Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανακούφιση στην Εθνική με... Καλάθη στο Μουντομπάσκετ

Ανακούφιση στην Εθνική με… Καλάθη στο Μουντομπάσκετ

Στη διάθεση του Φώτη Κατσικάρη και της Εθνικής Ελλάδας για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/8-14/9) θα βρίσκεται ο διεθνής γκαρντ, Νικ Καλάθης, καθώς όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τη FIBA, η ποινή που του επέβαλε η WADA για την υπόθεση ντόπινγκ στο ΝΒΑ, έχει 4μηνη διάρκεια και θα την έχει εκτίσει έως τις 18 Αυγούστου. Με Πρίντεζη, Σλούκα και Μάντζαρη αναχωρεί την Τρίτη, η αποστολή της Εθνικής για το Καρπενήσι, όμως, η συμμετοχή τους στην προετοιμασία θα κριθεί από τη συνάντηση ανάμεσα στην ΕΟΚ και την ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Στη διάθεση του Φώτη Κατσικάρη και της Εθνικής Ελλάδας για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/8-14/9) θα βρίσκεται ο διεθνής γκαρντ, Νικ Καλάθης, καθώς όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τη FIBA, η ποινή που του επέβαλε η WADA για την υπόθεση ντόπινγκ στο ΝΒΑ, έχει 4μηνη διάρκεια και θα την έχει εκτίσει έως τις 18 Αυγούστου.

Θυμίζουμε ότι ο Καλάθης είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε στις 18 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της σεζόν στις ΗΠΑ, έχοντας κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας «ταμοξιφαίνη».

Στην πραγματικότητα, ο παίκτης τιμωρείται όχι μόνο για το ΝΒΑ, αλλά και για τις διεθνείς διοργανώσεις, όμως, ευτυχώς για τον ίδιο, αλλά και για την Εθνική Ελλάδας, η ποινή του δίνει… οριακά το δικαίωμα συμμετοχής στο κορυφαίο «μπασκετικό» ραντεβού της χρονιάς.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν, με τον ομογενή γκαρντ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και την Τρίτη θα ακολουθήσει την αποστολή της Εθνικής Ανδρών στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας εν όψει του Μουντομπάσκετ, στα γήπεδα της Ισπανίας.

Με Πρίντεζη, Σλούκα και Μάντζαρη στο Καρπενήσι

Στο μεταξύ, τo ζήτημα που έχει προκύψει μεταξύ της ΚΑΕ Ολυμπιακός και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σχετικά με τα ασφαλιστήρια των «ερυθρόλευκων» διεθνών και συγκεκριμένα των Γιώργου Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα και Βαγγέλη Μάντζαρη μπορεί να είναι ανοικτό, αλλά στον Πειραιά αναμένεται να μην σταθούν εμπόδιο στην αναχώρησή τους για το Καρπενήσι.

Η ΚΑΕ ενημέρωσε ότι θα επιτρέψει στους παίκτες να ταξιδέψουν κανονικά, αλλά την ώρα αναχώρησής τους (στις 10:00 το πρωΐ από ΟΑΚΑ) θα βρεθούν στα γραφεία της ΕΟΚ οι νομικοί σύμβουλοι του Ολυμπιακού, προκειμένου να μελετήσουν τα ασφαλιστήρια των αθλητών. Σε περίπτωση, πάντως, που αυτά δεν καλύπτουν επαρκώς τους «ερυθρόλευκους» τότε Πρίντεζης, Σλούκας και Μάντζαρης θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024