Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Τρινκιέρι «έκοψε» Βασιλειάδη και Κατσίβελη από την Εθνική

Ο Τρινκιέρι «έκοψε» Βασιλειάδη και Κατσίβελη από την Εθνική

Επιστροφή από την Γερμανία για την Εθνική, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά του Ουλμ. Πλέον, με τη συμμετοχή της στο τουρνουά «Ακρόπολις» μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας, για το επερχόμενο Eurobasket της Σλοβενίας (4-22/9). Αυτό, όμως, θα συμβεί χωρίς τους Κώστα Βασιλειάδη και Δημήτρη Κατσίβελη, αφού όπως τους ενημέρωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκιέρι, δεν θα τους χρειαστεί στη συνέχεια. Επίσης κατά την άφιξη της Εθνικής από το Ουλμ ο Κώστας Σλούκας μίλησε για τα τρία ματς επί Γερμανικού εδάφους για το τουρνουά «Ακρόπολις«» που έρχεται αλλά και για το αν η ομάδα θα είναι έτοιμη στο τζάμπολ του Eurobasket.

Επιστροφή από την Γερμανία για την Εθνική, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά του Ουλμ. Πλέον, με τη συμμετοχή της στο τουρνουά «Ακρόπολις» μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας, για το επερχόμενο Eurobasket της Σλοβενίας (4-22/9).

Αυτό, όμως, θα συμβεί χωρίς τους Κώστα Βασιλειάδη και Δημήτρη Κατσίβελη, αφού όπως τους ενημέρωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκιέρι, δεν θα τους χρειαστεί στη συνέχεια. Αντιθέτως ο νεαρός σέντερ Βασίλης Καββαθάς θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο προσεχές τουρνουά για να διεκδικήσει μια θέση στην δωδεκάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ: «Η Εθνική Ανδρών επέστρεψε από τη Γερμανία, όπου πήρε μέρος στο SuperCup 2013. Η συνέχεια θα γραφτεί στο τουρνουά Ακρόπολις – Eurobank στο οποίο όμως η Εθνική Ανδρών θα συνεχίσει χωρίς τους Κώστα Βασιλειάδη και Δημήτρη Κατσίβελη».

Ο Αντρέα Τρινκιέρι δήλωσε:

«Από σήμερα, ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Δημήτρης Κατσίβελης δε θα συνεχίσουν μαζί μας στην Εθνική. Σε τέτοιες καταστάσεις, συνηθίζεται να λέγονται κάποιες κουβέντες, όπως οι ευχαριστίες του κόουτς για την μέχρι τώρα προσπάθειά τους και πολλές φορές λέγονται… αυτόματα.

»Εγώ θέλω να πω ότι η προσπάθειά τους να βοηθήσουν την Εθνική Ομάδα έγινε με όλες τους τις δυνάμεις, ήταν καλοί συμπαίκτες και είναι καλοί παίκτες.

»Άξιζαν κι αυτοί να είναι μαζί μας και το να βρίσκομαι στη θέση να κάνω τέτοιες ανακοινώσεις, είναι για μένα σα να πίνω δηλητήριο. Αυτή, όμως, είναι η ευθύνη μου. Να παίρνω τις αποφάσεις για την ομάδα. Τους ευχαριστώ πάνω απ όλα ως ανθρώπους και το κάνω από την καρδιά μου, όχι τυπικά, για το πώς δούλεψαν και πώς μας υποστήριξαν μέχρι τώρα».

Σλούκας: «Θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει»

Κατά την άφιξη της Εθνικής από το Ουλμ ο Κώστας Σλούκας μίλησε για τα τρία ματς επί Γερμανικού εδάφους, για το τουρνουά «Ακρόπολις«» που έρχεται, αλλά και για το αν η ομάδα θα είναι έτοιμη στο τζάμπολ του Eurobasket. Ο Σλούκας αναφέρθηκε στα παρακάτω ζητήματα:

Για τις δύο ήττες στη Γερμανία: «Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα της προετοιμασίας. Οι ‘σφαλιάρες’ σίγουρα είναι μάθημα, πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε στη συνέχεια».

Το εάν αυτές οι ήττες είναι «δώρο» στο χρονικό σημείο που ήρθαν: «Δώρο μια ήττα δεν μπορούμε να την πούμε, αλλά σίγουρα πρέπει να καθίσουμε να μελετήσουμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε».

Για το τουρνουά «Ακρόπολις» που κάνει τζάμπολ την Τρίτη (27/8): «Είναι τρία πολύ δυνατά φιλικά και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε πλέον με τη δέουσα σημασία γιατί το Ευρωμπάσκετ πλέον είναι πολύ κοντά».

Για τα περιθώρια βελτίωσης της ομάδας: «Κάθε μέρα που περνάει η ομάδα βελτιώνεται μέσα από παιχνίδια, μέσα από προπονήσεις από το βίντεο και θα είναι έτοιμη όταν πρέπει».

Καϊμακόγλου: «Είναι στο χέρι μας να βελτιωθούμε»

Στην συνέχεια ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησε με την σειρά του για το Eurobasket αλλά και για τον τραυματισμό του. Ο Έλληνας φόργουορντ αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα:

Για τον τραυματισμό του: «Είμαι σκληρό καρύδι, έτσι λένε οι περισσότεροι, οπότε αντέχω και όσο αντέχω θα είμαι εδώ και θα σας κουράζω και εσάς (γέλια)».

Για τα λάθη στα ματς στο Ουλμ: «Δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός. Είμαι πέντε χρόνια στην ομάδα και δεν θυμάμαι να είχε συμβεί κάτι παρόμοιο στα φιλικά. Συνήθως ήμασταν οι πρωταθλητές των φιλικών, αλλά δυστυχώς στο τέλος σε πολλές διοργανώσεις δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε όλοι. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό αυτό που έγινε και ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεσκεπαστούν τα πράγματα που δεν κάνουμε καλά. Νομίζω ότι στο χέρι όλων μας είναι βελτιωθούμε».

Για την άμυνα: «Καταλάβαμε όλοι μας ότι το καλύτερο μας που είναι η άμυνα δεν είναι στα επίπεδα που θέλουμε, και στο ένας-ένας, αλλά και η ομαδική άμυνα και νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε, όχι εμείς, αλλά και οι γύρω-γύρω. Τα φαβορί είναι στα χαρτιά και όλα αποδεικνύονται με πράξεις, όχι με λόγια».

Για το εάν υπάρχει χρόνος για να βελτιωθεί η ομάδα: «Κάθε καλοκαίρι πιέζει ο χρόνος έτσι και αλλιώς. Το θέμα είναι πως εάν βρισκόμαστε με άριστα το δέκα, είμαστε στο 3, μετά το Ακρόπολις να είμαστε στο 5.5, όταν θα φύγουμε να είμαστε στο 6 και μέσα στο τουρνουά να φτάσουμε στο 10’».

Η ΕΟΚ παρουσίασε τους διεθνείς

Εν τω μεταξύ η ΕΟΚ με ένα βίντεο που δημιούργησε παρουσίασε όλους τους παίκτες που έχουν συμμετάσχει στην προετοιμασία και από τους οποίους θα προκύψει η τελική δωδεκάδα που θα ταξιδέψει στην Σλοβενία…



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024