 63-49 της Λετονίας στο κλειστό του Αγίου Θωμά, σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του Ε' ομίλου, φτάνοντας τις 4 νίκες σε 6 αγώνες για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2013, και πλέον χρειάζεται νίκη την ερχόμενη Τετάρτη στην Ιταλία απέναντι στην εθνική της γειτονικής χώρας, προκειμένου να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στη Γαλλία.

Η εθνική γυναικών επικράτησε 63-49 της Λετονίας στο κλειστό του Αγίου Θωμά, σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του Ε΄ ομίλου, φτάνοντας τις 4 νίκες σε 6 αγώνες για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2013, και πλέον χρειάζεται νίκη την ερχόμενη Τετάρτη στην Ιταλία απέναντι στην εθνική της γειτονικής χώρας, προκειμένου να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στη Γαλλία.

Η ομάδα του Αλέκου Δάγλα ήθελε το +17, διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στη Λετονία (63-46), αλλά, αν και προσπέρασε με 22 πόντους (47-25 στο 16΄ και 49-27 στο 17΄), στο τέλος δεν κατάφερε να τη διατηρήσει.

Γι’ αυτό και οι Λετονές συνεχίζουν να ελπίζουν στην κατάληψη της 2ης θέσης του ομίλου και θα περιμένουν το αποτέλεσμα του αγώνα Ιταλία-Ελλάδα, για να ξέρουν οριστικά αν θα δώσουν το παρόν στο Ευρωμπάσκετ του 2013. Πρώτη σκόρερ της εθνικής ήταν η Σωτηρίου με 13 πόντους (3 τρίποντα) και 8 ριμπάουντ.

«Νταμπλ νταμπλ» σημείωσε η Χατζηνικολάου με 10 πόντους και 11 ασίστ. Η Σπανού πρόσθεσε 11 πόντους, ενώ πολύ καλή ήταν και η Παπαμιχαήλ με 7 πόντους και 7 ριμπάουντ. Για τη Λετονία, η Ταμάνες ήταν η κορυφαία με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα:
13-11, 34-20, 52-35, 63-49.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλέντζου, Σπαθάρου 1, Δημητράκου 8 (2), Χατζηνικολάου 10, Κοτσοπούλου, Παπαμιχαήλ 7, Λύμουρα 5 (1), Σωτηρίου 13 (3), Κοσμά 6 (2), Σκιαδοπούλου 2, Σπανού 11 (1).

ΛΕΤΟΝΙΑ: Νιέντολα 6, Ταμάνε 11, Γιανσόνε 6 (1), Ορέλικα 5 (1), Πουτνίνα 7, Καρκλίνα 3, Κραστίνα 7, Στεϊνμπέργκα, Έιμπελε 4 (1).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Αλέκος Δάγλας (προπονητής εθνικής γυναικών): «Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, αυτό το παιχνίδι ήταν συνέχεια της πολύ καλής εμφάνισης που κάναμε στη Φινλανδία. Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έπαιξε με μυαλό και πάθος. Κερδίσαμε μια πολύ καλή ομάδα, φτάσαμε πολύ κοντά στο να πάρουμε και τη διαφορά. Πάμε τώρα στον αγώνα με την Ιταλία όπου θέλουμε τη νίκη. Θέλουμε την πρόκριση».

Όλγα Χατζηνικολάου: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, παίξαμε πολύ καλά και είμαι πολύ περήφανη για τις συμπαίκτριές μου. Παίξαμε με πάθος και μας μένει μία πίκρα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη διαφορά. Έχουμε τώρα έναν τελικό την Τετάρτη με την Ιταλία. Αν παίξουμε με το ίδιο πάθος θα είμαστε εμείς που θα πάρουμε τη νίκη».

Άιγκαρς Νέριπς (προπονητής εθνικής Λετονίας): «Η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλή άμυνα, έπαιξε επιθετικό μπάσκετ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου ήταν και πολύ εύστοχη στα τρίποντα. Αυτό εξάλλου είναι το παιχνίδι της Ελλάδας που είναι φύσει επιθετικό. Ελπίζουμε βέβαια να κερδίσει η Ιταλία την Ελλάδα, γιατί αυτό μας συμφέρει στην παρούσα φάση. Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που αντέδρασε η ομάδα μου στο τελευταίο δεκάλεπτο».

Ζάνε Ταμάνε: «Είμαι πολύ απογοητευμένη, η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλά είχε διαβάσει το παιχνίδι μας και αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα. Προσπαθήσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο το γεγονός ότι μειώσαμε τη διαφορά σημαίνει κάτι. Κατά τη γνώμη μου στην Ιταλία θα γίνει ένας αγώνας αμφίρροπος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024