Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιώργος Καλαϊτζής σχολιάζει την πρεμιέρα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ

Ο Γιώργος Καλαϊτζής σχολιάζει την πρεμιέρα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ

Παρά τη χαμηλή δυναμικότητα της Σουηδίας, ο Γιώργος Καλαϊτζής, εστιάζει στα θετικά στοιχεία που έδειξε η Εθνική στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ και αναλύει την εμφάνιση της «γαλανόλευκης» σε αυτό το πρώτο σχόλιο που θα κάνει για λογαριασμό του sports.in.gr.  «Ευτυχώς δεν αποτελέσαμε εμείς την πρώτη... κακή έκπληξη της διοργάνωσης, αφού οι Τούρκοι ήταν αυτοί που έπεσαν στην παγίδα της πάντα απρόβλεπτης πρεμιέρας. Ας έχουμε, όμως, στο μυαλό μας τη νίκη των Φινλανδών που ενδεχομένως θα επηρεάσει ολόκληρο τον ελληνικό όμιλο. Από εκεί και πέρα, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο γιατί μπορεί η νίκη επί της Σουηδίας να ήρθε εύκολα, όμως, μετράει και η συγκέντρωση που έδειξαν όλοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Παρά τη χαμηλή δυναμικότητα της Σουηδίας, ο Γιώργος Καλαϊτζής, εστιάζει στα θετικά στοιχεία που έδειξε η Εθνική στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ και αναλύει την εμφάνιση της «γαλανόλευκης» σε αυτό το πρώτο σχόλιο που θα κάνει για λογαριασμό του sports.in.gr.

«Ευτυχώς δεν αποτελέσαμε εμείς την πρώτη… κακή έκπληξη της διοργάνωσης, αφού οι Τούρκοι ήταν αυτοί που έπεσαν στην παγίδα της πάντα απρόβλεπτης πρεμιέρας. Ας έχουμε, όμως, στο μυαλό μας τη νίκη των Φινλανδών που ενδεχομένως θα επηρεάσει ολόκληρο τον ελληνικό όμιλο.

Από εκεί και πέρα, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο γιατί μπορεί η νίκη επί της Σουηδίας να ήρθε εύκολα, όμως, μετράει και η συγκέντρωση που έδειξαν όλοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Με εξαίρεση το νευρικό ξεκίνημα, οι σωστές αλλαγές που έγιναν από τον Τρινκιέρι στο σχήμα της ομάδας, έφεραν ορθολογικές επιθέσεις και δημιουργήσαμε σταδιακά αυτή τη μεγάλη διαφορά. Σε ένα τέτοιο ματς ίσως να μην χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, όμως, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια φάνηκε ξεκάθαρα ότι η ομάδα ξεκινάει από την άμυνα, γιατί ακόμα και στα φιλικά η Εθνική έδειξε ότι επιθετικό πρόβλημα δεν έχει.

Χωρίς να χρειάζεται να μπούμε σε ατομική κριτική, θεωρώ ότι ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση ο Περπέρογλου, ενώ τη διαφορά και την ώθηση την έδωσε ο Μπουρούσης στο πρώτο ημίχρονο. Γενικότερα, όμως, όλοι όσοι έπαιξαν, βοήθησαν. Η ομάδα δείχνει πολύ καλά στοιχεία, παίρνει πόντους από όλους τους παίκτες και αυτό που επιβεβαιώθηκε και σήμερα είναι ότι κανένας παίκτης δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από το σύνολο.

Θα σταθώ μόνο στην καλή μας αντίδραση στην ζώνη άμυνας που χρειάστηκε να παίξουμε κάποια στιγμή στο παιχνίδι. Η λύση βρέθηκε εύκολα και γρήγορα και αυτό θα βοηθήσει την Εθνική και στη συνέχεια. Η ζώνη θέλει και καλή ψυχολογία για να τη ‘σπάσεις’ και τα παιδιά βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι.

Πλέον στρέφουμε το βλέμμα σε έναν πολύ πιο δυνατό αντίπαλο, τη Ρωσία. Δεν έχω σαφή εικόνα από τη δυναμική της ομάδας, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε ένα πολύ διαφορετικό ματς από το σημερινό. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα του αγώνα και πιστεύω ότι θα φανούμε πιο έτοιμοι σε όλους τους τομείς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024