Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ελλάδα κόντρα σε Αργεντινή, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Κροατία και Πουέρτο Ρίκο

Η Ελλάδα κόντρα σε Αργεντινή, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Κροατία και Πουέρτο Ρίκο

Η Ελλάδα όχι μόνο μπήκε από το παράθυρο στο Μουντομπάσκετ (ή Παγκόσμιο Κύπελλο πλέον) της Ισπανίας το προσεχές καλοκαίρι (30/8-14/9), αλλά... κέρδισε και το ΤΖΟΚΕΡ. Συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη» το βράδυ της Δευτέρας είχε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή κλήρωση στη Βαρκελώνη, καθώς «έπεσε» στον 2ο όμιλο, έχοντας ως αντιπάλους τις Αργεντινή, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Κροατία και Πουέρτο Ρίκο. Την τελευταία στιγμή, απέφυγε τον 3ο όμιλο, όπου δεσπόζει η «Dream Team». Ο όμιλος της Εθνικής θα διεξαχθεί στη Σεβίλλη και στη φάση των «16» διασταυρώνεται με τον όμιλο της Γρανάδα, όπου υπάρχουν οι: Ισπανία, Αίγυπτος, Ιράν, Σερβία, Βραζιλία και Γαλλία. Θυμίζουμε ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη φάση των «16» για τα νοκ άουτ ματς.

Η Ελλάδα όχι μόνο μπήκε από το παράθυρο στο Μουντομπάσκετ (ή Παγκόσμιο Κύπελλο πλέον) της Ισπανίας το προσεχές καλοκαίρι (30/8-14/9), αλλά… κέρδισε και το ΤΖΟΚΕΡ.

Συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη» το βράδυ της Δευτέρας είχε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή κλήρωση στη Βαρκελώνη, καθώς «έπεσε» στον 2ο όμιλο, έχοντας ως αντιπάλους τις Αργεντινή, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Κροατία και Πουέρτο Ρίκο. Την τελευταία στιγμή, απέφυγε τον 3ο όμιλο, όπου δεσπόζει η «Dream Team».

Ο όμιλος της Εθνικής θα διεξαχθεί στη Σεβίλλη και στη φάση των «16» διασταυρώνεται με τον όμιλο της Γρανάδα, όπου υπάρχουν οι: Ισπανία, Αίγυπτος, Ιράν, Σερβία, Βραζιλία και Γαλλία.

Θυμίζουμε ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη φάση των «16» για τα νοκ άουτ ματς. Oι αγώνες της τελικής φάσης θα γίνουν σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη.

Οι τέσσερις όμιλοι:

1ος Όμιλος (Γρανάδα): Ισπανία, Αίγυπτος, Ιράν, Σερβία, Βραζιλία, Γαλλία.

2ος Όμιλος (Σεβίλλη):
Αργεντινή, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Κροατία, Πουέρτο Ρίκο, Ελλάδα

3ος Όμιλος (Μπιλμπάο):
ΗΠΑ, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ουκρανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Τουρκία

4ος Όμιλος (Γκραν Κανάρια):
Λιθουανία, Ανγκόλα, Κορέα, Σλοβενία, Μεξικό, Αυστραλία.

Πατήστε το play για να δείτε το βίντεο…


Βασιλακόπουλος: «Να σταματήσει η μιζέρια και η γκρίνια»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας: «Η κλήρωση είναι πάντα ενδεικτική, βοηθά σε κάποιες εκτιμήσεις, αλλά όλα κρίνονται από την κατάσταση που θα είναι η ομάδα μας και οι αντίπαλοι φυσικά εκείνη την εποχή. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας, ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει, προσδοκώντας ότι θα είναι πλήρης και νομίζω ότι από σήμερα μπαίνουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς και καλό θα ήταν να σταματήσει η μιζέρια και η γκρίνια».

Παπανικολάου: «Δεν υποτιμάμε κανένα»

Καλή για την πρώτη φάση αλλά δύσκολη για τη συνέχεια, την οποία όμως δεν… βιάζεται να κοιτάξει, χαρακτήρισε ο Κώστας Παπανικολάου την κλήρωση της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

«Είναι μια καλή κλήρωση για εμάς στην πρώτη φάση. Και αυτό το λέω, γιατί μιλάμε για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε δεν μπορείς να περιμένεις κάποιον εύκολο αγώνα. Όπως επίσης δεν πρέπει να υποτιμήσεις κάποιον σε καμία περίπτωση. Το έχουμε βιώσει αυτό στο παρελθόν, όταν στο Προολυμπιακό του 2012 αποκλειστήκαμε από τη Νιγηρία, ή όταν χάσαμε στο Ευρωμπάσκετ 2013 από τη Φινλανδία, σε μια ήττα που στην πορεία φάνηκε ότι μας κόστισε πολύ. Από τη στιγμή που μας δόθηκε η ευκαιρία να δώσουμε το ‘παρών’ σε αυτό το μεγάλο ραντεβού, το πλέον σημαντικό είναι πλέον να είμαστε υγιείς και έτοιμοι όταν η ομάδα μας χρειαστεί», ανέφερε ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα.

Αναλύοντας τον όμιλο, είπε: «Είναι μοιρασμένες οι ομάδες. Όλοι οι όμιλοι πάνω κάτω είναι ανάλογης δυναμικότητας. Μόνο ο πρώτος όμιλος ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολος, ενώ στον τρίτο σίγουρα ξεχωρίζουν οι ΗΠΑ. Ο πρώτος όμιλος, στον οποίο βρίσκονται Ισπανία, Αίγυπτος, Ιράν, Σερβία, Βραζιλία και Γαλλία είναι και αυτός με τον οποίο σταυρώνει και ο όμιλος της Ελλάδας στη δεύτερη φάση. Σίγουρα θα δημιουργηθούν δυνατά ζευγάρια.

Αν κοιτάξουμε όμως από τώρα τη δεύτερη φάση, θα είναι λάθος. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον όμιλό μας. Εκεί μπαίνουν οι βάσεις για τη συνέχεια. Πέρυσι ένα χαμένο παιχνίδι στην πρώτη φάση μάς κόστισε την πρόκριση στα προημιτελικά. Δεν είναι σωστό να κοιτάς τόσο μπροστά. Έτσι κι αλλιώς αν θες να φτάσεις ψηλά, αν θες να πετύχεις κάτι καλό, θα πρέπει να περάσεις και μέσα από τα δύσκολα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα (οι ώρες δεν έχουν καθοριστεί ακόμη):

Σάββατο 30/8
Κροατία – Φιλιππίνες
Ελλάδα – Σενεγάλη
Πουέρτο Ρίκο – Αργεντινή

Κυριακή 31/8
Φιλιππίνες – Ελλάδα
Αργεντινή – Κροατία
Σενεγάλη – Πουέρτο Ρίκο

Δευτέρα 1/9
Αργεντινή – Φιλιππίνες
Πουέρτο Ρίκο – Ελλάδα
Κροατία – Σενεγάλη

Τετάρτη 3/9
Φιλιππίνες – Πουέρτο Ρίκο
Σενεγάλη – Αργεντινή
Ελλάδα – Κροατία

Πέμπτη 4/9
Σενεγάλη – Φιλιππίνες
Κροατία – Πουέρτο Ρίκο
Αργεντινή – Ελλάδα

Τα «ζευγαρώματα» στους «16»:
1. Α1 – Β4
2. Β2 – Α3
3. Β1 – Α4
4. Α2 – Β3
5. Γ1 – Δ4
6. Δ2 – Γ3
7. Δ1 – Γ4
8. Γ2 – Δ3

Τα «ζευγαρώματα» στα προημιτελικά:

Α. Νικητής 1 – Νικητής 2
Β. Νικητής 3 – Νικητής 4
Γ. Νικητής 5 – Νικητής 6
Δ. Νικητής 7 – Νικητής 8

Τα ζευγάρια στα ημιτελικά:
Νικητής Α – Νικητής Β
Νικητής Γ – Νικητής Δ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024