Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γ. Καλαϊτζής: «Ένας ακόμη... τελικός με τη γνώριμη Σλοβενία»

Γ. Καλαϊτζής: «Ένας ακόμη… τελικός με τη γνώριμη Σλοβενία»

Ο Γιώργος Καλαϊτζής αναλύει στο sports.in.gr την κατάσταση που βρίσκεται η Εθνική μετά τη νίκη επί της Ισπανίας και λίγο πριν από έναν ακόμη... τελικό στο Ευρωμπάσκετ κόντρα στη διοργανώτρια Σλοβενία, ενώ παίρνει θέση και αναφορικά με τις επιλογές του Αντρέα Τρινκιέρι, οι οποίες έτυχαν αυστηρής κριτικής τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Γιώργος Καλαϊτζής αναλύει στο sports.in.gr την κατάσταση που βρίσκεται η Εθνική μετά τη νίκη επί της Ισπανίας και λίγο πριν από έναν ακόμη… τελικό στο Ευρωμπάσκετ κόντρα στη διοργανώτρια Σλοβενία, ενώ παίρνει θέση και αναφορικά με τις επιλογές του Αντρέα Τρινκιέρι, οι οποίες έτυχαν αυστηρής κριτικής τις προηγούμενες ημέρες.

Για τo ματς με την Ισπανία: «Ουσιαστικά παίξαμε έναν πρώιμο τελικό κόντρα στην Ισπανία και αποδείχτηκε ότι ήμασταν και πιο έτοιμοι και ότι τους κερδίσαμε δίκαια γιατί τελικά θέλαμε πιο πολύ τη νίκη. Μπορεί να μοιράστηκαν τα δεκάλεπτα, εκείνοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο και στο τρίτο και εμείς στο δεύτερο και στο τέταρτο, όμως, ευτυχώς εμείς είχαμε το καλύτερο φινάλε, εκεί όπου κρίθηκε το ματς. Νομίζω ότι η ομάδα έδειξε μεγαλύτερη διάθεση, θέληση και μαχητικότητα στην άμυνα και προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί δίνοντας δικό της ρυθμό στο παιχνίδι. Ήταν πιο σκληρή και αυτό το εκμεταλλεύτηκε και επιθετικά».

Για το κέρδος αυτής της νίκης:
«Η νίκη αυτή καταρχήν μας δίνει το δικαίωμα να…συνεχίζουμε στη διοργάνωση και αυτομάτως όλοι μας υπολογίζουν ξανά. Αποκτούμε τον σεβασμό που είχαμε απολέσει ως ομάδα, μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Ιταλία και Φινλανδία. Το αποτέλεσμα δικαίωσε και τις επιλογές του προπονητή που έκανε σαφώς καλύτερη διαχείριση προσώπων σε σχέση με τον χρόνο συμμετοχής τους».

Για την αυστηρή -ίσως- κριτική που δέχτηκε ο Τρινκιέρι μετά τις ήττες με Ιταλία και Φινλανδία: «Αυτή τη στιγμή όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ και όσοι αγαπάμε την Εθνική ομάδα, δηλαδή περίπου 10 εκατομμύρια Έλληνας, οφείλουμε να στηρίξουμε τις επιλογές του προπονητή ως το τέλος. Στη ζωή μου έχω μάθει να κάνω κριτική στο τέλος μιας διαδρομής και όχι στη διάρκεια. Είτε είναι θετική, είτε είναι αρνητική, η κριτική δεν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα όταν ασκείται στη μέση μιας προσπάθειας και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα τουρνουά. Άρα, το να γκρινιάζουμε για τις επιλογές του Τρινκιέρι δεν νομίζω ότι βοηθάει και ίσως θα μπορούσε να είναι απλά μια… μεταξύ μας κουβέντα. Θεωρώ ότι όλοι θα πρέπει να κρίνονται, αλλά αφού ολοκληρωθεί η πορεία μας στο Ευρωμπάσκετ. Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να βαδίζουμε με τις αρχικές επιλογές μας και στο τέλος όταν γίνει το ταμείο ο καθένας θα αναλάβει και τις ευθύνες του. Σκεφτείτε να πάει η Εθνική στον τελικό και να πάρει το χρυσό! Πόσοι θα έχουν πέσει έξω σε αυτά που λένε…».

Για τον επόμενο αντίπαλο, τη διοργανώτρια Σλοβενία: «Πάμε για ένα πολύ δυνατό ματς και αναγκαστικά σε έναν ακόμη… τελικό. Είναι αυτονόητο ότι η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή, αλλά ειδικά σε αυτόν τον τομέα έχω τεράστια εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά και είμαι σίγουρος ότι θα το διαχειριστούν σωστά. Την ξέρουμε καλά ως ομάδα, το προπονητικό τιμ την έχει περάσει από… ακτινογραφία και δεν έχει να κρύψει τίποτα. Οι Σλοβένοι διαθέτουν μία ομάδα που καταφέρνει να επιβάλλει τον ρυθμό της και εμπνέει εμπιστοσύνη όταν παίζει μπροστά στο κοινό της. Δεν είναι ανίκητοι, δεν αποτελούν φόβητρο και έχουν τρωτά σημεία στο παιχνίδι τους. Έχοντας στο μυαλό μου την εικόνα που παρουσίασε η Εθνική μας κόντρα στην Ισπανία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι τουλάχιστον δεν θα παλέψουμε για τη νίκη. Ωστόσο, επειδή γενικότερα όταν κάνω προβλέψεις για την Εθνική, πέφτω έξω, ας μην το γρουσουζέψω».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024