Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα των Νέων από τη Λιθουανία και 6η θέση στο Ευρωμπάσκετ

Ήττα των Νέων από τη Λιθουανία και 6η θέση στο Ευρωμπάσκετ

Την έκτη θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται απόψε στην Κρήτη, αφού το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε από τη Λιθουανία με 77-73, σε αναμέτρηση για τις θέσεις 5-6. Μίσσας: «Θα ήμασταν στα μετάλλια αν...».

Την έκτη θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται απόψε στην Κρήτη, αφού το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε από τη Λιθουανία με 77-73, σε αναμέτρηση για τις θέσεις 5-6.

Η Εθνική δεν παρουσίασε το καλό αγωνιστικό πρόσωπό της στο ξεκίνημα του αγώνα. Αποτέλεσμα ήταν η Λιθουανία να κάνει σερί 10-0 και να προηγηθεί 18-6 περίπου στα μισά της πρώτης περιόδου, ενώ στο 13′ προηγήθηκε με 17 πόντους (36-19), διατηρώντας αυτό το προβάδισμα και στο τρίτο δεκάλεπτο.

Προς το τέλος της περιόδου, ωστόσο, η ελληνική ομάδα έκανε σερί 9-0 και μείωσε σε 58-54 στο 29′. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και η εθνική μείωσε με καλάθι του Μαραγκού σε 75-71, 1.08» πριν από τη λήξη του αγώνα.

Ο ίδιος παίκτης έφερε τη «γαλανόλευκη» στο -2 (75-73), αλλά ο Γκριγκόνις κέρδισε φάουλ από τον Χριστοδούλου, έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος, και με 2/2 βολές «σφράγισε» τη νίκη της Λιθουανίας, η οποία κατέκτησε την πέμπτη θέση στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 46-32, 61-56, 77-73.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Τόμας Μασιούλις): Ζαλάλις 8, Ταμούλις 6 (1), Κουμπίλιους, Γκιντβάινις 7 (2), Λεκαβίτσιους 6 (2), Ντίμσα 5 (1), Γιανκάιτις 15 (1), Κρέστινιν 6, Γκριγκόνις 14 (1), Ταρόλις 10.

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Μίσσας): Μποχωρίδης 10 (1), Λιάπης 5 (1), Πουλιανίτης, Σπυριδωνίδης 3 (1), Χριστοδούλου 9 (1), Κουζέλογλου, Καμπερίδης 8, Αγραβάνης 14, Μαραγκός 24.

Μίσσας: «Θα ήμασταν στα μετάλλια αν…»

Ο Κώστας Μίσσας δήλωσε ευχαριστημένος από την πορεία της Εθνικής στο τουρνουά, τονίζοντας πως εάν δεν υπήρχαν τα πολλά προβλήματα της προετοιμασίας, η ομάδα θα μπορούσε να είχε κατακτήσει κάποιο μετάλλιο:

«Αυτό που μπορώ να αποκομίσω από όλη αυτή τη διαδικασία, είναι πως παρά τις απουσίες, τις ατυχίες και τα προβλήματα, τα παιδιά έδωσαν πολύ μεγάλες μάχες. Η κατάληψη της έκτης θέσης είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα δεδομένων όλων αυτών των συνθηκών και μάλιστα παίζοντας μέρα με μέρα καλύτερο μπάσκετ. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η συνέχεια που έχει να κάνει με τον καθέναν ξεχωριστά, είτε με τους επτά που μπορούν να είναι στην ίδια ομάδα την επόμενη σεζόν γιατί έχουν γεννηθεί το 1995, είτε με το τι μπορούν να κάνουν για τη βελτίωσή τους», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε:

«Είδαμε 20 ομάδες, είδαμε πάρα πολύ καλούς παίκτες που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα κι έχουν χρόνο συμμετοχής. Υπάρχουν παιδιά με ιδιαίτερο ταλέντο και σε συνδυασμό με τις ομάδες που ήδη έχουν αρχίσει να τους δίνουν περισσότερες ευκαιρίες, όλη αυτή η παραγωγική διαδικασία θα είναι καλύτερη» και κατέληξε αναφερόμενος στις ελλείψεις, αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν:

«Αυτή η ομάδα όπως είχε σχεδιαστεί, ακόμη και χωρίς τον Αντετοκούνμπο, αν είχε από την αρχή της προετοιμασίας τον Χριστοδούλου, τον Αγραβάνη και τον Παπαπέτρου, με την αυταπάρνηση και τη δεκτικότητα που έδειξαν και το μπάσκετ που έπαιξαν, πιστεύω πως θα ήταν στα μετάλλια».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024